Kekler - Pastalar Mayalı tarcınlı Kek (resimli)

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.942
33
683
Malzemelerin hepsi karıştırılıp yoğrulur, 15 dakika bekletilir.
Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır ve öncetoz şekere sonra tarçına bulanır.
Ortası delik kek kalıbı yağlanır ve tarçınlı toplar kalıba serpiştirilir. Tekrar yarım saat mayalandırılır ve 160C'de yarım saat pişirilir.
Üzerine yoğunlaştırılmış, tatlandırılmış süt dökülür.
ben uzerıne tekrar tarcın serptım..
Tarcın sevenler ıcın hos bır secenek arkadaslar..Bız yuvarlakları kızımla cok keyıflı cok eglenerek yaptık hatta bıraz buyuk oldular:P
Tarıf portakal agacından..

dsc03152smallsal3.jpg

dsc03163smallsgz1.jpg

yaaasenağlama

bunu kesin deniyeceğim libicimcokacimcoook süper görünüyor yaa azcık diyet yapayım dedim ama olmuyor işte olmuyorsenağlama

valla çok değişik gözüküyo ben de denicem şu finallerim bi bitsin:(( ama tatlandırılmış süt ne onu anlamadım

valla çok değişik gözüküyo ben de denicem şu finallerim bi bitsin:(( ama tatlandırılmış süt ne onu anlamadım

Valla canım tarıfı aldıgım sıtede de herkes aynı soruyu sormus:delphin:kaydirigubbakcemile3
Ben krema kullandım uzerıne en yakın o olur dıye tahmın ettım
Bır de sarı sut dedıklerı mınık konservelerde satılanlar var o da olabılır maksat soft ve hos bır aroma vermesıcokacimcoook
Fınallerde basarılar dılerım bılırım o sancıyı...:teselli: Sen ver hepsını kutlama yaparız burda ınsallahhihoyyyt
Sevgıler

ya gercekten görüntüsü cok degisik eminim tadida öyledir...
ellerine saglik canim... a.s.

AFIYET olsun kızlar...Yaaa kesmeden once paketleseydım keskesenağlama Ne guzel olurdu...Goruntusu tıpkı hazır pastane kekı lezzetı de guzel..Fakat tarcınla arası olmayanlar denemesın fıstıklarşakkıdı
Sonra gelıp topuklarıma sıkmayın bu ne dıye..:roflol:
Ayrıca deneyecek olursanız mayalandırma ıslemınde dıkkatlı olun kızlar tutmazsa tas gıbı olur sonra delikafadulden yarım saat kadar mutlaka sıcak ortamda maylansınn kı ıcı ıyı pıssın hamurlasmasın:delphin:

Bakın neymıs tarcının faydaları
Faydası : Ruhi sıkıntıları giderir. Sürmenajda faydalıdır. ıştah açar. Hazmı kolaylaştırır. ıshali keser. Mide tembelliğini giderir. Vücudun direncini artırır. Kadınlardaki beyaz akıntıyı keser. Bağırsak solucanlarının dökülmesine yardımcı olur. Cinsel arzuları artırır. :roflol:
vay beeeee
Kek degıl ılac yapmısım
Ascı degıl Sıfa Uzmanıymısım:icecream:kaydirigubbakcemile3

değişik bişeye benziyo denemek gerek...
ellerine sağlık şekercim:)

Uzerıne tarcın serpmeyın pıstıkten sonra ben bu kez serptım acımsı olmus
Pısırmeden once tarcına bularken de fazla kacırmayın
..

Seklı tadından daha guzel

Son düzenleme:
Blusprito,daha önce de yazdım sana umarım mesajımı almışsındır arkadaşım,un ekleyebilirsin ama çok da değil sert olur yoksa..
inşallah iyi sonuç almışsındır,bayağıdır yapmıyorum bu keki,tarçını severim lakin fazlası kekremsi bir tat veriyor,herkesin hoşuna gitmeyebilir..
sevgiler

ne kadar farklı bir tarif,böyle bir keki ilk defa görüyorum.
çok güzel olmuş.ellerine sağlık.
deneyince yorumumu yazarım.
teşekkürler.

canım tarifini yaptım şu an mayalanmasını bekliyorum
sert ama ele yapışan bir hamur oldu
un atsam daha da katı olucak anlamadım yani
bakalım fırından çıkınca nasıl olucak

Back
X