Meckel Gruber Sendromu

algesal52

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2020
6
0
36
35
Merhaba Arkadaşlar,

Konuyu yanlış yerden açmış olabilirim. Olur ise affola.
Eşim ile uzaktan akrabayız ilk çocuğumuzda herhangi bir sorun yoktu, fakat 2. ve 3. çocuğumuzdan meckel gruber sendromu konuldu ve fetusun yaşamına son verdiler. Tüm dizilim adlı genetik test önerdiler. Yaklaşık 40 bin tl kadar bir fiyat. Fakat bu testin kesin tanı çözümü olmuyormuş. İhtimali yüksekmiş.

Böyle durum ile karşılaşıp sonradan bu testi yaptıran, yada doğal yollar ile hamile kalabilen var mı?
Yorumunuz benim için fazlası ile önemlidir.

Çok yüksekmiş fiyat..
Yani yurtdışında da aynı derece de yüksek mi acaba?

durum ne oldu sımdı yapıldı mı acaba?

durum ne oldu sımdı yapıldı mı acaba?
Merhaba.
Dediğim gibi benim düşüklerimden dolayı karyotip analizi yapıldı. Resiprokal translokasyon çıktı iki kromozomumda ve maalesef doktor önerisiyle kardeşimin yaptırmasıyla onda da olduğunu öğrendik.
Belki biliyorsunuzdur zaten ama karyotip analizinde kromozomlara şekil ve büyüklük vs bakılıyor.
Sizin sorun bulunmadığını söylemiştiniz. Bu yüzden kromozomlara daha detaylı bakmak için tüm ekzom dizilimi istemişler anladığım kadarıyla sizden.
Bu arada tabi normal yolla sağlıklı çocuk sahibi olabilmişsiniz. Ama işte ihtimaller var. Benim sağlıklı ve normal yolla olabilme ihtimali %33 mesela.
Bizim bu durum annem veya babamdan gelen bir durum. Şuan sorunlardan dolayı hastaneye gidip araştıramadık hangisinde olduğunu. Ailesel de araştırılması gerekiyor.
Sizin ailenizde böyle sorun yaşayan insanlar var mıydı ?

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun.
Ben de aynı durumdan bebeğimi kaybettim cuma günü eşimle akraba değiliz neden olduğuna dair bi bilgi de yok genetik inceleme başladı ama içim hiç rahat değil şuan ne durumdasınız tekrar denediniz mi

Arkadaşım sorunu cevaplayamıyorum ama sen bana cevap verir misin iki yıl geçmiş ne durumdasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…