Mecbur muyum ya da mecbur muyuz?

Ben de çok az kullanırım. Bundan sonra daha fazla kullanmaya kararlıyım. Bu şekilde beynime de yer eder belki :)

Bana da yer eder inşallah ne diyeyim.
Peki kendi hayatlarimizla çok iç içe sorunlara da bana ne diyebilir miyiz? :D

Bana o çok lazım bak. :)

Bu arada esinle birlikte yaşamaya başladınız mi canım? Nasıl durumlar daha iyisin inşallah?

Vatanımı kötülemek istemiyorum ama Türkiye'ye yerleştiğimden beri farkettim ki insanlar ve özellikle de kadınlar çok çirkefler. Nazikseniz enayi oluyorsunuz, kimse kibarlıktan anlamıyor.
İşim gereği adliye memurları ile çok yüz göz olmak zorunda kalıyorum mesela ve insan gibi davranınca işinizi daha doğrusu yapmak zorunda oldukları işleri halletmiyorlar.
En iyisi fazla takmamak yoksa insan çıldırır veya başına bela açar.

Bana da yer eder inşallah ne diyeyim.
Peki kendi hayatlarimizla çok iç içe sorunlara da bana ne diyebilir miyiz? :KK70:

Bana o çok lazım bak. :)

Bu arada esinle birlikte yaşamaya başladınız mi canım? Nasıl durumlar daha iyisin inşallah?
Demeliyiz sanırım. Özellikle eşle ilgiliyse problem biraz bencil olmak lazım galiba. 2 haftadır birlikte yaşıyoruz canım. Alışmaya başladık da hayal ettiğim gibi değil hiç. Ufak çaplı hayal kırıklığı yaşıyorum. Aile konusundan korkarken bambaşka şeyler çıktı. Hayırlısı...

Demeliyiz sanırım. Özellikle eşle ilgiliyse problem biraz bencil olmak lazım galiba. 2 haftadır birlikte yaşıyoruz canım. Alışmaya başladık da hayal ettiğim gibi değil hiç. Ufak çaplı hayal kırıklığı yaşıyorum. Aile konusundan korkarken bambaşka şeyler çıktı. Hayırlısı...

:/
Evlilik= hayal kırıklığı evet eminim artık. .

Ufak çapta kalmasını diliyorum canım mutluluklar...

Bi kaç gün öncesinde aynı konudan dellendim... Kendimi bi süre toplumdan soyutladım. Hatta hıc bır zaman kibarlıktan ve saygıdan ödün vermeden düşünce ve davranıslarımı sergilemeye özen gösterirken, birde bana saygısız fesat yaftalarını duydum. Anlatamazsınız zorlamayın... Ben kolay olanı seçtim.. Susuyorum..

:) :)
Ay Allah razı olsun. Gülümsettiniz beni. Doğrusu canım bugün de çok sıkkın farklı bir mesele çıktı. Hayatım mesele dolu valla.. Bu durumda mutlu ettiniz teşekkür ederim.

Hiç blog açmadım. Düşündüm aslında ama açmadım. Açsaydim günlük tarzında kavga ettiğim bir yere dönüşürdü muhtemelen. :)

Ama çocuk öyküleri yazıyorum 3 aydır. Bir yayinevinden yeşil ışık aldım gibi haber bekliyorum aslında. Inşallah güzel bir sonucu olur.

Aslında arkadaşlarım da böyle söyler. Derdini bile öyle güzel anlatıyorsun ki hayran hayran dinliyoruz diye..

Bilemiyorum ki iyi niyetimden mi kaybediyorum. Yoksa fazla önemsedigimden mi? Bir gün kendimi herkesten önce düşünmeyi basarirsam sorunlarım çözülür diye umuyorum..

Teşekkürler güzel yorumunuz için. .

Allah sizden de razı olsun, Rabbim gönlünüze göre versin. Yayın evinden umarım çok güzel haberler gelir ve siz bir yerden de olsa ufak bir başlangıç yaparsınız ve kitap işini büyütürsünüz İnşallah :)

Sıkıntılarınıza gelince dünya da çeşit çeşit insan var ve her birimizin parmak izi birbirinden farklı değil mi ? Dertler, sıkıntılarda böyledir işte, herkesin bir sıkıntısı var, kimisi hastalıkla, kimisi ailesi ile, kimisi eşi ile vs. sıkıntı yaşıyor. Allah dert verip, derman aratmasın.

