Vuslatcım bu mücadelen çekilmemelisin. Aşılama daha yolun başı, hem daha tüp bebek var, gene çoğu hastaya göre şanslısın bile cnm aşılama yapma fırsatın olmuş, ya tüplerin tıkalı olsaydı yada eşinin spermi yetersiz olsaydı 3 aşılama yerine 3 tüp bebek yapmış olsaydın ve olumsuz olsaydı ne olacaktı? Hem unutma aşılamayla hamile kalanlar çok az, aşılamada şans %15-20 arası ama bu olasılık tüp bebekte %60lara çıkıyo. Bu kadar kolay
pes etmemelisin, umudunu kaybetmemelisin bu yolda yanlız değilsin Allah çok büyük heran bir mucizeyle karşılaşabiliriz.
Biliyorum negatif sonuç almak çok kötü bi duygu ama, sakına çekilme tam tersi şansını sonuna kadar zorla, imkanlarını sonuna kadar kullan.
Sevgiyle ve umutla kal cnm, seni aramızda görmek istiyoruz:enbuyukkk:
Bonedeacım merhaba ben ç.istiyorum.comdan papatyam05 sanırım ordan benı tanırsın.Nasılsın?Tedavide hangi aşamadasın?
Canım tedavin hayırlı olsun. İnşallah bebişine kavuşursun. Kaç yumoşun oldu? Kaçı transfer edilecek.?Arkadaşlar yarın transferim var benim için dua edin.rabbim inşallah hakkımızda hayırlısını verir.Benide yarından itibaren transferi yapılanlara alırmısınız.İnşallah 12 Temmuzda sizlere güzel haberler veririm.
Canım şimdi ben bildiğim kadarıyla söyleyeyim (kesin demiyorum). a+b normalde %50 olması lazım. sperm sayısı da toplam en az 40.000.000 olmalı. 22.000.000 ama morfolojileri de önemli. yıkayacaklar , sadece o %20 lik dilimdeki hızlıların morfolojileri düzgün olanlarını alacaklar. morfoloji belirtmemişsin. %50 olaral kabul etsek bile toplam2.200.000 ileri hızlı ve normal morfolojili sperm aşılanabilir. iyi bir sonuç için en kötü ihtimalle 5.000.000 olmasını öngörüyorlar. 15.000.000 üstü ise daha iyiymiş canım. yani doktorun dediğini söylüyorum. zira doktor da bana 12.000.000 ile aşılama yaptı ama sonuç negatif. inşallah senin pozitif olur canım. kısmet bu işler. Allah verir inşallah tez zamanda a.s.
Tabi canım hatırladım. Ben iyiyim tşkler. Umarım sende iyisindir. Temmuzun ortalarında Gaziantep'te microya başlıyoruz yeniden
canım teşekkür ederim bende iyiyim seni gördüğüme çok sevindim:dance:Wish abladan ve nemesaydan hiç haberin var mı?:uhm:
Limon hoşgeldin..Tedavin hayırlı olsun. Tek tek değerlendirildiğinde İkinci ve üçüncü aşılamalarda da şans ilki ile aynıdır. Yani %15-20 civarı. Ancak tedavi sürecini bir bütün olarak değerlendirdiğiniz zaman elbette 1 aşılama yaptıran hasta ile 3 aşılama yaptıran hastanın gebelik ihtimali elbette aynı değildir. Tek seferdeki %15-20 lik şansı 3 'e katlamış oluyorsunuz. Anlatılmak istenen bu bence. İkinci soruna gelince, bence çoğul gebelik riski tüp bebekte daha yüksektir. Çünkü döllenme safhasından geçmiş birden fazla embriyo transfer edilerek gebelik ihtimali sadece emriyoların tutunup tutunmamasına kalıyor. Oysa aşılamada ise spermlerin yumurta'ya (veya yumurtalara) ulaşıp ulaşamayacağı, ulaşsa da dölleyip dölleyemeceği garanti değil.
morfoloji normal sperm%2 baş anomalisi%72 boyun anomalisi%12 kuyruk anomalisi%14 bunlar ne demek hiç anlamadım zaten birde hazırlık sonrası 5 000 000 sıperm verildi bunların %98 a+b
Merhaba Nevrozky
şu An Ikimizden Başka Online Olan Yok Galiba.
Senin Sorunun Neydi. Tedavin Ne Aşamada? Cevap Verirsen Sevinirim.
Canım bizim son olarak anladığımız kadarıyla morfoloji sorunumuz var. 2 tane başarısız aşılama geçirdim. şimdi dinlenmedeyim. zira hormonlardan çok rahatsız oldum. biraz doğal yoldan deneyeceğim .hayırlısı inşallah.
Wish ve nemesay ile bir başka forumda görüşüyoruz. Nemesay hamile. Darısı başımıza :) Ancak zor bir hamilelik geçiriyor maalesef.
Allah yardımcımız olsun. Elimizden başka birşey gelmiyor.
İnanki içimden dışarı çıkmak gelmiyor. Her görenbebek soruyor çünkü. Tabi bunların yanısıra bide patavatsız olanlar yokmu.
Geçenlerde bir tanıdık bana defolumu çıktın dedi :)) zülsemmi gülsemmi anlayamadım.
Bende ona " ben sizin gibi çocuk doğurmaya planlanmadım" dedim Yapacak başka işlerimde var dedim
Amaaan neyse.
Allahım hayırlısını veriyor. Bekleyeceğiz mecburen işte.
İnanki içimden dışarı çıkmak gelmiyor. Her görenbebek soruyor çünkü. Tabi bunların yanısıra bide patavatsız olanlar yokmu.
Geçenlerde bir tanıdık bana defolumu çıktın dedi :)) zülsemmi gülsemmi anlayamadım.
Bende ona " ben sizin gibi çocuk doğurmaya planlanmadım" dedim Yapacak başka işlerimde var dedim
Amaaan neyse.
Amaaan neyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?