Mazlumun Ahı Çıkar mı Aheste Aheste

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
53
Merhaba hanimlar aslinda detaylara inecek olursam konu fazla uzayacagi icin konuyu cok detaylandirmiyicam ama bi nebze olsun rahatlamak icin yaziyorum belki ayni durumu yasamis olanlar vardirda hayatlari degisen inlari duyunca belki rahatlarim diye

Biliyorum kimsenin hayati kolay gecmiyor kimse dort dortluk yasamiyor ama sahiden yıllardir turlu zorluklar cekiyorum cekmeye devam ediyorum
Bir cogunun sebebi babam ve yasattigi bir cok sey yuzunden hayat zorlasti onceden hep umudum çabam vardi birseylerin duzelecegine dair ama artik umudumu da cabamida yitirdim

Benim sormak istedigim sey su ki aranizda zamaninda sunlari sunlari cektim(mesela yokluk sıkinti cektim simdi varlik icindeyim veyahut insanlar tarafindan kucuk goruldum ama simdi onlarin ustunde bir seviyedeyim) sonra hersey degisti yada birisi bana şu şu sıkıntılari yasattida karsiliginda bunlarla karsilasti diyebileceginiz ornekler var mi

Yanlis anlamayin ben babamin yasattiklari yuzunden cekmesini istiyor degilim ama hani derler ya ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE diye ben hep bizlere yasattiklarinin birgun farkina varacak hatasini anlayacak birseyleri duzeltmeye calısacak diye dusunurdum belkide hayal ederdim ama gun gectikce dusuncelerimin sadece gerceklesmesi mumkun olmayan hayaller oldugunu fark ettim sanki hatalardan ders alip baska biri olmak sadece dizilerde filimlerde yazilan seneryolardan ibaret gibi geliyor artik

Inanin hic maddiyatci bi insan degilim ama varlik icinde oyle yokluk cektiriyor nedensiz oyle sıkıntılar yasatiyor ki artik hayattan zevk alamaz hale geldim hicbirsey beni mutlu etmiyor kendi icime kapandim kaldim

Olmazmı canım:)
Benimde babam bize bir verirse üvey annemin kızına üvey anneye 10 verirdi abartmıyorum
O kadınla evlendi kadın dükkan batırmış 50 bin borcunu ödedi biz okurken harçlığımız batardı laf ederlerdi evde ışık yaksam tv yi açsam babama şikayet ederdi çıldırırsın
Şimdi ben ve ablam iyi insanlarla evlendik evlerimiz arabamız herşeyimiz varda var
Kendi kızı babası yaşında bi kahvehaneciyle evlendi kv ile oturuyo hergün bi olayları var
Uzaktan bizi izliyolar imreniyolar
Beter olsunlar gebersinler (afedersin)

Çok şükür atlatmissiniz Allah mutlulugunuzu daim etsin

Cikar veya cikmaz. Ama bunu beklemek insanin omrunu curutur, hayatini calar.

Bosverin...
Benim bekledigim birilerinin cezasini buldugunu girmek degilde acaba birseyler degisir mi bu saatten sonra cok calistim cabaladim birseyler degissin diye resmen icindeki yasama sevinci de okdu diyebilirim

Belkide baska insanlarin hayatlarinin degistigini bilmek bana umut olur diye konuyu actim

İnsan değişmiyo canım eğer sorduğun buysa
Babama bizde çok anlattık bak baba bu kadın için kızlarına böyle böyle yapıyosun yapma herkes konuştu anlamaz hala daha biZe yaptıklarını kabul etmez
Okumak gerek çalışmak gerek ne biliyim ben evlenmeden önce Artık sadece yatmadan yatmaya eve gelirdim görmemek için

Kiminin bu hayatta çıkar, kiminin ahirette... Allah'ım bu hayatta döksün günahımızı da ahirete koymasın, orada hesabı daha zor. İlla ki bi şekilde eden buluyor, sen ya görürsün ya görmezsin...

Hadi ben de anlatayım. Kendi ailem içinde ama, buradan sır çıkmaz

Vaktinde çok zor bir hastalık atlattım canım, ölümden döndüm. Evlerden ırak... Annemler yıkıldı, eldekini avuçtakini deva için döker olduk. O dönemde yanımda annem-babam-kardeşim-1 tanecik çocukluk arkadaşımdan başka kimse kalmadı. İnsan böylesi günlerde görüyor gerçek dostlarının kim olduğunu. Ne teyzelermiş, ne kuzenlermiş. Oysa ki teyze ana yarısı derler bir de...

Arkamdan neler neler söylendi. Kulağıma da geldi. Vay o kız eroin kullanırmış, vay o kızı biri bi şeyler yapmış tövbe est. Anladın mı canım atılmadık iftira komadılar bir de o hasta halimle, cahiller. Okulu yarım bırakmak zorunda kaldım, hayallerim kırık dökük. İyileşme aşaması uzun sürdü çünkü çok ağır bir depresyon da yaşadım üzerine tuzu biberi, evden çıkmazdım.

