Meslek lisesi çıkışlıyım. Yaşım 36 ve matematik konusunda sıfırdım. Ygs den iki mat yapmıştım.

eğer mat sorunum olmasaydı ya da ben matematiği sorun olarak görmeseydim çok yüksek puan alabilirdim. Türkçeyi tam yapmıştım çünkü...
Sonra aöf lisans okudum. sözel bir bölüm ama iktisat, istatistik gibi dersler aldım. Baktım önümde ales var kpss var. Matematik sürekli karşıma çıkıyor. Ve bu sistem senin alanın sözel dahi olsa matematik bilmelisin diyor. Ben de araştırdım geçen yıl yaz tatilinde Antrenmanlarla 1-2 kitabını çözdüm. Bu kitap bana bayağı bir temel oluşturdu. Artık temelim yok diyemiyorum :) Bu kitabı tavsiye ederim. (Antrenmanlarla Matematik)
Sonra Doğan Ulu'nun dvd lerini aldım. KPSS için olan. ama lisans son sınıf olduğumdan ve 3 yılda bitireceğim diye çok fazla ders almamdan dolayı fazla çalışamadım. :26:
Alese ve kpss ye girdim ama mat yapmadım yine. Çünkü sürem kalmadı

KPSS de midem bulandı sınıftan çıkmak istedim hoca sınavın yanar poşet getireyim ben dedi... Allahtan 10 dakika falan ara verdim masaya koydum kafamı şekerlerden yedim, iyileştim devam ettim sınava... Eğer sürem yetseydi belki mat çözebilirdim bir iki tanede olsa.
Yani eğer istersen kesinlikle temelini 2-3 ayda atarsın. Sonrası sana kalmış. Ve ben gördüm ki gözümde büyüttüğüm kadar büyük bir sorun değilmiş bu matematik...