Mart Anne Adayları NST Yaptırdınız mı?

canoluk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2008
84
1
86
Afyon
Mart ayında anne olmaya hazırlanan arkadaşlar 36-38 haftalar arası yapılan bir test var.Bebeğin kalp atışlarının seyrini ve bu atışları bebek hareketiyle olan ilgisi araştırılıyor. Aranızda yaptıran var mı? ben henüz yaptırmadım yaptıranlar bizimle paylaşabilir mi ?:CüvCüv:

bende 35+0 ım ve yapılmadı.haftaya gıtcem doktora tekrar ama sanırım yıne nst e gırmıcem.cunku herhangı bısı sozetmedı bunun hakkında.bıde ne zmn catı muayenesı olcam onuda bılmyrm.onun ıcınde bısı demedı.belkı o surprız olur bana haftaya:bbo:halbukı bılsem ona gore malum temızlıgımı yapmak ıstyrm.cunku doguma yakın yapmak ıstyrm kı dogumda tertemız oluyum ama sımdı yaptırsam doguma yarım yamalak cıkmıs olur.aman neyse bende amma dagıttımnaniknanik

ben 2 kere nst yaptırdım bu hafta ve 31.haftada.dediğiniz gibi bebeğin kalp atışalarına ve hareketlerini inceliyorlar.aklınızada bulunsun nst yaptırmadan önce tok olun çikolata falan yiyin ,bebişin hareketleri
daha güzel gözüküyor.

bana 4 kez yapıldı nst, bebeğin kalp atış ritmine ve sıkıntıda olup olmadığına, bizim sancımıza bakıyorlar. zaten hemşire söylüyor ama mutlaka tok olun.

bende 37+3 üm cumartesi hem nts hemde çatı muayenesi olucam yani 37+6 iken girmiş olucam

kızlar nts den anlayan varmı?sancı olup plmadığını o çizgilerden nasıl anlıyoruz

benim 36 hafta bitiyor bugun 37 olucam... ve 2 kere girdim
1 hamileliğin başında kasıklarım çok ağrıyodu...onun için kalp atışına falan bakmışlardı bide bi ateşli hastalık geçirmiştim o zaman bakıldı...ve bu ay sonunda dr kont var.
toplam 2 kere

bende 35 haftamda girdim nst ilk defa..bebeğim hareketli çıkmıştı.....16 şubat pazartesi 2 kez girecem..bakalım hayırlısı

bende 35,1 günlükken girice nstye 18 şubat çarşamba günü...

bu nst de bebeğin boynuna kordon dolandıysa hemen anlaşılıyor,hemen sezeryana alınıyo benim arkadaş 2 hafta önce doğum yaptı nstde belli olmuş hemen sezeryana almışlar bebeğin kalp atışları yavaşlıyomuş.... zaten doktorumuz artık bundan sonra utrason bize bişey ifade etmez herşey nst ye bağlı demişti....

ben de dün yani 34+0'da girdim ilk kez.kasılmalar 20'ye kadar çıkarsa 0 sayılıyor.bebeğin kalp atışları da 120 den fazla olmalıymış.ama üst sınırını unuttum.benim kasılma bazen 0 bazen 2 filan çıktı.daha duruyo yani benim bebiş,aman dayansın 1 ay daha.her hafta giricem nst'ye. ya herşey para şu hastanelerde,ücretsiz zannediyodumkaydirigubbakcemile3 50 tl aldılar nst için.

nst ye bende 3 kere bağlandım şimdiye kadar benimde kasılmalarımen yüksek 20-30 arasında gidip geliyordu..

haftaya kontrolümüz var bizim hastane bir kere para alıyor bir kere almıyor nst için...

önemli olan kısa aralıklarla yüksek kasılmaların çıkıyor olması o zaman doğum yaklaşmış demektir...

Benım hastanem sadece muayene parası alıyor ayrıca nst ye para Ödemıyorum

bende 33den beri 5 kere girdim nstye, bebeğin kalp atışlarını ölçmek için bi yuwarlak alta kasılmaları ölçmek için bi yuwarlakta karnın üstüne takıolar elinede bebek hareket ettikçe basman için bi cihaz weriolar yatıosun sırt üstü bunun adı non stress testi oluyor cnm..
dün ki nst de 60lara çıktı sancılarım.. kalp atışları 150lerde seyretti sende ordaki göstergelerden takip edebiliosun tabii..

Son düzenleme:
Back
X