• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Matematik alt yapısı olmayanlar sıfırdan başlayamaz mı ?

00Turkuaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
834
400
78
Matematikten anlamayanlar liseden sonra temel oluşturamaz mı ?

Eğitim kalitesizliği mi ?

Kişinin tamamen kendisiyle ilgilimi ?

Nasıl olduğunu tam hatırlamasamda ilk okulda öğretmenimin matematiği sevdirmemesi benimde
"matematik çok zor öyle herkes anlayamaz matematigi"
diye beynime kodlamamdan dolayı matematiği ne sevdim ne anladım ama oturup anlamaya çalıştım olmadı.

Simdi hayatımı etkileyecek bi seçim yaparken yani meslek seçerken bu önümde kocaman bi sorun oluyor ve ben matematiği yeniden sıfırdan öğrenmek istiyorum.

Nasıl yapabilirim?
bu yapılabilir mi ?
Fikirlerinizi yardımlarınıza ihtiyacım var.

tabiki ogrenilebilir sadece birz fazla zamaninizi alir eger isterseniz kaynak onerebilirim

matematiği görünce dayanamadım yorum yapim dedim. düşmanım çünkü o derse :)
aynı şekilde benimde temelim çok zayıf hiç anlamıyorum matematikten ne yaptıysam olmadı bende amann boşver olmazsa olmasın sözelden hallederim hep dedim ama olmuyor matematik olmadan olmuyor. şuan antremanlarla mat1 kitabına başladım temel konulardan iyi gidiyor şimdilik bakalım bundan da sonuç alacakmıyım

Tabi ki öğrenebilir. Ama olmuyor diye baslamamak lazim. Yada zor diye kodlamamak. En basitten baslarsin ki bunun için artik çok güzel kitaplar var. zamanla da yavaş yavas daha üst seviye sorulara gecersin. Pratik yapmak onemli olan.

matematiği görünce dayanamadım yorum yapim dedim. düşmanım çünkü o derse :)
aynı şekilde benimde temelim çok zayıf hiç anlamıyorum matematikten ne yaptıysam olmadı bende amann boşver olmazsa olmasın sözelden hallederim hep dedim ama olmuyor matematik olmadan olmuyor. şuan antremanlarla mat1 kitabına başladım temel konulardan iyi gidiyor şimdilik bakalım bundan da sonuç alacakmıyım

Bende sizin gibi sözelden hallederim dedim ama dediğiniz gibi olmuyor eninde sonunda karşına çıkıyo, mantığını kavramak gerekiyomuş inşaallah başarırız sanada başarılar

Tabi ki öğrenebilir. Ama olmuyor diye baslamamak lazim. Yada zor diye kodlamamak. En basitten baslarsin ki bunun için artik çok güzel kitaplar var. zamanla da yavaş yavas daha üst seviye sorulara gecersin. Pratik yapmak onemli olan.

Teşekkür ederim cevabınız için, önerebileceğiniz kitap, kurs varmı acaba ?

matematiği öğrenmekte bir şey yok. yalnızca önce ön yargılarını kaldırman gerekiyor. mat2 biraz daha sıkıcıdır ancak sen matematiği sevemediysen muhtemelen sözelcisin ve mat1 yeter ki mat1 de sözelciler için çok daha kolaydır. çünkü tamamen anlamaya dayalı bir destir. zaten öğrendikten sonra fark edeceksin zaten paragraf sorusuyla arasında pek bir fark yok :32:

not: sözelciyim.

ben karekok yayinlarinin matematik 0 kitabiyla basladm matematigi olmayan herkz cozebilir cunku negatif ve pozitif sayilari toplamayi bile anlatiyor kitap bir bakin etrafima bu kitpla mamematigi sevdirmisligim var :-D

Çok teşekkür ederim peki özel ders almalımıyım kendi kendime yapabilir miyim ?

matematiği öğrenmekte bir şey yok. yalnızca önce ön yargılarını kaldırman gerekiyor. mat2 biraz daha sıkıcıdır ancak sen matematiği sevemediysen muhtemelen sözelcisin ve mat1 yeter ki mat1 de sözelciler için çok daha kolaydır. çünkü tamamen anlamaya dayalı bir destir. zaten öğrendikten sonra fark edeceksin zaten paragraf sorusuyla arasında pek bir fark yok :32:

not: sözelciyim.

