Mesafeli olursanız neyin dedikodusunu yapacak? Arkandan neler söylediğini nereden biliyorsun? Evinde ağırladığı misafirlerle neler yaptığından sanane? Şu hayatta bir tek o mu seni dedikodunu yapan? Belki de dedikodu dediğin şey, senin kıskançlıklarından bıktığı için bir iç döküş olabilir mi? Okula giden çocuğun var. O kadar yıl çevre edinememen eltinim suçu mu? Gir bir işe çalış, o mahalleden başka çevre edin. Ya da kursa git. Taşınmak, evi satmak çözüm değil çünkü gittiğin yere bu huyların da gelecek. Orada da eltini değil komşunu kıskanacaksın.. Yüzüne gülüyor arkandan iş çeviriyorsa yüzüne söyle herşeyi, koy mesafeyi.
Bana hiç inandırıcı gelmiyor herkesi kandırıyor, çenesinden bıkıyor vs bir tek siz mi görüyorsunuz gerçek yüzünü. Kocası ile senin kocan neden korksun çenesinden? Maalesef ki herkesle iletişimi iyi olan insanların ortak kaderi kıskanılmak. Neredeyse doğma büyüme oralı diye suçlayacaksınız kadını..
Benim de arkamdan dedikodumu yapıyor kimi insanlar. Eşimin ailesi de. Kulağıma geliyor zaman zaman söylenenler ama umrumda mı. Asla.. Çünkü evim ayrı kesem ayrı.. Mesafeliyim. Umrumda olmuyor. Beni bilen bilir. İstediklerine kötülesinler..