Yaa kizlar, dun et haslama yapalim dedik esimle. Dolapa koyalim, eve geldigimizde hazir yemek olsun diye 1 tencere klasik, patatesli soganli haslama...Saglikli da...Neyse, esim mutfagi sever, yemegi de o yapti zaten. Etleri koydu tencereye, suyunu tuzunu da koydu. Sonra bi baktim paat diye 1 yemek kasigi dolusu becel yag koydu. Kizdim, ne gerek var, niye koyuyosun, et zaten orta yagli. Ben annemden oyle gordum. Etin yagi yeter yani bence. Bana demesinmi, sana kalsa hasta yemegi yicez, boyle lezzetli olur diye. Yaa bnm fikrim, yemekleri az yagli tuketmek. Zaten cikolata, pasta, abur cabur dan fazla fazla yag aliyoruz. Sinir oldum. Ailesi de boyle, bir pilav yaparlar, yag icinde. yutarken midem kalkar. Pirinc tadi degil yag tadi alirim. Hep de hastalar ayrica. Seker, kolesterol, tansiyon, damar, reflu...Oyle yagli yersen olacagi bu. Benim annem 60 yasina geldi. Masallah hic bir hastaligi yok. Ben de bu tarz yagli yemek aliskanligiyla yasamak istemem dogrusu...Moralim bozuldu paylasmak istedim.
zatn o ette yeterince vardı yağı.bide bu yemek haslama olduğu için gerek yok bence yağa..onun o saf hali daha güzel..katılıyorumcanım sana..eşin doğulu galiba doğulular genelde çok yağlı baharatlı sever..:))sende egelisin galiba..:))))