mecburen gün sayarak geçen günler

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.529
448
323
Bulundugum ortamdan o kadar sıkıldım ki....İkiyüzlü insanlar ,tribünlere oynayanlar , menfaatci lar ,laf sokanlar .....Öğrencilerim desem hem akademik hem ahlak anlamında kötüler ...Ders işleyememek biR yana çok küfürlü konuşuyorlar .... Yalan dolan ..ders kaytarma. ...boş boş oturmalar
... ders işleme soruları ver en iyi öğretmensin kafan rahat .....Ama ders işle hakkını ver bir şeyleri öğretmek için çabala işkence. ...Mesleki anlamda da tatmin yok...... Öğretmenler odasına gel egolar savaşı , bir ogrenci ile sorun yasayip anlatsam bende yapmiyor bemo seviyor bidbud bana yol gosterecegine kendini ovuyor biz meslekdas degilmiyiz ya da evlilik muhabeti ....Bazı meslektaşlarım malesef öğretmen vaziflarını taşımayaçak özelliklere sahip.....Zaten gurbet tek başıma yaşıyorum. ..2 yil oluyor. ...herşeyi gördüm tanıdım. ...güvendiğim kişilervar onlarda evlenmek üzere. ..Başka benim.gibi bekar kız arkadaş ile tanıştım ama onda da dedikodu var....Güvenle arkami yaşayacağım bir kalp el yok....Sadece günleri geciriyir ortamlarda idare ediyirum...Ama hiç mutlu değilim. ..Hayat akmiyor
Takvimler çentik içinde.... Bu durumla psikolojim bozmadan mutsuz olmadan nasıl idare edeceğim.

Sadece ögretmenlerde degil her ortamda boyle insanlar var.
Bende psikologum ayni donem mezunlarini tanisaydiniz bu kisiler nasil empati yapacak, nasil insanlari yargilamadan cozum uretecek diye dusunurdunuz.
En iyisi gormemek, hic muhattap olmamak ayni ortamda yapilacak baska bir secenek yok cunku.

Öncelikle yazma şeklinizi bir öğretmene yakıştıramadım. Daha dikkatli olmanızı dilerdim. Maalesef iş ortamı her zaman istediğin gibi olmuyor. Ben de 3 yıldır gurbetteyim, bir köy okulunda.. Onlarca öğretmen geldi geçti ben demirbaş gibi yerimde duruyorum. Her insan farklı bir karakter ne yaparsın? Sabretmekten başka çare yok.

Çizgilerim nettir ! Saygısızlık yapan insanlarla, iş dışında Muhabbetim yok tavizim de yok. Umursamayın belli bir zamandan sonra gerçekten duymuyor, görmüyor ve bir şey hissetmiyorsunuz... Küçük yerlerin çoğunluğu maalesef aynı.

Bazi ogretmen arkadaslariniz haketmemis ! meslegiya siz bu degisik yazi biciminizle ne kadar hakkettiniz tartisilir :)
Cok calisin anadolu fen liselerine tek tercihte atanin kurtulun bu rezillikten

Bazi ogretmen arkadaslariniz haketmemis ! meslegiya siz bu degisik yazi biciminizle ne kadar hakkettiniz tartisilir :)
Cok calisin anadolu fen liselerine tek tercihte atanin kurtulun bu rezillikten
Yine çözüm yerine hata aramak. Konuşma dilinde yazıyorum. Telefondan harfler sürekli değişiyor. Teşekkürler..... Ayrıca okulda en iyi not tutup bu notlar kitap haline gelebilecek durumda . Ayrica anadolu gel lisesine atanmak çok çalismak performansla ilgili değil tayinle ilgili yani bunun için 20 yıl geçmesi gerekiyor

o yazısını gördükçe içim... daralıyor... nefesim... daralıyor...
HEY Allahım devlet dairesine yazı mi yazıyorum. Konuşma dilinde düşüncelerimi aktarıyorum. Eger burada tez yazma kuralları varsa haberimiz olsun.Telefonda duygularımi o bunaltı ile hızlıca aktarıyorum Yine eleştirici tutumlar cozum odaklı olmak yerine

arkadaşım yaz,yaz ama böyle 3 noktasız da gayet yazabilirsin. kimse tdk ya uygun yaz demiyor ama insan nokta ve 3 noktalarda alışkanlıktan okurken es veriyor, sürekli 3 nokta koyduğunda içimden sürekli es vere vere nefesimin daraldığını hissediyorum

bu arada insanlarla iyi olmak zorunda değilsin ben de mesafeliyim kimseyle pek bir aram yoktur ama gayet kafam rahat.

