Mastit

process

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2015
8.669
23.708
548
memeden keserken mastit olmamak için ne yapılır? Ne yemek içmek iyi gelir? İlacı var mı bu işin?
arada elle sağım yaptım, bana mısın demedi. Sütüm hep çok oldu hala çok.

Sağmayın, sağdıkça gelecektir.
Süt dolduğunda sıcak bir duş alıp akmasını sağlayın ve sıkı sütyen giyerek bir bez ile sarabilirsiniz.
Beyaz lahana yaprağı sarıldığını duymuştum.

Mastit olmuştum ama şükür ki bir gece de atlamıştım.

Teşekkür ederim inşallah benim de geçer

Mastit süt kanallarının tıkanması sonucu oluyor diye biliyorum ben iki aylık bebeğim varken 10 gün arayla iki defa oldum ve çok ağır atlattım. İkisinde de dar atlet giymiştim. Sonradan anladım tabii. Sizin bebeğiniz büyük ihtimal 1.5 yada 2 yas falandir. Bende göğüse soğuk duş yapmıştım sütüm git gide Azalmıştı. Mastit olduğumda benim ateşim çıktı göğsüm kızardi ve emzirdikce can çekişiyordum sanki. Ama şuan soğuk duş yaparsanız şişlik yavaş yavaş gider ve sağmayın sagdikca sütünüz gelir

Gunde bir kere sadece rahatlatmak icin az sagom yapin cok siserse beyaz lahana yaptagini buzdolabinda dondurup koyabilirsiniz ben oyle yaptim sutun geri gitmesine agriyi almasina yardim ediyor

Gunde bir kere sadece rahatlatmak icin az sagom yapin cok siserse beyaz lahana yaptagini buzdolabinda dondurup koyabilirsiniz ben oyle yaptim sutun geri gitmesine agriyi almasina yardim ediyor
Ben de bu şekilde yaptım mastır olmadım. Günde bir banyoda sağdım rahatlatacak kadar. Bir haftada kesilmişti sanırım

Doğum sonrası da çok çekmiştim ben ağlaya ağlaya emzirmiştim, emsin de büyüsün canım önemli değil derken şimdi kesilmesi için uğraşıyorum hayat çok tuhaf :)
Ben de bu şekilde yaptım mastır olmadım. Günde bir banyoda sağdım rahatlatacak kadar. Bir haftada kesilmişti sanırım
O kadar kötü durumdayım ki duşa girdim geçmedi, dolapta lahana vardı sardım inşallah işe yarar hemen yaptım.

Ben
memeden keserken mastit olmamak için ne yapılır? Ne yemek içmek iyi gelir? İlacı var mı bu işin?
arada elle sağım yaptım, bana mısın demedi. Sütüm hep çok oldu hala çok.
Ben 8 kez mastid olmuştum. Emzirdigim dönem .kızım beni emmiyordu .sagmakta yetmiyordu .depresyona girdim .ateşim 40 derece geziyordum . sezaryen oldum.sezaryanda bu kadar çekmedim .en son illallah etti .kestim sütten .kuvvetli ağrı kesiciler aldım . iğne falan yaptırdım .doğru bir uygulamami bilmiyorum doktora danis yinede .6 ay öyle süt geldi yine .ama mastid olmadım.dikloran yaptırdım iki kez, mazejik kullandım .

Benim de öyleli geçti doğum sonrası çok fenaydı, 3 ay ağrı acı çekmiştim, aşırı süt salgılıyorum Allah ihtiyacı olanlara versin

Ada çayı demle iç sabah öğle akşam birer kupa
Nane koyuluyordu birde beyaz lahanayi haşlayıp koyuyorduk birde ılık suyla masaj başka hatirlamiyorum

Benim eltimin de masallah sütü coktu keserken bile fışkırıyor tarziydi o eczaneden ilaç aldi hafta da yarim yarim mı ne içmişti sütü kesilsin die eczaneye bir danışın isterseniz

Teşekkür ederim inşallah benim de geçer
Yaklasik 2 yas 4 aylik bebeginiz, dogum gun sayiniz dogruysa?

Bu yastaki bebek icin sutun baya az geliyor olmasi gerekiyordu, hiperlaktasyon yasiyorsunuz galiba?

Sutten kesme surecinde mastit olmuyor benim bildigim, emzirme ya da sagma yaptikca sut gelir. Benim de sütüm oldukca fazla olmasına karşın 1-2gun sutum aktiktan sonra mastit olmadan sut akmasi durmustu.

evet bilgilerim de hiperlaktasyonumun varlığı da doğru. Bu derece zorluk yaşayacağımı öngörememiştim bulunduğum yere gelmeden doktor desteği alırdım bilsem. Acile giderim muhtemelen. Yaşadığım yerden uzaktayım meme kesme için destek almaya geldim.

Sağın biraz bişey olmaz

Antibiyotik kullandınız mı?
27 günlük olduk
3.gün mastir oldum
Şimdi yine oldum sanırım

Antibiyotik kullandınız mı?
27 günlük olduk
3.gün mastir oldum
Şimdi yine oldum sanırım
Hayır kullanmadım. Ama göğsümdeki bazı sertlikler hala geçmedi. 11 yıl oldu. Zaten 3 tane fibroadenom var. Ben geçmişte mastit olmama bağlıyorum bunu. Ben ağır atlattım belki bazı süt kanallari açılmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…