Merhaba, yeni konu açmak istemediğimden buraya yazıyorum. Umarım internette bu doktor hakkında araştırma yapanlara yardımcı olurum.
31 haftalık gebeyim. Bu zamana kadar takibimi yapan doktora bir sebepten gitmeme kararı aldım. Doğumuma kadar takibimi yapıp benimle ilgilenecek bir doktor ararken Gökmen İyigün'e internette yazan olumlu yorumlara inanarak randevu aldım.
Görüşmemize "Ne için geldiniz" "Sizin için yapacağım ne var" gibi ilginç diyaloglarla başladık. Kendisine 31 haftalık gebe olduğumu, doktorumu değiştirmek istediğimi, doğumuma kadar kendisinde muayene olma isteğimi anlattım. Sanki orada olmamızdan memnun değilmiş "Bu zamana kadar kime gittiysen ona git" dermiş gibi bir hali vardı. O kadar kısık sesli konuşuyor ki zaten, ne dediğini anlamak için bazen bir kaç kere tekrar sorduk (bu bana garezi olduğundan değil kendi karakterinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum). Daha sonra yine iç geçirerek "hadi bir bakalım bari bebeğe" diyerek ultrasona geçtik. Normalde özel hastanelerde ultrasona geçilirken bir asistan yardımcı olur, sonuçta kadınım ve gebeyim, hareketlerim kısıtlı ve özellikle doktorun yanında karnımı açmaya çalışırken üstümü başımı düzeltmek zorunda kalmak ilginçti doğrusu. Eşimden yardım istemek zorunda kaldım zaten.
Bebeğimize bakıp tekrar masasına geçtikten sonra ise söylediğim lafları resmen ağzıma tıkadı. Göbeğim bazen çok sertleşip inanılmaz kaskatı kesiliyor diyorum, daha sözümü bitirmeden "olur öyle şeyler" diyor. Belimde bazen inanılmaz ağrı oluyor diyorum sözümü bitirmeden "eşine büyük bir karpuz vereyim de bütün gün taşısın bak nasıl ağrısı olur" diyip dalga geçermiş gibi gülüyor. E bende biliyorum ağrı olmadan hamilelik olmayacağını, ama bir saniye beni dinleseniz, size o bölgede şüphelendiğim fıtığımdan bahsedip bu konu hakkında görüş/önerinizi soracağım. Ama yok. Kesinlikle söylediklerimi dinlemedi.
Bu kadar iletişimsizlikten sonra tek istediğim oradan bir an önce gitmekti. Kendisine hastaneye geldiğim gün için rapor istediğimi söylediğimde önce 32. haftam olduğunu, bana çalışır raporu vereceği için (36. haftaya kadar çalışmak istediğimi söylemiştim) o güne ait rapor yazamayacağını söyledi. Tamam da, ben tam zamanlı olarak bir şirkette çalışıyorum şu an, rapor almadan doktora nasıl gelebilirim? Şirketim benden her doktora gittiğimde bir günlük istirahat raporu istiyor ki haklılar, ben zaten gebeyim 3-4 haftada bir geldiğim kontrol gününde de istirahat raporu istemek çok mu etik dışı? Böyle yazıyorum çünkü doktor bey sanki etik, ahlak dışı bir şey istiyor muşum gibi çıkışıp fazlasıyla yükseldi. Ben ona daha 32. haftam olmadığını ve çalışır raporunu sonra alacağımı söyleyince ancak o zaman burun kıvırarak rapor vermeyi kabul etti. Bu arada hem muayenenin başında son adet tarihimi söyledim, hem de ultrasonda 31. haftam olduğunu kendi de görmüştü ve buna rağmen hala bana 32. hafta verilen çalışır raporunu vermeye çalıştı.
Belki o gün kendi sorunları var belki de beni 31. haftam olduğu için takibe almak istemedi ama nedeni ne olursa olsun bir hastaya böyle davranılmaz. Zaten hastane kurallarında da yazıyor, doktor muayene etmek istemediği hastayı kabul etmeyebilir; geri çevirebilir. Bu tamamiyle etiktir. Ama etik olmayan, daha önce doktor tercihinden ağzı yanmış ve bunu size belirtmiş 31 haftalık gebe bir anne adayına ve eşine bu şekilde ilgisiz davranıp, adeta azarlar tarzda hitap etmenizdir.
Lütfen bu doktora gitmeden önce mesajımı okuyup dikkate alın. Resmen paramla rezil oldum.