Konulariniza dikkat ediyorum da ana fikir hep aynı Bence siz bu evli bekar ayrımına çok takılıyorsunuz. . Takıntı halini almış sizde. Bırakin biraz kendinizi dinlemeyi, rahatlatın kendinizi hep evlilik düşünmeyin oluruna bırakın. sonra zaten evlilik sevgililik sohbetleri sizi rahatsız etmemeye başlar. Daha mutlu hissedersin kendini.
Etrafın tarafından imrenilecek çok sevilecegin mükemmel bir ilişkin olur umarım :) once sen kendini mutlu et sonra da etrafındaki insanlar seni mutlu etsin :) sen kendini üzersen onlarda seni üzer unutma bunu :)

Bulundugum ortamdan o kadar sıkıldım ki....İkiyüzlü insanlar ,tribünlere oynayanlar , menfaatci lar ,laf sokanlar .....Öğrencilerim desem hem akademik hem ahlak anlamında kötüler ...Ders işleyememek biR yana çok küfürlü konuşuyorlar .... Yalan dolan ..ders kaytarma. ...boş boş oturmalar
... ders işleme soruları ver en iyi öğretmensin kafan rahat .....Ama ders işle hakkını ver bir şeyleri öğretmek için çabala işkence. ...Mesleki anlamda da tatmin yok...... Öğretmenler odasına gel egolar savaşı , bir ogrenci ile sorun yasayip anlatsam bende yapmiyor bemo seviyor bidbud bana yol gosterecegine kendini ovuyor biz meslekdas degilmiyiz ya da evlilik muhabeti ....Bazı meslektaşlarım malesef öğretmen vaziflarını taşımayaçak özelliklere sahip.....Zaten gurbet tek başıma yaşıyorum. ..2 yil oluyor. ...herşeyi gördüm tanıdım. ...güvendiğim kişilervar onlarda evlenmek üzere. ..Başka benim.gibi bekar kız arkadaş ile tanıştım ama onda da dedikodu var....Güvenle arkami yaşayacağım bir kalp el yok....Sadece günleri geciriyir ortamlarda idare ediyirum...Ama hiç mutlu değilim. ..Hayat akmiyor
Takvimler çentik içinde.... Bu durumla psikolojim bozmadan mutsuz olmadan nasıl idare edeceğim.[/QUOTE]

Bahsettiğiniz tarzda insanlar birçok çalışma ortamında zaten var bu sizin okulunuza özgü bir şey değil. Muhatap olmazsınız mesafenizi koyarsınız olur biter. Öğrencilere gelince emin olun çoğu okulda öğrencilerle ilgili ciddi sıkıntılar var. eski öğrenciler yok artık.Fen lisesi gibi okullarda da başka problemler var. ama mesleki anlamda tatmin olma ihtimali yüksektir. ayrıca öğrencilerle yaşadığınız her problemi öğretmen arkadaşlarınızla paylaşmayın herkes iyi niyetli yardımsever değil maalesef. beraber takılabileceğiniz yakın bir arkadaşınız da yok anladığım kadarıyla.bu büyük bir problemdir gurbette. ev arkadaşınız var mı bilmiyorum ama düşünmelisiniz. size tavsiyem ortam değiştirmeniz yani mümkünse tayin istemeniz.

Ortak muhabbet kalmadı. Geçen gün o ortama bir aile bireyin geldi o bile bunaldı bu neymiş diye haklısın dedi. Bunları geçtim bugün ne söylesem üste çıkıliyor. Kullandığım fondöten klasik bir marka ay o mu kullanımış o büyük markalar iyimis. Onunkisi en iyisiymis . Başka bir fikir söylersin hemen ezici konuşmalar. Artık bir şey söylemek istemiyorum .Yine evlilk muhabeti içinde tencere tava kıyafet muhabetı .Onlardan da biri var kıskandıriyorum diye sözel ifade ediyor. Böyle keyif alamadığım idare ettiğim bulunmak zorunda olduğum bir yer. Evet haklısınız ben mutsuZ takılma mam lazım enerjimi toplayıp gülücük saçmalıyim.

