Poğaçalar Mayasız Baton Poğaça (Resimli)

Teşekkürler ..

Benim vaktim olmadığı zamanlarda hızır gibi yetişir kendisi:)

Hem basit hem lezzetli..

hamuru kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz.
2 eşit bezeye ayırıyoruz.
her bezeyi merdane ile dikdörtgen açıyoruz. un kullanmayın rahat açılıyor.
orta kısmına iç harcı koyup iki kenarı ortada buluşturup katlıyoruz. kenarlarınada aynı işlemi uygulayıp yavaşça yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ters çevirip koyuyoruz.diğer bezeyide aynı şekilde açıp aynı işlemi uyguluyoruz. 2 tane büyük batonumuz oluyor. eğer 1 tek baton yapmak isterseniz yarım ölçü hazırlayın...
üzerine yumurta sarısı sürüp bol susam ekip önceden ısıtılmış fırına verip kızarıncaya dek pişiriyoruz.
soğuyunca dilim dilim kesip servis yapıyoruz.
afiyet olsun

selam canım bu tarıfı bugun yapmayı dusunuyorum anlayamadıgım yer kırmızı ısaretledıgım yerdır. burayı bana anlatırsan yapmaya calısacagım. senden cevap beklıyorum. ona gore hareket edecegım. yoksa baska bırseyler bakacagım. kızımın yarın dogumgunu var bu degısık bır tarıf yapmak ıstedım.. ellerıne saglık cok guzel gorunuyor...

selam canım bu tarıfı bugun yapmayı dusunuyorum anlayamadıgım yer kırmızı ısaretledıgım yerdır. burayı bana anlatırsan yapmaya calısacagım. senden cevap beklıyorum. ona gore hareket edecegım. yoksa baska bırseyler bakacagım. kızımın yarın dogumgunu var bu degısık bır tarıf yapmak ıstedım.. ellerıne saglık cok guzel gorunuyor...

Ahh liby ahhkötükedihüso
Gülüm,mesajını yeni okudum.
Yoktum çünkü..
Kızına hayırlı,uzun ömürler dilerim..

Geçmiş artık ama yine de cevaplayayım,merak eden arkadaşlarım için..

Hamuru ikiye ayırıyoruz..
Ayırdığımız parçayı dik dörtgen şeklinde ,merdane veya oklava yardımı ile açıyoruz..
Hamurun ortasına harcımızı yerleştiriyoruz,kısa kenarlarını içe katlıyoruz.
Daha sonra da uzun kenarları,harcın üzerine doğru kapatıyoruz..
Baton şeklini alıyor son hali ile..

Umarım anlatabilmişimdir..

Sevgilerimle..

Sağolun arkadaşlar..

Tera'm hamur çok ince olmayacak, orta kalınlıkta ,olmalı..

Zaten ayırdığımız bezeleri dikdörtgen şeklinde açtığımızda,göz kararı belirleyebiliyoruz..

eline sağlık canım
bende yaptım geçenlerde tarifini harika oldu herkes tarifini aldı

teşekkürlerrr opuyorumnanaktan

eline sağlık canım
bende yaptım geçenlerde tarifini harika oldu herkes tarifini aldı

teşekkürlerrr opuyorumnanaktan

Afiyet olsun,sizin de ellerinize sağlık gülüm.Şeniz
Beğenildiğine sevindim.
Sevgi ile..

Süperrr, mayasız tarif arıyordum ben de. Hemen deneyeceğim. Umarım güzel olur.

arkadaşlar bu mayasız poğaçaları çok seviyorum ama ben yapamıyorum . çünkü her ne kadar kulak memesi kıvamı dense de ben unu ayarlayamıyorum. ölçüsü ne kadar oluyor bu poğaçanın ununun?

Son düzenleme:
Back
X