MASKE CEZASI İPTAL EDİLİR Mİ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya yemin ederim yalan soylemiyorum. Inanin bana lutfen.
Bütün yazdıklarınız birbiriyle çelişmiş kim inanır size acaba? Eski yazdığınız mesajları yalanlıyorsunuz önceki yazdığınızla sonraki birbirini tutmuyor Allah hidayet versin ne diyim

vallahi sinirlerimi yipratti bu konu ya. once gercek zannettim hirsimdan gozlerim doldu annemin de haberini yeni almistim, simdi aklimizla alay ettigi icin daha bi sinirlendim.
Gerçekten beni de inanılmaz etkiledi. Daha 1,5 ay önce eşimin bir kamu dairesinde işini halletmek için maskeyi indirip çay kahve sohbeti yapan çalışanların odasına girmesi ve biraz da iş uzayıp yarım saat kadar odada kalması sonucu hastalandık başka hiçbir yerle temasımız yok. Önce eşim maskeli olduğu için hiç ihtimal vermedik ama virüs yükü ne durumdaydı kim bilir odada. Iş yerinde maske takmamak olunca konu beni beynimden vurdu. Üstüne de pişkin açıklamalar, savunmalar tam akıl tutulması. Annenize acil şifalar dilerim en kısa zamanda güzel haberini alırsınız umarım. 🌸

Inanmayabilirsiniz saygi duyuyorum. Ama gercekten yalan konusmuyorum. Niye bu kadar diretiyim burda.

Gerçekten neyi diretiyosunuz hâlâ anlamadım. Gerçekten birilerinin para göndereceğini umuyosunuz sanırım. Yoksa bu kadar olmaz.

Inanmayabilirsiniz saygi duyuyorum. Ama gercekten yalan konusmuyorum. Niye bu kadar diretiyim burda.

oturdugun yerden 5 lira kazansan kâr cunku sana. ortamlarda maske cezam var dersin kim bilecek.

Nereye basvurmam gerekiyo hic bilmiyorum yardimci olun lutfen

Benim internetten anladığım kadarıyla bütün idari cezalar gibi bunu da e devletten görebiliyorsunuz. Ödemeyi vergi dairesine yapıyormuşssunuz. Vergi dairesine gidip taksitlendirme seçeneğini de sorabilirmişssiniz. Erken ve tek seferlik ödemede indirim oluyormuş. Gecikme faizi yok diye anladım. Yine Sulh cezaya itirazlar yapılıyor 15 gün içinde dilekçe ile, ama itiraz kabul olur mu bilmem, sonuçta takmamışsınız. İnternette bu konuda çok açıklayıcı bilgiler var. Benim anladığım cezadan kaçış yok ama taksit gibi seçenekler varmış.

Bilmiyorum hiç idari ceza almadım ödemedim alan varsa yorum yapar.

Umarım bundan sonra çok dikkatli olursunuz, sadece etrafımızın değil kendiniz de kapıp ölebilirsiniz, yaşa bakmıyor bu virüs...

Haklisiniz bende maske takilmasindan yanayim. Ister koronaya inan ister inanma. Bende surekli maske takan bi insanim. Ama is yerinde takmamis bulundum o an. Gercekten cok uzgunum. Lutfen yargilayaci konusmayin gercketen yardim istiyorum sizden. Para yardimi olmasa da olur rn azindan bilgilendirseniz ya da is bulmamda yardim olabilseniz. Bende dilenmek istemiyorum. Kendimi parami kendim kazandim bu zamana kadar ben. Cocuk yastan beri calisiyorum. Suan gercekten zor durumdayim. Taksitlendirme gibi bisey varmis insallah vardir. Bu kadar meblağyi gercekten 30 gun icinde tek seferde odemem imkansiz. Bende yanlis sozler soylemis olabilirim. Kusura bakmayin o yuzden uzuntumden ne dedigimi bilmiyorum.

