Makarnalar Markana Sosu ?

Leyenda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2012
257
44
118
Bilecik
Kızlar Merhaba,

Yarın arkadaşlarım gelecek. Yemek konusunda çok yeteneksizim. Makarna yapmaya karar verdim. Bana çok sevdiğiniz bir makarna sosu tarifi verebilir misiniz ? İnternetten baktım ama güvenemedim güzel olup olmayacağına , sizin damak zevkinize güveniyorum kızlar :) Lütfen bir yardımcı olun :)

Güvendiğim bir tariftir kendileri:)

Sos Malzemeleri:

4 adet orta boy olgun domates
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı yada 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
tuz

Yapılışı:
1- Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın
2- Soğan ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın yada rendeleyin.
3- Tereyağını sos tenceresine alın. Soğanları ve sarımsakları ekleyerek orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
4- Salçayı soğanların üzerine ekleyin ve karıştırarak eritin. Üzerine domates ve diğer malzemeleri koyarak kısık ateşte domatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
5- Sıcakken makarnanın üzerine dökerek servis yapın.

Çok teşekkür ederim :) Fesleğen eminim çok güzel bir aroma katar. Karar verdim bu sosu yapmalıyım :) Peki bir şey sormak istiyorum , her tip makarnaya olur mu yoksa belli bir makarna çeşidine daha mı güzel olur ?

Rica ederim canım gerçektende harika oluyor bu sos..
Her tip makarnaya olur ama en çok kalem makarnaya yakışıyor bence:)

tarif güzel ancak soğan riskli, kimisi sosta soğanı beğenmez. ben de soğan koymuyorum zaten asıl aromayı veren sarımsak.

ya geçenlerde çok sevdiğim bi arkadaşım mantarlı,tavuklu beşamel gibi bir sos yapmıştı keşke tarifini alsaydım... mükemmeldi hatta sosu sadece yemek olarak bile yiyebilirdim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…