Maskeli seytan

Tatlı dilli olmak, insanlara kendini sevdirmek, insanların kırmaktan kaybetmekten çekindiği biri olmak neden şeytanlık?
Kıskançlığı genelde kimseye kondurmam. Bana çocukça gelir ama siz bu kadının insani ilişkilerini ve sevilmesini kıskanıyorsunuz. Ona maskeli şeytan değil şeytan tüyü var derler.

"evde alem yapar dünya kadar insan çağırır bende aynı apartmanda bir tas kahve içmeye bir sohbete hasret yaşadım."

Sorun bu mu yani? Alem dediğiniz eve 3 5 kadin çağırıp cay hamur işi oturmak yani. Sizde çağırırdınız birilerini alem yapardınız onu cağırmazdınız.

Derdinizi anlamadim fazla.

Ne yapti size eltiniz?

Ayni apartmanda misiniz?

Kapa kapini gorusme evi satmayacaksan..

Baska ne diyebiliriz ki sana?

Bakın konu çok yanlis yerlere geldi. Veya ben kendimi anlatamadım. Sorunu birtek ben değilim ona karşı gelen herkes onun sorunu. Eğer arkanızdan dedikodu eder sizi evde alem yaparken o alem sırasında sizin dedikodunuzu yapar sizi cümle aleme kötülerse evet ozaman benim gözümde bu bir şeytandır. Tabiki bana iyi davranmak zorunda değildir ama iyi görünüp te ah bak ben senin kardeşinim beni kardeşin gini gör deyip etrafa bu kadının kocasıyla çok büyük sorunları var duyuyorum seslerini hergun kavga ediyorlar ( ki öyle birşey yok) ozaman evet sizde rahatsız olursunuz

Iyi de gorusmeyin olsun bitsin o zaman. Hem tehlikeli diyorsunuz hemde iletişimde kalmak istiyorsunuz anladigim kadariyla. Evine misafir aldığında beni cagirmasa sahsen ben cok mutlu olurum.
Cozum cok basit kendi huzurunuzu onemsiyorsaniz ya tasinin gidin ya da kapatin kapinizi hic muhatap olmayin.

Iyi de gorusmeyin olsun bitsin o zaman. Hem tehlikeli diyorsunuz hemde iletişimde kalmak istiyorsunuz anladigim kadariyla. Evine misafir aldığında beni cagirmasa sahsen ben cok mutlu olurum.
Cozum cok basit kendi huzurunuzu onemsiyorsaniz ya tasinin gidin ya da kapatin kapinizi hic muhatap olmayin.
Evet görüsmüyoruz zaten allahın selami dışında. Bakın bir insan ya kötüdür yada iyi ya sizi sevmez yada sever ama bunun ortası yoktur. Eğer sizi nekadar sevdiğini söyleyip kuyunuzu kazıyorsa arkanızdan ozaman bunun dürüstlükle hiç bir alakasida yoktur. Kendisi yetmezmiş gibi birde annesi ablasi dedikodumu yapar oldu sağda solda

Evet görüsmüyoruz zaten allahın selami dışında. Bakın bir insan ya kötüdür yada iyi ya sizi sevmez yada sever ama bunun ortası yoktur. Eğer sizi nekadar sevdiğini söyleyip kuyunuzu kazıyorsa arkanızdan ozaman bunun dürüstlükle hiç bir alakasida yoktur. Kendisi yetmezmiş gibi birde annesi ablasi dedikodumu yapar oldu sağda solda

Iyi de bu karakterleriyse artik napacaksiniz. Cikip ulu orta onlarin seviyesine mi duseceksiniz. Kimsenin agzini zorla kapatamazsiniz, birakin konusurlarsa konussunlar. Herkes ettigini ceker

Valla ben olsam takmam umrumda olmaz.madem anlasamiyorsunuz kaparsiniz kapinizi olur biter.Birde yanliz kaldim falan diyorsynuz ya size hic komsu gelmiyor mu? Sizde arkadas edinin gidin gelin komsunuzla.

Arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum. Benim bir tane eltim var, melek yüzlü şeytan bir eltim. Ben bu eltimle birlikte ev aldım. Bana abla arkadaş olur yoldaş olur diye düşündüm. Kendiside kendini bana iyi tarafından gösterdi. Güler yüzü tatlı dile ile herkesi parmağına dolayabilen bir kadın bu. Ailenin ve eşinin korkup saygisizliklarina ağzını açamadığı birisi. Bu kadın bütün mahalleyi kendine bağladı mağduru oynaya oynaya..evi satıp gitsem onun ekmeğine yağ sürmüş olurum. Satmasam benim huzurum kaçıyor. Hayatımda bir insandan bukadar nefret etmedim. Napicam inanın bilmiyorum. Eşim konunun dışında kalmak istiyor. Konuya fazla ilgili değil. Bence oda onun dilinden korktuğundan.
Valla aynı benim eltim.. Sen şanslısın ki kocan karışmıyor benimkini de dolduruyor bu elti kişisi ve şu an boşanma aşamasındayız onun yüzünden..

Konunun basında kendimi çok yanlis ifâde etmişim şimdi tekrar okurken bunu fark ettim. Benim size anlatmaya çalıştığım şuydu, ben baştan "elti" kelimesini ortadan kaldırmak istedim ve bir arkadaş kardeş gibi olalım istedim oda buna aynı şekilde karşılık vereceğini ve iyi geçinmekten yana olduğunu ve onu kardeş gibi görmemi istediğini söyledi ama buraya taşınır taşınmaz milleti bana doldurmaya başlamış..sag gösterip sol vurdu yani...

Mesafeli olursanız neyin dedikodusunu yapacak? Arkandan neler söylediğini nereden biliyorsun? Evinde ağırladığı misafirlerle neler yaptığından sanane? Şu hayatta bir tek o mu seni dedikodunu yapan? Belki de dedikodu dediğin şey, senin kıskançlıklarından bıktığı için bir iç döküş olabilir mi? Okula giden çocuğun var. O kadar yıl çevre edinememen eltinim suçu mu? Gir bir işe çalış, o mahalleden başka çevre edin. Ya da kursa git. Taşınmak, evi satmak çözüm değil çünkü gittiğin yere bu huyların da gelecek. Orada da eltini değil komşunu kıskanacaksın.. Yüzüne gülüyor arkandan iş çeviriyorsa yüzüne söyle herşeyi, koy mesafeyi.
Bana hiç inandırıcı gelmiyor herkesi kandırıyor, çenesinden bıkıyor vs bir tek siz mi görüyorsunuz gerçek yüzünü. Kocası ile senin kocan neden korksun çenesinden? Maalesef ki herkesle iletişimi iyi olan insanların ortak kaderi kıskanılmak. Neredeyse doğma büyüme oralı diye suçlayacaksınız kadını..
Benim de arkamdan dedikodumu yapıyor kimi insanlar. Eşimin ailesi de. Kulağıma geliyor zaman zaman söylenenler ama umrumda mı. Asla.. Çünkü evim ayrı kesem ayrı.. Mesafeliyim. Umrumda olmuyor. Beni bilen bilir. İstediklerine kötülesinler..

