Yarın arkadaşlarım gelecek. Yemek konusunda çok yeteneksizim. Makarna yapmaya karar verdim. Bana çok sevdiğiniz bir makarna sosu tarifi verebilir misiniz ? İnternetten baktım ama güvenemedim güzel olup olmayacağına , sizin damak zevkinize güveniyorum kızlar :) Lütfen bir yardımcı olun :)
Güvendiğim bir tariftir kendileri:) Sos Malzemeleri: 4 adet orta boy olgun domates
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı yada 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
tuz Yapılışı: 1- Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın
2- Soğan ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın yada rendeleyin.
3- Tereyağını sos tenceresine alın. Soğanları ve sarımsakları ekleyerek orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
4- Salçayı soğanların üzerine ekleyin ve karıştırarak eritin. Üzerine domates ve diğer malzemeleri koyarak kısık ateşte domatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
5- Sıcakken makarnanın üzerine dökerek servis yapın.
Çok teşekkür ederim :) Fesleğen eminim çok güzel bir aroma katar. Karar verdim bu sosu yapmalıyım :) Peki bir şey sormak istiyorum , her tip makarnaya olur mu yoksa belli bir makarna çeşidine daha mı güzel olur ?
Çok teşekkür ederim :) Fesleğen eminim çok güzel bir aroma katar. Karar verdim bu sosu yapmalıyım :) Peki bir şey sormak istiyorum , her tip makarnaya olur mu yoksa belli bir makarna çeşidine daha mı güzel olur ?
ya geçenlerde çok sevdiğim bi arkadaşım mantarlı,tavuklu beşamel gibi bir sos yapmıştı keşke tarifini alsaydım... mükemmeldi hatta sosu sadece yemek olarak bile yiyebilirdim :)