Rahmetli dedem hep derdi ki; bir daha dünyaya gelme şansım olsaydı, kafama sadece şapka takardım. Akciğer kanserinden vefat etti ve ben o zaman daha 10 yaşındaydım. Çocuk aklımla anlamamıştım ne dediğini ama büyüyünce anlıyor insan. Bu hayatta kim ne yaparsa, kendine yapıyor. En basitinden parmağımız kesilince acısını sadece biz yaşıyoruz değil mi ? Bu yüzden sıkıntılarda, üzüntülerde stres sonucu ortaya çıkan her şey de olan bize oluyor, kimseye değil.

Lütfen önce ben demeyi öğretin kendinize, sonrası zaten çorap söküğü gibi gelecektir ;)

Allah sizden de razı olsun, Rabbim gönlünüze göre versin. Yayın evinden umarım çok güzel haberler gelir ve siz bir yerden de olsa ufak bir başlangıç yaparsınız ve kitap işini büyütürsünüz İnşallah :)

Sıkıntılarınıza gelince dünya da çeşit çeşit insan var ve her birimizin parmak izi birbirinden farklı değil mi ? Dertler, sıkıntılarda böyledir işte, herkesin bir sıkıntısı var, kimisi hastalıkla, kimisi ailesi ile, kimisi eşi ile vs. sıkıntı yaşıyor. Allah dert verip, derman aratmasın.

Rahmetli dedem hep derdi ki; bir daha dünyaya gelme şansım olsaydı, kafama sadece şapka takardım. Akciğer kanserinden vefat etti ve ben o zaman daha 10 yaşındaydım. Çocuk aklımla anlamamıştım ne dediğini ama büyüyünce anlıyor insan. Bu hayatta kim ne yaparsa, kendine yapıyor. En basitinden parmağımız kesilince acısını sadece biz yaşıyoruz değil mi ? Bu yüzden sıkıntılarda, üzüntülerde stres sonucu ortaya çıkan her şey de olan bize oluyor, kimseye değil.

Lütfen önce ben demeyi öğretin kendinize, sonrası zaten çorap söküğü gibi gelecektir :KK66:

Rahmetli çok doğru söylemiş. Ölümü yakınımda hissedip etkisi altında kalınca ben de sağlıktan ötesi boş diyebiliyorum ama insanoğlu işte gündelik telaşlara,dertlere geri dönüyorum sonra. .

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.
Sevgiler :KK200:

Rahmetli çok doğru söylemiş. Ölümü yakınımda hissedip etkisi altında kalınca ben de sağlıktan ötesi boş diyebiliyorum ama insanoğlu işte gündelik telaşlara,dertlere geri dönüyorum sonra. .

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.
Sevgiler :KK200:

Bir Daha Gelirsem Eğer

Eğer yeniden başlayabilseydim yaşama

İkincisinde daha çok hata yapardım!

Kusursuz olmaya çalışmazdım, sırtüstü yatardım.

Neşeli olurdum, ilkinde olmadığım kadar;

Çok az şeyi ciddiyetle yapardım!

O kadar temiz olmazdım.

Daha çok risk alır, daha çok seyahat eder,

Daha fazla güneşin doğuşunu seyreder,

Daha çok dağa tırmanır, daha çok nehir aşardım.

Görmediğim yerlere gider,

Daha çok dondurma, daha az bezelye yerdim!

Gerçek sorunlarım olurdu hayali olanların yerine.

Hayatın her anını gerçekçi

ve üretken yaşayan insanlardandım.

Elbette mutlu anlarım oldu

Ama yalnız mutlu anlarım olmasına çalışırdım.

Farkında mısınız bilmem; yaşam budur zaten.

Anlar, sadece anlar.

Siz de ‘anı’ yaşayın ‘şimdi’yi yakalayın.

Termometresi, bir şişe suyu,

Şemsiyesi ve paraşütünü almadan

Dışarıya çıkmayan insanlardandım.

Eğer yeniden başlayabilseydim,

daha hafif seyahat ederdim,

İlkbaharda ayakkabılarımı fırlatır atardım.

Ve sonbahar bitene kadar yürürdüm çıplak ayaklarla.

Bilinmeyen yollar keşfeder, güneşin tadına varır,

Çocuklarla oynardım.

Bir şansım daha olsaydı eğer.

Ama şimdi seksenbeşindeyim ve biliyorum ki

Ölüyorum.

Jorge Luis Borges

Bir Daha Gelirsem Eğer

O kadar temiz olmazdım.

Anlar, sadece anlar.

Çocuklarla oynardım.

Ölüyorum.

