Kekler - Pastalar MEDOVİK (Ballı Rus pastası)

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.558
614.994
1.423
Malatya
$11073378483_50d6a01d28_c.webp
Bisküvi Hamuru İçin Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı bal
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

KREMASI

2 ölçü süt reçeli

SÜT REÇELİ
Malzemeler

5 su bardağı süt (Ben taze süt kullandım)
1 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı kabartma tozu

Süt Reçeli Nasıl Yapılır?

Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Derin bir tencere kullanın çünkü kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Çırpıcıyla karıştırın.
Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak. Reçeli yalnız bırakmayın ki dibe tutmasın.
Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirin. Süre daha da uzayabilir. Benim reçelim herkesinkinden daha kısa sürede oldu.
Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım. Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın.
Pişen süt reçelini kavanoza koyun. Soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın. Dolapta en az 2 ay dayanan bir reçeliniz olacak.

YAPILIŞI

Yumurtaları ve şekeri benmari usulü çırparak koyu bir kıvama gelene kadar pişirin.
Tereyağı ve balı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
En sonunda kabartma tozunu da ekleyip ocaktan alın ve ununu ekleyerek çok sert olmayan pürüzsüz bir hamur elde edin
Hamuru strece sararak yarım saat kadar dinlendirin.
Sonra hamuru 8 adet bezeye bölerek her bir bezeyi unlanmış bir zeminde açın ve bisküvileri pasta yapacağınız tepsinin büyüklüğüne göre bir tencere kapağı yardımıyla kesin(ben öyle yaptım da)

Daha sonra her bezeyi fırında pembeleşene kadar pişirin. Pişirme işlemi biten bisküvileri her birinin arasına süt reçeli kremasını sürerek birleştirin en üstüne de kalan süt reçelini döküp her tarafını kaplayın.

Kesilen bisküvilerden arta kalan hamurları da bisküvilerle beraber fırında pişirin ve rondodan geçirip pastanın yanlarını kapatın.

Ben sade yaptım ama siz yakışabileceğini düşündüğünüz malzemelerle süsleyebiliriniz.

Pasta gerçek kıvamını birkaç gün geçtikten sonra buluyor bisküviler süt reçelini iyice çekip yumuşuyor bekletebilirseniz o kadar bekletin. Ben bisküvi kalan bisküvi parçalarını bir kavanoza koyup kaldırmıştım unutmuşum yaklaşık bir ay sonra bulup açtığımda gayet tazeydiler, pasta için de önceden yapılıp saklanabilirler..
ALINTIDIR..
KAYNAK:cahide sultan

Offffffffff tatlım bana rejimi bozdurucaksın :S çok güzel görünüyoooooooo

Back