Dua ederdim, ağlardım kendi kendime, benim de bir zamanım vardır, hayırlısı neyse o olsun diye. Ama en güzel senelerim o hastalıkla uğraşırken gitti canım... Yine de isyan edemedim.

Sonra sebepmiş işte... Diğer çocukluk arkadaşım (şimdiki eşim ^_^) beni sokağa çıkarmak, ben gezdireyim diye hep sürükledi zorla. O beni severmiş, ben de tüm bu süreç içerisinde onu sevdim, o fedakarlıklarını, üzerime titreyişini. Annelerimiz-babalarımız arkadaş, onlar da severler beni kızları gibi sağ olsunlar. Doğru düzgün sevgililik bile yaşamadık birbirimizi bildiğimizden, bi söz, nişana gerek yok dedim, askerliğini yaptı geldi, evlendik.

Milletin nasıl baktığını hatırlarım... "Yemek yapmayı bilmez ki o, bi evi çekip çeviremez, zaten hasta" vs vs... İnsanların yüzünden okursun ya bazen, hani "Siz evlendiniz ama, hadi bakalım, görücez" der gibi...

2. senemiz canım. Allahıma şükürler olsun, okulu devam ettim, iş teklifleri ayağıma girdi, istediğim işi ben seçtim.. İş arkadaşları, yeni çevreler edindim, paramızı biriktirdik, sırayla gittik, ev, araba... Allah olmayanlara da versin, şimdi de bir bebiş... O laf edenlerin namuslu(!) çocuklarının, gözler önüne açılan hayatlarını da gördü cümle alem. Ama bana ne, kime ne? İmtihan dünyası, hata insan için. Ayıplamam...

Çünkü insan ne oldum değil, ne olacağım demeli... Benim de böyle kalacağımı kimse garanti etmiyor bana, belki yine zorluklar olacak ömrümde. Allah'ım yolundan ayırmasın, namerde muhtaç etmesin de...

Hayırlısı olsun be gülüm :)

Calismanin karsiligi er yada gec illa ki verilir. Baskalarini dusunmeden kendin icin birseyler yapmaya devam edersen mutlaka sonunda mutlu olursun. Aslinda sonucu ne olursa olsun insanin kendi icin birseyler yapmasi bile bir mutluluk ve yasama sevinci kaynagidir. Basarili ve caliskan insanlarin cogunun gecmiste zor donemlerden gecmesinin bir sebebi olmali.

vallahi çıkmıyor
ne iftiralar atıldı bana arkamdan neler konuşuldu hala top gibiler
bu beklentiye girmek insanı yoruyor
sen kendi hayatını babandan ayırmaya kendi paranı kazanmaya bak ancak öyle rahatlayabilirsin

Ne güzel bi ornek bu ya adiniza çok sevindim.hep mutlu kalinnn....

ben de buna inanıyorum
kocana arkadaşına annene babana hatta kendi evladına yaptığın fedakarlıklar yatırımlar unutuluyor da
insanın kendi kendine yaptığı her zaman arkasında oluyor
ben çok çalıştığım bir zamanda çalışmanın sonucunu almadığımı boşa kendimi yorduğumu düşündüm
ama çok farklı bir alanda zamanında yaptığım çalışmalar bana yardımcı oldu

Ne güzel anlatmışsınız , Allahım saglıgınızı daım etsın inş.

Hakkaten hikayeniz insana umut veriyor cok sukur iyilesmissiniz Allah o gunleri bir daha yasatmasin mutlulugunuz daim olsun insallah

Ama okurken insanlarin tavirlarina hayret ettim insan bi baskasinin en zor gununde ki saglik herseyden onemli nasil boyle davranir hayret ettim dogrusu en cokta teyzenize Allah muhafaza etsin yegenlerime birsey olacagina bana olsun diyenlerdenim

Ki kaldi ki Allah muhafaza bi yakinim komsum yada akrabam eroin bagimlisi olsa(ki insanlar oyle dusunuyormus) icim yanar başkasının insan nasil boyle birseyi kendine dedikofu malzemesi yapar anlamiyorum

Bu yanlis anladilmarda size iyi gun dostuyla kotu gün dostunu ayirt etmeyi gostermis gercek sevenlerinizi tanimayi nasip etmis Allah

vallahi çıkmıyor
ne iftiralar atıldı bana arkamdan neler konuşuldu hala top gibiler
bu beklentiye girmek insanı yoruyor
sen kendi hayatını babandan ayırmaya kendi paranı kazanmaya bak ancak öyle rahatlayabilirsin

Bende kendi ayaklarimin ustunde durmak icin ugrastim hep okumak istedim mani oldu calismak istedim mani oldu
Arkadaslarim universite sinavina hazirlanirken ben ortaokuldan basladim aciktan aciktan okumaya gecen hesapladim benim icin cok onemli olan 30 dan fazla sinava girmisim uzamasin biran evvel nitsin diye hep canimi disime taktim okudum sonra 2 yillik bi bolum kazandim yollamadi simdi universireyide aciktan okuyorum artik kafamda birsey almiyor

Resmen tukenmis gibi hissediyorum kendimi isin en kotusude mezun olduktan sonra alim sıkıntisinin olmasi simdiden benim yipranmama neden oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…