MEB destekli gerici kitap fuarı

vargasabreu

mutedil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
8.314
6.284
İslamcı yayınevleri öncülüğünde düzenlenen ve cihat çağrısı yapan kitapların satıldığı 6. Uluslararası Dergi Fuar'ına İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara gönderdiği yazıyla öğrencilerin ve öğretmenlerin katılmasını istedi.

İstanbul Sirkeci Tren Gar'ında Türkiye Dergiler Birliği tarafından gerçekleştirilen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteklediği islamcı yayınevlerinden oluşan 6. Uluslararası Dergi Fuar'ı düzenleniyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce okullara gönderilen yazıyla, öğrenci ve öğretmenlerin fuara katılmaları istendi. Fuarda birçok cemaatin yayınevi bulunurken, bu yayınevlerinden cihat çağrısı yapan kitaplar satılıyor. Fuarda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de masası yer alıyor.

fuar.jpg

YAZI YAZILARAK ÖĞRENCİLERİN KATILMASI İSTENDİ

Türkiye Dergiler Birliği'nin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği yazıyla fuara öğrenci ve öğretmenlerin katılımını talep etmesi üzerine, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce okullara gönderdiği yazıda, fuara tüm öğrenci ve öğretmenlerin katılmasını istendi. Milli Eğitim Müdürlüğü okullardan, fuar afişlerinin okullara asılmasını, fuara öğrenci ve öğretmenlerin taşınmasını ve katılım gösteren öğrenci ve öğretmen sayısının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmesini ilgili yazıda belirtti.

Fuarı destekleyen diğer kurumlar arasında Başakşehir, Zeytinburnu, Üsküdar Belediyeleri, TCDD, Başbakanlık Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı (TİKA) yer alıyor.

Ekran%20Resmi%202015-05-15%2014_54_24.png

yaz%C4%B1%201.jpg

http://ilerihaber.org/meb-destekli-gerici-kitap-fuari/15293/

[QUOTE="N o r w e g i a n, post: 40988255, membegerici olduklarını kim söylemiş onu merak ettim
kitaplar özgürdür isteyen istediğini okur seçer.[/QUOTE]
Bence chp li olanları dinsiz din düşmanı olarak etiketlemekle aynı şey (benim düşüncem değil asla )

Babama yapilanla hak olmasi ne alaka? Konuyu nasil anladin merak ettim ?
özgürlük acisindan baktim da..

ne düsünceyle olursa olsun kitaplar yasaklanmamali

babaniza yapilana haksizliga üzülüyorsunuz ama suan bu fuara yapilan haksizligi gerici olarak adlandirilmasini falan desteklercesine kepazelik diyorsunuz..

bu celiskiye takildim bende...

özgürlük acisindan baktim da..

ne düsünceyle olursa olsun kitaplar yasaklanmamali

babaniza yapilana haksizliga üzülüyorsunuz ama suan bu fuara yapilan haksizligi gerici olarak adlandirilmasini falan desteklercesine kepazelik diyorsunuz..

bu celiskiye takildim bende...

Milli egitim camiasiyla pek hasir nesir olmadiginiz belli.Dedigim celiski degil.
Meb camiasinda elinizi kolunuzu sallayip kafaniza gore kitap oneremezsiniz,okutamazsiniz.Ogrencileri ogretmenleriyle siyasi,dini bir zumreye sokamazsiniz.(parti miting gibi)Kayip kara balik,kucuk prens gibi cocuk kitaplarinin yasakli oldugu meb kitap listesinde icinde "Cihad" "el kaide" "hizbullah" konularinin gectigi kitaplarin bulundugu fuara resmi yaziyla ogrencilerinizi getirin diye orgutlu bir sekilde cagrilmasi ve hicbir sorusturma baslatilmamasi evet kepazeliktir !

kitapların içeriğini aynımı tutuyorsunuz:KK51:

Ozgurlugun sinirli oldugu yerler vardir.Bunun en fazla hissedildigi kurum meb kurumudur.Arkadas her turlu kitabin onerebilecegi, okutulabilecegi gibi yanlis bir kanidaydi.Kani demeyelim de bilmiyordu.Umarim bilgilendirme acisindan yardimci olmusumdur.

Bu arada babamsa ayni su anda akpnin sendikasindan yani yandas degilsen mudur olamazsin diye mudurlukleri elinden alinan % 98 lik kesimdeki gibi surulmustur.Kilif olarak ta bu cocuk kitabi gosterilmistir diye de ilistireyim su notu.

vay be kepazelik demek ha?
o halde babana yapilan hakti öylemi? bu yapilan kepazelik olduguna göre...

