mayonez ve hamileyim...

tubadefekti

rabbime emanet...
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
951
4
116
Ankara
arkadaşlar ben tüp bebek tedavisiyle ikiz bebeklerime hamileyim aşırı mide bulantılarım var ve kusmadığım tek şey kumpir bu güne kadar 6-7 kez yedim ve hepsini mayonezli yedim ve bugün aklım başıma geldi mayonez ve çiğ yumurta mevzu sorun yaşarmıyım acaba??? :18::18::18:
bi de işkembe istedi canım doktoruma sordum iyi pişmiş ye dedi ve ben de yedim annem yaptı 2 kez düdüklü de kaynattı kalanını da yarın yemek istiyorum ama içime mayonezden kurt düştü ya ona rağmen içim içimi yiyo... :18::18::18:

canım bende yedim bişi olmadı ama fazlada rüketme çok kilo yapıyor işkembede yedim çok severim

Ben mayonez hastasıyım içinde çiğ yumurta olduğu hiç aklıma gelmemişti umarım sakıncası yoktur..
Çok yiyorum benn...

canım bende yedim bişi olmadı ama fazlada rüketme çok kilo yapıyor işkembede yedim çok severim

walla ikiz olduğu için öyle de böyle de kilo alacağım nasıl olsa kilo umrumda değil de bebeklerime sıkıntı olmasın

Ben mayonez hastasıyım içinde çiğ yumurta olduğu hiç aklıma gelmemişti umarım sakıncası yoktur..
Çok yiyorum benn...

ben de çok severim düşününce aklıma geldi bi kez de makarna salatası yedim ki çok severim inşallah sakıncası olmazz pazartesi kontolüm var doktoruma sorcam

fazla tüketmemeye çalış ben patates kızartmasında ve pizzada çok severim mayonezi ama artık azcık sıkıyorum tadımlık yani sakatatı da fazla tüketmeyin diyolar ama senin annen yapmış işkembeyi temiz yapmıştır ama dışardan yeme sakın

sakatat için iyice pişmiş olsun dedi doktorum mayonezi hemşiresine sordum hiç bişey olmaz oturup şişeyi yemiyorsun ya salatada yersin en fazla dedii aslında mantıklı düşünüce hazır mayonez pastörize yumurtadan yapılıyor sadece asla dediği doktorumun çiğ et... içim rahatladı :)

Mayonezin içindekinin çîğ yumurta sayılacağını sanmıyorum
Pastorize edilmiş olmalı yoksa mayonez dolapta o kadar uzun süre bozulmadan saklanamazdı...

ben kendim yaptım geçen gün mayonezi. yaptığım gün tükettim ekmek arası köfteyle.. normalde olsa yüzüne bakmam ama yasak olunca insanın canı çekiyor. Bir de reklamlarda görüyorum canım çekiyor; kfc duble kova. hayatımda iki kere kfc yedim halbuki. offf off.. nolacak benim bu halim..

Hamilelikte insanın canı olmadık neler çekiyor ben çiğ köfte de yedim midye de yedim kumpirde ve bende senin gibi mayonezli bebeğin senden zaten vitamin alıyor aşırıya kaçmadığın sürece bir problem olmaz olsa benim olurdu şimdi ponçik bir kızım var :)

Çiğ yumurtanın zararlı olmasının nedeni hayvansal ürünlerden geçen sarmonella hastalığı riski.. doğrudan bebeğe zarar veriyor diye birşey yok yani. benim canım bugün kumpir istiyor, dün de kesinlikle mc donalds falan değil, güvenilir bir restorandan hamburger yedim. yani canım hep böyle şeyler çekiyor, elimde değil

Ben de daha hamile olduğumu öğrenmeden canım deli gibi KFC kızarmış tavuk çekmişti. Oturup bir kutu yiyince rahatlamıştım. Benimde normalde hiç yediğim bişi değil. Yazını okuyunca şaşırdım ben de yazıyım dedim.

Doktor bebek şimdilik senin yediklerinden etkilenmez; o kandan besleniyor rahat ol dedi. Tabi ben yine de işlenmiş zararlı ürün yememeye çalışıyorum. Yine normalde çok aramam ama sucuk da yiyorum çok. Ama memleketten getirttiğim katkısız sucuk. MArkette satılanlara nitrat tuzu atıyorlarmış; nitrat direkt plesentaya geçiyormuş. Bir de çay hiç içmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…