İşte kimse elindekiyle mutlu değil olamıyor.
Mesela bana da çalışan hele kamuda çalışanlar muhteşem geliyor.
Çünkü ben atanamıyorum
Bugün çok bel bağladığım bir sınavın mülakatına katılamaya hak kazanamadığımı öğrendiğimden beri ben de mutsuz ve kendini sorgular bir haldeyim.
Yani benim gibi evli mutlu ama işi gücü olmadığından, okuduğu halde hala kendi ayakları üstünde duramayanlar da mutlu değil.
Bence sen de ben de elimizde olmayan şeylere üzülmek yerine elindekilerle mutlu olmanın yolunu bulmayız.
Sen herkesin istediği bir meslekte, atanamayan binlerce öğretmenin yapamadığını yaptığın için mutlu olarak başla bence, ben de iş bulamayan bir şapşal olsam da sevildiğime sevineyim işte. Başka türlü mutlu olunmamıyor çünkü. Bunu yapmak zorundayız

Bahsettiğiniz tarzda insanlar birçok çalışma ortamında zaten var bu sizin okulunuza özgü bir şey değil. Muhatap olmazsınız mesafenizi koyarsınız olur biter. Öğrencilere gelince emin olun çoğu okulda öğrencilerle ilgili ciddi sıkıntılar var. eski öğrenciler yok artık.Fen lisesi gibi okullarda da başka problemler var. ama mesleki anlamda tatmin olma ihtimali yüksektir. ayrıca öğrencilerle yaşadığınız her problemi öğretmen arkadaşlarınızla paylaşmayın herkes iyi niyetli yardımsever değil maalesef. beraber takılabileceğiniz yakın bir arkadaşınız da yok anladığım kadarıyla.bu büyük bir problemdir gurbette. ev arkadaşınız var mı bilmiyorum ama düşünmelisiniz. size tavsiyem ortam değiştirmeniz yani mümkünse tayin istemeniz.[/QUOTE] Bir arkadas çevrem var aslında .Takilabulecegim ama bende guven problemi olustu.Geçen senede yakın arkadaşım vardı. Ama davranışlarıyla insanlara güvencimi sarstı. Seneye tayin zamanım işallah daha bilinçli bir adım atarım.

Sanırım hepimiz iş arkadaş aile ortamlarında benzer vakaları hatta bazen konunun üst sınırlarini asiyoruz

Insanlar ya egolarini tatmi edip karsisindakini ezme pesinde ya karsimdaki kıskanır nazar eder dusuncesiyle mutlulugunu saklama pesinde hatta ve hatta kimisi derdine kederine karsı tarafın mutlu olacagi düşüncesiyle uzuntusunu saklama pesinde

Velhasılı kelam uzaklasiyoruz kardes once birbirimizden sonra toplumdan ve birgun gelecek kendimizden bile uzaklasacakmisiz gibi geliyor inşallah boyle gitmez hersey duzelir ama ben artık kabullenmeye basladim insallah siz bu sorunları asarsiniz

Tam da düşündüklerim. Gurbette kardes olursun diye düşünüyordum.O sevgiyi verdim ama öyle bir pişman etti ki. Artık insan uzaklaştıyor insanlardan. Dünyanın sonu iyiye gitmiyor. Kabullenip kendi kendine yetmek ve mesafeli olmaktan başka çare yok gibi .Allah iyi insanlarla karşılaştırsın işallah.

Bizde zaten resmi kuruma yazi yazar gibi yazmanizi beklemiyoruz ama konusma dilinde o uc noktalarda yok yani :)
Cok calisindan kastim genc yasinizda daha bekarken ustelik yapin iki kere sark sakin bir sehirde rahatca istediginiz okula gidersiniz boylelikle sizi dinleyen ogrencileriniz olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…