Bu memlekette İŞKUR diye bir kurum var, haberiniz vardır herhalde. İş istiyorsanız oraya başvurun. Yardım için de Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı var. Oraya dosya açtırın. Daha önceden istedim vermediler demişsiniz, demek ki maddi durumunuz iyi ki size yardım çıkmıyor.

Burada insanlardan para koparmaya çalışmak yerine vaktinizi iş arayarak geçirebilirsiniz.

Merhaba arkadaslar , bim acmak istiyoruz fakat bayilik vermiyormus sanirim . Kendi dukkanimiz vs. de yok . Baska bi yolu yok mu? Kendimiz bi is yeri kiraliyip bim icin bayilik alamiyor muyuz ? Bir de bim acmak icin ortalama ne kadar maliyet gerekli ?

Merhaba arkadaslar , goz rengi mi degistirmek istiyorum fakat muayene olmadan fiyat bilgisi verilmiyor sanirim . Yaptiran ya da ogrenen varsa burada paylasabilir mi ? Doktor onerileriniz varsa onlari soylerseniz sevinirim . :KK54:

Merhaba arkadaslar,

15 gun once kombine ameliyat oldum. Orta karın germe, belden liposuction, gogus diklestirme ve kas altindan slikon ve yuzume kok hucre ameliyati oldum. Doktorum agrisiz kansiz acisiz vs dedi tecrubelide bir doktor. Fakat benim icin cok acili agrili bir surecti ki hala daha oyle. Doktoruma istedigim zaman ulasabiliyorum normal oldugunu soyluyor ama acisi bildiginiz gibi degil. Baska doktorlara olsaymisim daha cok cekermisim. Demekki olecektim. Ameliyatim 8 saat surdu ve uyanmam 2 saat surmus toplamda 10 saat narkozda kalmisim. Ilk 3 gunum asiri siddetli agriliydi bagirip agliyordum. Olucem saniyordum. Sol gogusum beni asiri zorladi. Siddetli agri aci ... sanki gogusume bicak sokuyorlar gibi bir aci. Yanma ve batma hislerim cok siddetliydi. 3 gun boyunca bu aci hic gecmedi. Oyle hafife alinacak bir agri degil oldum sandim. Sol tarafimdaki gogusumun acisi sol kolumuda etkiledi. Kolumu hareket ettiremedim. Kolumu her hareket ettirmeye calistigimda agrim oluyodu bagiriyordum. Hareket ettiremiyordum. Sanki kolum felc olmustu. Doktorum kontrole geldiginde sol kolumdan ve sol gogusumden bahsettim. Direkt karnima bakti. Karnimda biseylere bakti ve kolumda biraz duzelme oldu. Birbiriyle baglantiliymis megerse. Tabiki suan 15. Gunum ama sol tarafim hala cok zorlaniyor. Sanki hic gecmicekmis gibi geliyor . Kendime hala gelemedim. Bebek gibiyim. Yatma yatamiyorum. Kalkma kalkamiyorum. Ilk gunler yeme icmeyi bile yapamiyordum nefesim kesiliyordu. Canim aciyordu. Tuvalet olayida cok sorunlu. Hastanede 2. Gun yurutmeye calistilar zor bela yurudum cok az yine yattim tabiki yatmak denirse. 3. Gunun aksami hastaneden butun agri kesiciler kas gevseticiler ne varsa aldim ve kendimi iyi hissetigim bi vakitte ciktim evim uzak oldugu icin 2 saat o acilarla arabada cebellestim. Cok korkuyordum arabaya binmeye yolda sarsilirim bisey olur vs diye cok korktum. Ama korktugum gibi olmadi. Yolculugum neyseki aldigim agri kesiciler sayesinde cok agrili gecmedi. Insanin evi gibisi yok bence evimde daha rahatim tabikide. Ama yatak sorunum oldu ilk gun o yatagi ayarlamak iskence gibiydi. Gogusum beni hep zorladi ki hala oyle. Hep aci cektim. Oyle gorunuyorki daha cok cekecegim. 15. Gunum ama agrilarim hic gecmedi hala agri kesici kas gevsetici aliyorum. Yatmak kalkmak cok sorun. Gogusum beni en cok zorlayan kismim oldu. Oranin agrisi sizisi acisi patlayacakmis gibi olmasi vs anlatilacak bir aci degil. Heleki o direnler. Direnleri 5. Gunumde cikarttirdim. Dayanamadim. O nasil bir aci. Sag tarafim beni cok etkilemedi ama sol tarafimla cok ugrasmislar belliki. Direni yanlis bir yere getirmisler. Gogusumun acisi ve o direnin batma acisi birlesince inanilmaz bir aci agri oluyordu. Resmen bicagi sokuyorlardi sanki gogusume. Direnleri cikarttirinca biraz daha rahat ettim. Tabiki dedigim gibi direnler cikinca aciniz agriniz bitmiyoorr. Iyilesme sureci daha zor . Hergun yeni bir aci yeni bir agri. Goguslerim sanki bana ait degiller. Tasiyamiyorum. Beton koydular sanki. Sanirim 1 sene daha kendime gelemicem. Size tavsiyem kombine ameliyat olmayin. Bir yerin agrisi gecerken diger yerin agrisi basliyor. Cok acili ve agrili bir surec. Yatalak hasta gibi oluyorsunuz. Kendinize bir turlu gelemiyorsunuz. Benim gibi bu sureci yasayan arkadaslar da var mi merak ediyorum. Hepimize acil sifalar..
Market açmayı düşünecek, türlü türlü estetik operasyonlar geçirecek kadar varlıklısın. İnsanları salak yerine koymayı kes artık

