• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık MART 2022 GEBELİK PLANLAYANLAR

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
geç yumurtlamamı hiç dikkat vermemiştim kuzu ben ovü testleri kullanmadan adetten sonra 15-20 günleri arasında beyaz akıntım olır genelde o zaman değerlendiririm
Adetin ne zaman oluyor peki 14 gün sonra mı ?

Canım yumurtan belli bir olgunluğa erişince tuplerine düşüyor buna yumurtalama veya çatlama diyorlar eğer yumurta tüplere düştüğünde spermle karşılaşırsa gebelik oluşuyor..Her ay 1 adet yumurta olgunluğa ulaşıp tuplere düşüyor bu bir ay sağdan bir ay soldan oluyor..O yüzden gebelik için yumurtlama günün, öncesi ve sonrası önemli yanı eşin saglikliysa 3 gün değerlendirilmesi gerek eğer değilse 1 gün aralıklarla değerlendirilmesi gerek ama yumurtlama günü ve öncesi muhakkak olmalı çok önemli o günler..

Değerlendirmen gereken günlere gelince eğer adetin 28 ile 35 gün arasında oluyorsa 14.ncu gün ile 21.nci gün arasını 1 gün ilişki 1 gün ara şeklinde değerlendirin buna gün aşırı ilişki denir..
Misal ; sen 1 Martta adet oldun, senin 14.ncu günün adetin başlangıcından itibaren ayın 14 üne yani 14 Marta tekabül eder..değerlendirmeniz gereken günler 12 14 16 18 20 dir. Bu şekilde yaparsan bı sorun yoksa Allah'ın izniyle olur. Adetin ilk gününü baz al 14.ncu gün ve 21.nci gün arasını gün aşırı değerlendirin adetlerin çok duzensizse doktor yardımı alabilirsin
Giremedim siteye ancak cevap yazıyorum o yüzden. Çok teşekkür ederim açıklamaların için :)

Bunları genel olarak biliyorum ama mesela çatlatma iğnesi olunuyor o neden oluyor bilmiyor. Ya da yumurtam çatladı denildiğinde asıl değerlendirilecek zaman o mu onu anlamaya çalışıyorum. yumurtlama ve çatlama farkı gibi.

Kızlar hayalet çizgiyimgören var mı çatlatma iğnesi 12. Gün yapıldı yarın sabah tekrarlıcam
Instagramda bi negatif fotoğraf filtresi var onunla da çekmeyi denesene o daha iyi belli edebilir
Ben ovülasyon testlerime böyle bakıyorum bazen C çizgisiyle aynı koyulukta mı diye, aşağıya örnek koydum

Eklentiler

• 70F6E7F1-3A3C-4193-B2F5-3999D84C8B72.webp
    70F6E7F1-3A3C-4193-B2F5-3999D84C8B72.webp
    31,8 KB · Görüntüleme: 78
Back
X