Mesafeli olursanız neyin dedikodusunu yapacak? Arkandan neler söylediğini nereden biliyorsun? Evinde ağırladığı misafirlerle neler yaptığından sanane? Şu hayatta bir tek o mu seni dedikodunu yapan? Belki de dedikodu dediğin şey, senin kıskançlıklarından bıktığı için bir iç döküş olabilir mi? Okula giden çocuğun var. O kadar yıl çevre edinememen eltinim suçu mu? Gir bir işe çalış, o mahalleden başka çevre edin. Ya da kursa git. Taşınmak, evi satmak çözüm değil çünkü gittiğin yere bu huyların da gelecek. Orada da eltini değil komşunu kıskanacaksın.. Yüzüne gülüyor arkandan iş çeviriyorsa yüzüne söyle herşeyi, koy mesafeyi.
Bana hiç inandırıcı gelmiyor herkesi kandırıyor, çenesinden bıkıyor vs bir tek siz mi görüyorsunuz gerçek yüzünü. Kocası ile senin kocan neden korksun çenesinden? Maalesef ki herkesle iletişimi iyi olan insanların ortak kaderi kıskanılmak. Neredeyse doğma büyüme oralı diye suçlayacaksınız kadını..
Benim de arkamdan dedikodumu yapıyor kimi insanlar. Eşimin ailesi de. Kulağıma geliyor zaman zaman söylenenler ama umrumda mı. Asla.. Çünkü evim ayrı kesem ayrı.. Mesafeliyim. Umrumda olmuyor. Beni bilen bilir. İstediklerine kötülesinler..
Çevre edinmedigimi kim söylüyor? 2 sene oldu taşınalı evet bende çevre kurdum mesafemi de koydum ama sizin evde olan biteni dışarıya taşıyan birisi var ise bu büyük bir sorun. Eve geç geliyorum ahh bu saate kadar disardamiydin veya annene çok sık gidiyorsun bence yanlis anlama seni sevdiğimden söylüyorum diyosa ve komsu da ahh eltin çok geç geldiğini söylüyor eve, diyorsa ozaman hicde zor değildir dedikodu yapıp yapmadığını öğrenmek. Onun dışında aileyle hiç bir sıkıntım yok hepside beni çok sever ama siz bu ön yargınızla ailede neden sevilmediginizde anlaşıldı. Allaha şükür iyi insanlar tanıdım o konuda sıkıntı yok. Ben size taşındığımda ilk dönem yanlız kaldığımı belirtmek istedim

Konu sahibi sizin elti olmasın? Anlattıklarınız aynı konuda 2 eltinin görüşlerini bildirmesi gibi çok güzel örtüşmüş :KK45:
Benim eltim yok. Ben konu sahibinin eltisi açısından yazdım :)
Onunda böyle bir derdi olabilir.
Konu sahibi muhattap alınmadığı için dertlenmiş. Eltinin daha haklı olabileceğini düşünüyorum:)

Valla aynı benim eltim.. Sen şanslısın ki kocan karışmıyor benimkini de dolduruyor bu elti kişisi ve şu an boşanma aşamasındayız onun yüzünden..
Hayır benim eşim ona bulaşma diyor. Zaten o kadın yüzünden kardeşlerde koptu selam sabah yok artık. Evde eşini eşime karşı doldurmuş. Bırakın eşini iki kızı bile selam vermiyor. Çok üzücü eşim için.

Sorunu birtek ben değilim ona karşı gelen herkes onun sorunu.

Başkalarıyka olan sorundan sanane? Srn kendi sorununa bak. Belki çevreniz aşırı baskıcı manyak tiple dolu herkese atar yapıyor size ne?

i görünüp te ah bak ben senin kardeşinim beni kardeşin gini gör deyip etrafa bu kadının kocasıyla çok büyük sorunları var duyuyorum seslerini hergun kavga ediyorlar ( ki öyle birşey yok) ozaman evet sizde rahatsız olursunuz

Rahatsız oluyorsan taşın, taşınmıyorsan samimi olmaya çalışma neden bu tezatlık?

Milletle alem yapar benle kahve içmez diyorsun. Sonra kardeşin bil diyor diyorsun. Hangisi doğru?
Bu arada sürekli alem alem alem yapıyor demeniz hiç iyi niyetli değil.

Başkalarıyka olan sorundan sanane? Srn kendi sorununa bak. Belki çevreniz aşırı baskıcı manyak tiple dolu herkese atar yapıyor size ne?

Rahatsız oluyorsan taşın, taşınmıyorsan samimi olmaya çalışma neden bu tezatlık?

Milletle alem yapar benle kahve içmez diyorsun. Sonra kardeşin bil diyor diyorsun. Hangisi doğru?
Bu arada sürekli alem alem alem yapıyor demeniz hiç iyi niyetli değil.
Bence sizin yaklasma tarzınızda hiç etik değil. Eltim yok diyorsun ama yorum yapıyorsun:) neyse...

Hanim efendi sizin konunuza gelince.. Bence konuşmayı deneyin baktınız olmuyor mesafenizi koyun herkes yasattigini yasar bu hayatta.. belli kendinizi ifade eşememişsiniz ve bazı insanlar bunu fırsat bilip size saldırmayı tercih etmiş. Dediğim gibi konuşun olmadi aile büyüklerinden yardim isteyin. Kimse kimsenin huzurunu bozmaya hakkı yok. Ne siz nede altınız.

Back
X