benim arkadaşımın 4 yaşındaki kızıda sürekli yapıyormuş ama kendine dokunmadan. kendini sıkıyor sıkıyor ter içinde kalıp sonra birden rahatlıyormuş.tv deki öpüşme sevişme sahnelerinide deli gibi izliyormuş.benimde 4 yaşında bi kızım var hiç şahit olmadım böyle birşeye umarımda hiç olmam.çok üzülürüm.böyle şeyler için çok küçük.ne yaptığının,neden zevk aldığının bile farkında olmazken yaptıklarının ayıp,utanç verici olması düşüncesinin ağırlığını taşıyamayacak kadar küçükler.vereceği tepkiyi bilememek de anne baba için zor.
umarım hepimizin evlatları herşeyi zamanı gelince yaşar.
selam arkadaşlar benimde 26 aylık bir oğlum var ve yaklaşık iki ydır yapıyor bunu ,bizimki de sehpanın üzerine uzanıyor debelenip duruyor..babasıyla ben hiç kızmadık ona ve görmezlikten geldik..normal olduğunu da biliyorum ancak abartmasından ve alışkanlık yapmasından korkuyorum birde acaba psikolojik bir olayın sonucumu diye endişeleniyorum ...offff çocuk büyütmek ne zormuş yahu eskiler beşer onar çocuğu nasıl büyütmüş ben biriyle başedemiyorum..
özelden cevap yazamağım için buradan yazıyorum (mesaj sayım 100 olmamış çünkü)
selamlar,
kızım hala yapmaya devam ediyor maalesefama eskisi gibi sık değil. ve artık bizden gizli yapmaya başlıyor. çünkü bir kaç kez tepkimizi anladı. hatta ben onunla konuştum o bacaklarını sıkma esnasında ayağnını biraz içeri kıvırdım bak ayağın böyle kalır dedim dr. gideriz dedim. biraz başlarda tırstı ama yalnız kaldıkça baktım yapıyor.
şöyleki; o an içinde kimse ilgilenmezse, ben ev işi baba tv başındaysa bakıyorum gidip yapıyor, bunu farkedince yani sıkıldığında kendini yalnız hissettiğinde yaptığını farkedince mümkün oludğunca yalnız bırakmıyoruz. tabi bende çalışan anneyim babaanesi bakıyor, onuda çok tembihledim. onun yanında hiç yapmamıştı sadece 1 kere şahıt olmuş. yani çok sık yapmıyor, oda mutfakta iş yaparken (yani ilgilenmezkeni) yaparken görmüş. bende haftalardır yaptığına şahit olmadım. ama biliyorum bir yalnız kalsa yapacak, fırsat tanımıyoruz o yüzden. artık büyüdü ve bunun yanlış olduğunun idrakına vardı. çokta korkutmak istemiyorum üstüne düşmek istemiyorum, dikkat çekmek istemiyorum ama o farkına varmış bizim tavırlarımızdan bakışlarımızdan. o yüzden bizim aşama artık gizli yapma aşamasında
bende bir çok pedagogla yazıştım, çok internetten araştırma yaptım. hepsi aynı yerde birleşiyor, dikkat dağıtını unutturun ve zamanla unutur. yok yani unutmuyorlar...
allah kolaylık versin bizlere.
çok afedersdinizde nasıl yapıyo ne yapıyo yani 12 13 aylık bebeklerdende bahsedilmiş burda onlar nasıl yapabilirki benimde 6 yaşında kızım var acaba diyorum kendi kendime.nasıl anlıcam bilmiyorumki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?