Malzemelerin hepsi karıştırılıp yoğrulur, 15 dakika bekletilir.
Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır ve öncetoz şekere sonra tarçına bulanır.
Ortası delik kek kalıbı yağlanır ve tarçınlı toplar kalıba serpiştirilir. Tekrar yarım saat mayalandırılır ve 160C'de yarım saat pişirilir.
Üzerine yoğunlaştırılmış, tatlandırılmış süt dökülür.
ben uzerıne tekrar tarcın serptım..
Tarcın sevenler ıcın hos bır secenek arkadaslar..Bız yuvarlakları kızımla cok keyıflı cok eglenerek yaptık hatta bıraz buyuk oldular
Tarıf portakal agacından..
Valla canım tarıfı aldıgım sıtede de herkes aynı soruyu sormuskaydirigubbakcemile3
Ben krema kullandım uzerıne en yakın o olur dıye tahmın ettım
Bır de sarı sut dedıklerı mınık konservelerde satılanlar var o da olabılır maksat soft ve hos bır aroma vermesıcokacimcoook
Fınallerde basarılar dılerım bılırım o sancıyı...:teselli: Sen ver hepsını kutlama yaparız burda ınsallahhihoyyyt
Sevgıler
AFIYET olsun kızlar...Yaaa kesmeden once paketleseydım keskesenağlama Ne guzel olurdu...Goruntusu tıpkı hazır pastane kekı lezzetı de guzel..Fakat tarcınla arası olmayanlar denemesın fıstıklarşakkıdı
Sonra gelıp topuklarıma sıkmayın bu ne dıye..:roflol:
Ayrıca deneyecek olursanız mayalandırma ıslemınde dıkkatlı olun kızlar tutmazsa tas gıbı olur sonra delikafadulden yarım saat kadar mutlaka sıcak ortamda maylansınn kı ıcı ıyı pıssın hamurlasmasın
Blusprito,daha önce de yazdım sana umarım mesajımı almışsındır arkadaşım,un ekleyebilirsin ama çok da değil sert olur yoksa..
inşallah iyi sonuç almışsındır,bayağıdır yapmıyorum bu keki,tarçını severim lakin fazlası kekremsi bir tat veriyor,herkesin hoşuna gitmeyebilir..
sevgiler
canım tarifini yaptım şu an mayalanmasını bekliyorum
sert ama ele yapışan bir hamur oldu
un atsam daha da katı olucak anlamadım yani
bakalım fırından çıkınca nasıl olucak