Hala para kazanirim burdan diye konusmuyorum kesinlikle gercekten halden anlamiyosunuz. Zaten yardim edebilcek olan etsin dedim. Fitre vermiyo musunuz Allah icin. Bende zor durumda olan bi insanim. Gucu olan yardim edebilir diye dusundum. Yanlis dusunmus olabilirim. Ama bunu alay ederek soylemeniz gerekmez. Gercekten napicagimi sasirdim ve boyle bisey yazdim.

Virüs bulaşırken nasıl aç tok, zengin fakir ayrımı yapmıyorsa ceza kesilirkende aa sizin ödeme gücünüz yoksa hemen silelim demezler. O zaman emin olun ülkenin yarısından çoğu zaten takmaz. Bende ofis ortamında çalışıyorum odada yalnızca 2 kişiyiz cam ve kapımız sürekli açık hava sirkülasyonu sağlamak adına ve odada birbirimizden uzak ve mesafeli oturuyoruz ancak maskemizi hiç çıkarmıyoruz. Ortada bir yasak var ve siz yasağı delmişsiniz. Bencede cezada hiç bir yanlışlık yok

Ben gerçekten zor durumda olduğunuza inandım da kim neden yardım etsin size burdan.
Doğru söylediğinizi sizden başka kim biliyor?
Ayrıca bu öyle zor durumda kalmak değil, alenen bir ihlal var.
Gerçekten zor durumda olanlar varken sizin önemsemediğiniz ve aslında çok önemli olan bir sebepten dolayı yediğiniz cezayı kim neden ödemek istesin?

Hem yasalara uymayıp hemde özgürlükten dem vuran siz sonra da bi anda duygu sömürüsüz giriştiniz ülkede kimse sokaktan para toplamıyor hatta tüm dünya aynı durumda.
Yurt dışındayım burada 10 kişilik bir grubun bile bir evde buluşması yasak geçen birisi bunu yapmış komşusu şikayet edince 10 bin sterlin ceza yedi paşa paşa ödeyecek.
Böylesine büyük bir pandemide insanların hayatı ile oynamak zaten bu kadar kolay olmamalı.
Taksitlendirme mümkünse deneyin ama mecbur ödenecek o ceza

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X