MASALDAN FIRLAMIŞ ÇOCUK HASTANELERİ

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
MASALDAN FIRLAMIŞ ÇOCUK HASTANELERİ
Acil şifaları sanatla getirmek

Hastane deneyiminin her türlüsü pek de iç açıcı değil. İnsanların en son bulunmak istediği yerler arasında zirveye oynayan hastanelerin, halihazırda kötü habere yatkın doğalarının üstüne bir de soğuk tasarımlar eklenince iş daha tatsız bir hal alıyor. Yetişkinler için bir nebze de olsa görmezden gelinebilecek bu durumun çocukların üzerinde bıraktığı etki ise maalesef daha büyük oluyor. Neyse ki bunun farkında olup gerekli önlemleri almaya çalışan güzel insanlar var.

RcQxZv6.jpg

tST180M.jpg

2011 yılından beri Barts Health NHS Trust’ın bünyesinde çalışan Vital Arts, bünyesinde bulunan tasarımcılarla çocuk hastanelerini adeta masaldan fırlamış bir ortamla tanıştırıyor.

06sJf9T.jpg

TPuJZ9u.jpg

İllüstrasyonlarla, boyalarla, seramiklerle alışıldık hastane ortamının çok çok ötesine taşınan koridorlar sayesinde insan hasta olduğunu bile unutabilir.

nZ5J20L.jpg

EkKG3yE.jpg

Şimdiye kadar en büyük tecrübesini London Royal Children’s Hospital’da yaşayan ekibin ortaya çıkardığı sonuçların çocukların hafızalarında oldukça güzel anılara mahal vereceğini düşünüyoruz.
http://playtusu.com/haber/2015/02/masaldan-firlamis-cocuk-hastaneleri/

istanbulda bi devlet diş hastalıkları hastanesinin çocuk bölümünü bu şekilde dekore etmişler
Bence gayet hoş olmuş heleki devlet hastanesinde böyle şeyler görmek güzel gerçekten :KK9:

ABD'de bir cocuk hastanesinde calisiyorum. Bizim hastanenin de duvarlari hep boyamali boyle, masal kahramani, oyuncaklar, cart curt. :) Antresinde kocaman oyuncaklar asili. Duvarlarinda projektorle yansitilmis oyunlar, oyuncaklar, vs.
Koridorlarinda gezerken gulumsetiyor. :)

istanbulda bi devlet diş hastalıkları hastanesinin çocuk bölümünü bu şekilde dekore etmişler
Bence gayet hoş olmuş heleki devlet hastanesinde böyle şeyler görmek güzel gerçekten :KK9:
böyle şeylere bizimde sahip olmamız çok houşuma gitti, inşallah her geçen gün sahip olduğumuz bu örnekler artar.
:KK9:

Çok güzel sanat bu kadar önemli
ruhumuzu dinlendiriyor ,mutlu ediyor

bu şekilde çocuklar için harcanan paralar gönülden helal olsun diyebileceğim paralardır.
az keyiflerinden fedakarlık yapsalar her hastane boyanabilirdi.
hatta ithal ağaç yerine yerli ağaç kullansalar daha neler yapablirlerdi.

Ben bu fikri yıllar önce rahim filmi çekilirken ameliyathanede doktorumla paylasmıstım. Hocam buralar ne kadar soğuk ve itici,aslinda hastane odalarını çiçekli bocekli güzel resimlerle bo yasalar ne güzel olur demiştim. Bakın gerçek olmuş birde haber olmuş, harcanıyorum

X