Maydonozlarınız haftalarca sararmasın

bu tupper.... kapların dibine 1 kat kağıt havlu serip sadece maydanoz değil, tüm yeşillik , sebze ve meyvelerimi koyup kabın havasını aldırıp dolaba koyarak
koruyabiliyorum
püf noktası kapaklarını açtığınızda tekrar kapatırken kurulamanız...

Son düzenleme:
ben yıkıyorum kurutuyorum biraz.tupperware'ye koyuyorum ve üstüne bi tane havlu peçete koyup kapatıyorum bayaaa dayanıyor.ya da üşendim hazırlamadım böyle ya da baktım kullanarak bitiremicem bozulcak ananemden ögrendigim taktikle hemen şöyle yapıorum ama bu salatalara değil meze-yemek-börek vb. türlerine olur hazırlayıp atıyorum buzluga poşetle...kullanırken dogramak falan yok poşette şöyle azcık elinizle ufalayın dkün yemeginize sn.lik iş.tavsiye ederim.

ben eksık yazmısım terlık canım denersen buzdolabına koyacaksın
o zman bısey olmaz tabıkı yyeterınce yer varsa :)

Bilgilendirme için teşekkürler iipekkciğim,
Bende dışarda durursa bozulabileceğini düşündüm çünkü o yüzden sararmıyormu dedim... Yada hemen pörsüyor.
Paylaşımlarından bilgilenmek isterim...
Kolaylıklar dilerim

a.s.

aslında en güzeli benim gibi bir saksı alıp içine maydonoz ekip lazım olduğunda taze taze kullanmak .çok zor değil herkes yapabilir .hem eğlencelide bence..

aslında en güzeli benim gibi bir saksı alıp içine maydonoz ekip lazım olduğunda taze taze kullanmak .çok zor değil herkes yapabilir .hem eğlencelide bence..

ben de öyle düşünüyordum ama bu sene ekim zamanını kaçırdım seneye inşallah

goksucum bunu bende cok ıstıyorum ama bır saksıdakı maydonoz ne kadar yeterkı
mesela hergun salataya yada bıseye koyuyorum ben
hemen bıter dıye dusunuyorum hemende koparınca buyumeyecegıne gore
ama bende yapacagım ıns

Hay aklınla bin yaşa derler yaaa...
Çok doğru söylediğin fakat ben ektim çıkmadı nerede yanlış yaptım bilmem. Aslında bitkilerle ilgilenmeyi çiçekleri severim ekerim tutar ama maydanozu tutturamadım...

a.s.

ben kökünle çıkarmıyorum maydonozları üzerlerinden makasla kırpıyorum.yeniden yeşeriyo.bide uzun saksılardan aldım.baya oldular.rokada ektim ama çok sık oldukları için pek barıyamadılar.dereotlarım çıkmadı yeniden tohum alıp ekicem tohumda sorun vardı herhalde.
ipekcim yetmediği yerde satın alırız eğlencesi yeter bence.hergün sulamak ve büyüdüklerini görmek beni mutlu ediyor..
terlikcim tohumlar eski olursa çıkmayabiliyormuş benimde dereotlarım çıkmadı yeniden ekicem inş..

bende buzdolabına konan maydanozu sevmıyorum.boreklerın ıcınde felan kara kara oluyo maydanoz.bu kagıt peceteye sarma va suya koyma olayını bende denıycem .paylasımlarınız ıcın tesekkurler

ben kökünle çıkarmıyorum maydonozları üzerlerinden makasla kırpıyorum.yeniden yeşeriyo.bide uzun saksılardan aldım.baya oldular.rokada ektim ama çok sık oldukları için pek barıyamadılar.dereotlarım çıkmadı yeniden tohum alıp ekicem tohumda sorun vardı herhalde.
ipekcim yetmediği yerde satın alırız eğlencesi yeter bence.hergün sulamak ve büyüdüklerini görmek beni mutlu ediyor..
terlikcim tohumlar eski olursa çıkmayabiliyormuş benimde dereotlarım çıkmadı yeniden ekicem inş..

O zaman tekrar alıp ekmeliyim... Ekerken başka püf noktası varmı?

:uhm:

yok canım.tohumları serpip üzerini 1-2 parmak geçecek kadar toprakla örtüp elimle bastırdım o kadar.sana kolay gelsin..

selam canlar..ben maydonuzu ayıklayıp saplarını 800 grlık cam salca,konserve vs.. kavanozlarına sıgacak bıcımde kesıyorum ve selpaga yada kagıda sarmadan kavanoza koyup agzını sıkıca kapatıp buzdolabının 0 santigrat derece olan bolmesine yada sebzelıgıne koyuyorum haftalarca cap canlı kalıyo.aynı sekılde dereotlarında da bu yontemı uyguluyorum...bu sekılde maydonuzun yada dereotlarımın bır yapragını bıle cope atmadan yem yesıl yıyebılıyorum..

buarada maydonozlar yada dere otlarının kuru olmasına dıkkat edın..yanı ıslak olmasın..ıslaksa kavanoza koymadan once suyu ıyıce suzulup yaprakları kuru olsun..

evet kızlar bu yöntemi bizde yapıyoruz gerçektende sonuç inanılmaz güzel oluyor uzun ömürlü kalıyorlar.

Back
X