Evet sözelciyim ön yargılarımı kaldırıp başarmayı umut ediyorum

Çok teşekkür ederim peki özel ders almalımıyım kendi kendime yapabilir miyim ?

eger gercekten yilmdn devam edecekseniz ozel ders gerek gormezsnz fakat bir sozelcinin aldgi mat dersi sayisi cok cok az diger bolumlere kiyasla..o yuzden takildiginiz yerleri sorabileceginiz bir bileniniz olmali diye dusunuyorum

Hersey gerçekten ilkokulda basliyor.. ilkokul Öğrt matematiği sevdirmezse olay zincirleme gidiyor gercekten... ve inanin o ilkokul matematiği ile üniversite sınavında en az on onbes soru çözülüyor ;) basitten baslayin yavas yavas anladikca zevkle soruları çözmeye baslarsiniz.. öyle cok zor konulari hedef almayın. . Yapabileceklerinize odaklanin..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hersey gerçekten ilkokulda basliyor.. ilkokul Öğrt matematiği sevdirmezse olay zincirleme gidiyor gercekten... ve inanin o ilkokul matematiği ile üniversite sınavında en az on onbes soru çözülüyor ;) basitten baslayin yavas yavas anladikca zevkle soruları çözmeye baslarsiniz.. öyle cok zor konulari hedef almayın. . Yapabileceklerinize odaklanin..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evet haklısınız inşaallah başarırım :)

Teşekkür ederim cevabınız için, önerebileceğiniz kitap, kurs varmı acaba ?
Antrenmanlarla matematik temelden alan güzel bir kitap. 1 ve 2 diye seviye seklinde. Ama bence kotu olan soyle bir özelliği var. Antrenman sonrasi senin cozmen icin bir kac ornek soru veriyor. Ama sorularin cozum basamagi yok. Sadece cevap anahtari var. Bir arkadasima bunkitaptan ilerledi kpss boyunca ve bu konuda zorlandi biraz bu noktada.
Karekok yayinlarini duydum ama hic inceleyemedim. Bakmanda bir fayda var. Ama onceligin hangi kitap olursa olsun cozumlu olmasi olsun. Takildigin yerde bakabilecegin birsey olmasi mantigi oturtmak acisindan onemli

Evet sözelciyim ön yargılarımı kaldırıp başarmayı umut ediyorum

başarırsın o zaman

ben lise 1. sınıftaydım öğrendiğimde öğreten kişi de dayımdı. biz sözelcilerin pis huyudur; herşeyin bir açıklamasını ararız. Elbette matematikte her şeyin bir mantığı vardır. ancak mantığını anlatabilen kişi çok azdır. bu nedenle iyi bir kaynak lazım sana. onun haricinde bu işi bitmiş bil.

dilediğin zaman yardımcı olabilirim zaten çok özledim :52:

Antrenmanlarla matematik temelden alan güzel bir kitap. 1 ve 2 diye seviye seklinde. Ama bence kotu olan soyle bir özelliği var. Antrenman sonrasi senin cozmen icin bir kac ornek soru veriyor. Ama sorularin cozum basamagi yok. Sadece cevap anahtari var. Bir arkadasima bunkitaptan ilerledi kpss boyunca ve bu konuda zorlandi biraz bu noktada.
Karekok yayinlarini duydum ama hic inceleyemedim. Bakmanda bir fayda var. Ama onceligin hangi kitap olursa olsun cozumlu olmasi olsun. Takildigin yerde bakabilecegin birsey olmasi mantigi oturtmak acisindan onemli

Önerdiğiniz kitaplara bakacağım, temeli oturtup mantığını kavrarsam gerisi gelir diye düşünüyorum inşaallah yılmam

Matematikten anlamayanlar liseden sonra temel oluşturamaz mı ?

Eğitim kalitesizliği mi ?

Kişinin tamamen kendisiyle ilgilimi ?

Nasıl olduğunu tam hatırlamasamda ilk okulda öğretmenimin matematiği sevdirmemesi benimde
"matematik çok zor öyle herkes anlayamaz matematigi"
diye beynime kodlamamdan dolayı matematiği ne sevdim ne anladım ama oturup anlamaya çalıştım olmadı.

Simdi hayatımı etkileyecek bi seçim yaparken yani meslek seçerken bu önümde kocaman bi sorun oluyor ve ben matematiği yeniden sıfırdan öğrenmek istiyorum.

Nasıl yapabilirim?
bu yapılabilir mi ?
Fikirlerinizi yardımlarınıza ihtiyacım var.

Ben matematik hic bilmeden üniversitesini okudum :) kazanınca lise hocalarım okuyamazsin dediler. Okulu ilk on da bitirdim hatta yuksek lisans teklifi bile aldım:) olmayacak bisinyok yani

başarırsın o zaman

ben lise 1. sınıftaydım öğrendiğimde öğreten kişi de dayımdı. biz sözelcilerin pis huyudur; herşeyin bir açıklamasını ararız. Elbette matematikte her şeyin bir mantığı vardır. ancak mantığını anlatabilen kişi çok azdır. bu nedenle iyi bir kaynak lazım sana. onun haricinde bu işi bitmiş bil.

dilediğin zaman yardımcı olabilirim zaten çok özledim :52:

Matematiğimi özlediniz :)
Dediğiniz gibi herşeyin açıklamasını arıyoruz, mantığını anlatan kişiyi arıyorum bende öneriniz var mı kurs falan

Back
X