Jorge Luis Borges

Ama böyle şeyler okuduğumda ne kadar ottan bir yaşamım olduğu gerçeği ile yüzleşip çok üzülüyorum :(

Ama böyle şeyler okuduğumda ne kadar ottan bir yaşamım olduğu gerçeği ile yüzleşip çok üzülüyorum :KK43:

Zaten amaç yaşadığınız kabuğu kırmak, daha çok gençsiniz ve bunları yapabilmek için hayatta hala bir şansınız var. Kendinize üzülmekten vazgeçin. Kabuğunuzu kırıp, artık yeni bir ben var diyerek başlayın hayata yarın sabah uyandığınızda ;)

Bir Daha Gelirsem Eğer

O kadar temiz olmazdım.

Anlar, sadece anlar.

Çocuklarla oynardım.

Ölüyorum.

Jorge Luis Borges
Hayat çok kısa ve biz yaşarken ölüyoruz.. Hiçbirseyi umursamayın arladaslar bizden kıymetli hiçbsy yok hayatta.. Benmde çok yıprandığım konular oldu ama herseye ragmen ayaga kalkıp hiç kimseyi umursamadan takmadan yoluma baskcagım artık !!!! Yeter buktım nasihattan masaldan ondan bundan şundan..! Kocam bile ailesine söz edince bana sen kimsin diyecek kadar kahpe ! O yüzden artık BENCİLİM !!! ben böyle değildim yaşarken oldum....

Zaten amaç yaşadığınız kabuğu kırmak, daha çok gençsiniz ve bunları yapabilmek için hayatta hala bir şansınız var. Kendinize üzülmekten vazgeçin. Kabuğunuzu kırıp, artık yeni bir ben var diyerek başlayın hayata yarın sabah uyandığınızda :KK66:

Inşallah :) hadi bakalım..

Hayat çok kısa ve biz yaşarken ölüyoruz.. Hiçbirseyi umursamayın arladaslar bizden kıymetli hiçbsy yok hayatta.. Benmde çok yıprandığım konular oldu ama herseye ragmen ayaga kalkıp hiç kimseyi umursamadan takmadan yoluma baskcagım artık !!!! Yeter buktım nasihattan masaldan ondan bundan şundan..! Kocam bile ailesine söz edince bana sen kimsin diyecek kadar kahpe ! O yüzden artık BENCİLİM !!! ben böyle değildim yaşarken oldum....

:) :) çok tatlısın yaa.
Ama haklısın.
Pislik erkek milleti.
Gerçekten çok pislikler.
Bugün ben de bir başka uyuzum. .

Ah canım ah...
Ben de saygı konusunda hassasimdir ama maalesef saygının sadece yasi küçüklerin buyuklere kosulsuz itaatten ibaret oldugunu sananlarin olduğu bir toplumda yaşıyoruz.
Mesela komsu teyze beni soru yağmuruna tutsa da ben 'saygı' gösterip o kisinin huyuna suyuna gore davranıp tüm sorulari eksiksiz yanitlamaliyim ama ben o kisiye "neden sordunuz" diyemem neden saygisizlik olur!
Ben herkese saygi duymak gerektiğine inanır(d)ım!
Ama artık düşüncem, benim saygima karsilik saygi gormezsem, "saygısız" sayılabilecek davranislari sergilemekten geri kalmıyorum :) yani soruya karsilik size ne diyorum ;)

Bıktım artık saygı saygı diye kendini yırtan ama saygısızlığın dibine vuran insanlardan!

Sizin gibi düşünmeye mecbur muyum?

Her yerde dolusunuz. Sokakta, bu sitede, hatta burnumun dibinde hemen yan dairede!

Sizden farklı tercihlere, inançlara, yaşamlara ve düşüncelere açık olmayı öğrenin önce. Sonra saygı diye yırtın kendinizi.

En iyi bildiğiniz şey size uymayan birini direk etiketlemek. Hakkinda atip tutmak. Empati yapma ihtiyacı bile duymadan.

Öncelikle kendiniz tercih meselesi tabi saygı duyarım diyemedikçe saygı göremediğiniz icin ağlamayın saygılıyım diye de geçinmeyin komik oluyorsunuz.

Her gün böyle bir çok bilmiş attırıyor tepemin tasını. Yeter ama artık!
Aynen katiliyorum size

Ne yap
Inşallah :) hadi bakalım..

:) :) çok tatlısın yaa.
Ama haklısın.
Pislik erkek milleti.
Gerçekten çok pislikler.
Bugün ben de bir başka uyuzum. .
ne yapayım yasadklarım bu hale getrdi.. İnşllah kabugumuzı kırıp geri dönmeden çıkarız .. Bazende tam yeni bir sayfa actım derken birden kendimi aynı yerde buluyorum.. Sonra kendime cok kızıyorum.. İnşallah bsylerden ders cıkarp hayatmzı rutine oturturuz.:KK39:

Back
X