Chelzyyi dinleyip Şimdiki çocuklar harika kitabını okuyup kalbini yumuşatmanı temenni ederim. Özellikle çocuklarınla çok daha iyi iletişim kurabileceksin :)

Chelzy .!.:
Milli egitim camiasiyla pek hasir nesir olmadiginiz belli.Dedigim celiski degil.
Meb camiasinda elinizi kolunuzu sallayip kafaniza gore kitap oneremezsiniz,okutamazsiniz.Ogrencileri ogretmenleriyle siyasi,dini bir zumreye sokamazsiniz.(parti miting gibi)Kayip kara balik,kucuk prens gibi cocuk kitaplarinin yasakli oldugu meb kitap listesinde icinde "Cihad" "el kaide" "hizbullah" konularinin gectigi kitaplarin bulundugu fuara resmi yaziyla ogrencilerinizi getirin diye orgutlu bir sekilde cagrilmasi ve hicbir sorusturma baslatilmamasi evet kepazeliktir !
Bu konuda sana hak veririm meb bir ideolojiyibir görüşü temsil edenlerin yanında olmamalı ben gerici kısmına takıldım

Chelzy .!.:
Ozgurlugun sinirli oldugu yerler vardir.Bunun en fazla hissedildigi kurum meb kurumudur.Arkadas her turlu kitabin onerebilecegi, okutulabilecegi gibi yanlis bir kanidaydi.Kani demeyelim de bilmiyordu.Umarim bilgilendirme acisindan yardimci olmusumdur.

Bu arada babamsa ayni su anda akpnin sendikasindan yani yandas degilsen mudur olamazsin diye mudurlukleri elinden alinan % 98 lik kesimdeki gibi surulmustur.Kilif olarak ta bu cocuk kitabi gosterilmistir diye de ilistireyim su notu.
Zaten egitim bir senliysen kralsın ama eğitim sen yada turk egitim sen liysen n vay haline kazanılmış hakkın dahi elinden alınıyor

Fuarın tamamı din ve şeriat propagandası içeren kitaplardan mı oluşuyormuş anlamadım?
Eğer tamamı değilse milli eğitimin böyle bir çağrı yapması güzel.
Tamamıysa devletimizin öncelik listesi belli oluyor demektir.

bu şekilde kutuplaştırmayın sokaklarda incil dagıtılırken kimse yadırgamıyor ne yapıyorsunuz diyen yok zaten kime ne isteyen istedigi fuara katılır çocugun egitimi ailede başlar anne babanın fikri neyse çocugun davranışlarıda oyle olur istemeyen aile göndermez isteyen gönderir bu millet ne çekti ise bu ayrımcılıktan cekti bu yüzden sag cı solcu farketmez ceblerini doldurma derdinde olanlar bazı degerleri kullanılıyor

bu şekilde kutuplaştırmayın sokaklarda incil dagıtılırken kimse yadırgamıyor ne yapıyorsunuz diyen yok zaten kime ne isteyen istedigi fuara katılır çocugun egitimi ailede başlar anne babanın fikri neyse çocugun davranışlarıda oyle olur istemeyen aile göndermez isteyen gönderir bu millet ne çekti ise bu ayrımcılıktan cekti bu yüzden sag cı solcu farketmez ceblerini doldurma derdinde olanlar bazı degerleri kullanılıyor

Sokakta kuran da dağıtılıyor incil de ona bişey dedik mi?

Sokakta kuran da dağıtılıyor incil de ona bişey dedik mi?

Yok dans, o kadar acikca anlatirken anlatmak istedigimizi anlamamak icin caba sarfediliyor.Amacimiz ne kutuplastirmak ne de insanlarin okudugu kitaplara karismak ki Tuyap kitap fuarina goturdu Turkce ogretmenimiz misal ogrencilerinizi...Soyle ornek vereyim.Kalksam ogrencilerimi 1 haziranda gezi parkina geziye goturucem desem sari zarfi koltugumun arasina sikistirip yallah postalanirdim ben...Benim yaptigim da cezaya girer cunku bu siyasi bir gezi olarak algilanir.Burda okullara yazi gidiyor ki linklere bakip az cok nasil kitaplarin sergilendigi bir fuar oldugunu gordum...Neyse,yuz defa da yazsak sanirim yine isteyen istedigini okura donecek konu.

Bu arada sundan 1 bucuk sene once okullarda carsaf carsaf cemaatin kitap okuma yarismalari yazisi gelirdi.Simdi tik yok :) Gizli gizli okutup sokuyorlar yarismaya cocuklari.Velhasil,islerine geleni kural tanimaksiniz istedikleri gibi yapiyorlar.

X