Maya Takviminde 21 Aralık 2012nin Önemi Nedir?

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
21 Aralık 2012 tarihi Gündönümü Güneşi ile Samanyolu kuşağının kesişim tarihi olup, bu olay 26 bin yılda bir gerçekleştiği için oldukça önemlidir…

Mayalar astronomi konusunda uzman olup, tüm Güneş ve Ay tutulmalarını, dünyanın dönüş hızındaki değişimleri ve 584 günlük Venüs döngüsüni nerdeyse tam olarak hesaplayabilmiş kadim bir uygarlıktır. Mayalar, 21 Aralık tarihinde gerçekleşen Gün dönümü Güneşi ve Samanyolu‘nun gittikçe birbirine yaklaştığını fark ederek 21 Aralık 2012 tarihinde bir kesişim meydana geleceğini hesaplayarak bu tarihi Uzun Sayım Takvimine kodlamışlardır. Uzun Sayım Takvimi yaklaşık 5125 yıllık bir takvim olup her biri 394 yıldan oluşan 13 adet baktun adı verilen dönemden oluşmaktadır. Bu takvimin başlangıcı milattan önce Ağustos 3114 olup bitiş tarihi ise millattan sonra 21 Aralık 2012 ‘dir. Bu tarihin Maya takviminin sonu olduğuna dair yanlış bir inanış bulunmaktadır. Ancak bu tarih sadece 5125 yıllık Uzun Sayım döngüsünün sona ereceği tarihtir. Hindulara göre Venüs yani Şhukra 6 rakamını yönetmekte, 6 rakamı ise cuma gününü göstermektedir. Venüs 6 Haziran 2012′de bu yüzyıl içindeki ikili geçişlerinin sonuncusunu gerçekleştireceği için 6.6.12 tarihi oldukça önemli.
 
MAYA TAKVİMİNİN KEHANETLERİ NEDİR? MAYA TAKVİMİNİN KEHANETLERİ NE ANLAMA GELİR?

Maya takviminin temel özelliği astronomik bir takvim olmaması. Maya takvimi kozmosdan birbiri ardına gelen, evreni ve insanoğlunu etkileyen enerjileri tasvir eder. Bu enerjiler değiştikçe insan bilincinde de değişiklikler meydana gelir. Maya takvimini özel yapan ve insanların ilgisi çeken de budur. Maya takviminde her günün ayrı bir özelliği var. Ve herkes bu farklı özelliği olan günlerden birinde dünyaya geliyor. Çok kısaca, her güne bir sembol ve bir numara hakim oluyor. Doğdunuz güne hakim olan özellik tüm kaderinizi şekillendiriyor. Bu da birçok kişinin ilgi gösterdiği maya takviminin astrolojik yönünü oluşturuyor. Ayrıca bu takvimi 2500 yıl önce yaratan Maya halkı hala Guatamala ve Güney Meksika’da yaşıyor olmaları da bu takvimi özel kılıyor.

Maya takvimi 21 Aralık 2012’de sona erecek? Bu ne anlama geliyor? Nasıl bir şey yaşanacak? Maya takviminde daha önce ifade ettiğim gibi her günün bir özelliği var. Bu özellikler değiştiğinde bu bir süreç yaratır. Biz de bu sürecin bir parçasıyız. İnsan bilinci de bu özel plana göre değişiyor. Maya takviminin sona ermesiyle bu plan da tamamlanmış olacak. Maya takvimine göre beş bin yıldan beri çizgisel bir zamanda yaşıyoruz; Doğumla başlayan mezarda son bulan. 5 bin yıl boyunca insanlar gelecekte ve geçmişte ne olduğuna, içinde bulundukları zamanda ne tecrübe ettiklerinden daha çok ilgi gösterdi. Tüm bu zaman bilinci değişmek üzere. İnsanlar anı yaşamaya başlayacak. Bu ilk kısmı.

Ayrıca, Şu an dünyada düalist bir bakış açısı var. Bizden ve onlardan bahsediyoruz. Bir hükmetme dünyasında yaşıyoruz. Bazıları diğerlerine hükmediyor. Ancak 5 bin yıl önce başlayan bu bölünme bilinci, düalist dünya sona erecek. Kendinizi bir bütünün parçası olarak deneyimleyeceğiniz birlikçi bir bilinç ortaya çıkacak. Maya takviminin sona ermesi hem bir bitiş hem de bir başlangıcı ifade ediyor. İnsanoğlunun bilinci 5 bin yıl olduğundan tamamen farklı olacak. Maya takviminin haber verdiği bu değişiminden geri dönüş olmayacak.

2012’den sona olacaklarla ilgili somut örnekler vermek mümkün değil. Maya takvimiyle çok genel yorumlar yapabilirsiniz. Ancak kimse iki yıl sonra kim kiminle evlenecek, Hangi ülkeler dost hangi ülkeler düşman olacak bunu söyleyemez. Bu tarz kehanetlerde bulunmak mümkün değil.

Ancak Maya takviminden yararlanarak bazı yorumlarda bulunmak mümkün. Maya takvimine göre uzun zamandır dünyaya batı yarımküre hakimdi. Batı yarımküre batıyı, beynin analitik ve teknik düşünen bölümünü temsil ediyor. Bu nedenle dünya politikasına batı hakimiyeti yaşanıyordu. Ancak adım adım, doğuyu temsil eden doğu yarım küre dolayısıyla sağ beyin güçleniyor.

Dünya doğu ile batı arasında yeni bir dengeye doğru gidiyor. Bu denge değişirken herçeşit gerilim ve çatışmanın yaşanacağı açık. Doğu ile batı arasında bu denge sağlanıncaya kadar, Maya takvinin sona ereceği 2012’ye kadar doğu ile batı arasındaki gerilim sürebilir. Ama batının dünyaya hakimiyetinin sona ereceğini söyleyebilirim.

Türkiye’nin etkileyeci bir tarihi var. Türkiye’nin farklı dinler arasındaki rolü önemli. Çoğunluğu müslüman bir ülke ancak tamamı müslüman olan diğer ülkelerden daha modern. Türkiye konumu ve tarihi ile doğu ile batı arasında bir denge kurulmasında özel bir rol oynayabilir. ABD’nin dünyaya hakimiyeti sona eriyor. Ayrıca bu yılın sonunda ABD dolarının değerinde çok büyük bir düşüş yaşanacağını tahmin ediyorum.
 
Back
X