- 28 Ocak 2010
- 381
- 149
- 303
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amın ınsallah onemlı bır seyınız yoktur :/
akşam konu açtım ama kimse yardımcı olmadı bende kitle çıktı alacaklardı almadılar ama neden bakılmadı neolduğuna kafam çok karışık moralim çok kötü kile lezyonu ne demek biliyomusunuz
Tiroid kanseri atlatmış biri olarak öncelikle geçmiş olsun diyorum. Zorlu bir süreç olsa da korkulacak bir şeyin olmadığını söyleyebilirim. Moralinizi yüksek tutun kesinlikle canınızı sıkacak bir durum değil. Allah acil şifa versin..
Ben de tiroid hastasıyım, hastalığımdan dolayı benim de en korktuğum kanser çeşidi tiroid kanseri..
Umarım kısa sürede atlatır babacığınız...
Geçmiş olsun.
Cok gecmıs olsun tekrardan eger almadıysalar cok tehlıkelı bır durum yoktur bıde o sekılde dusunmenız lazım cunku benım babamı apar topar amelıyat ettıler alınması gerek dedıler genelde kotu huylu olmadıgı zaman oyle acele edılmıyor bence cok endıselenmeyın.mutlaka takıbı bırakmayın
bilmiyorum canım yaşadıklarımdan sonra güvenim kalmadı doktorlara falan beni 3 sene oyaladılar bu konuda. peki kötü olup olmadığını sadece emardan anlayabilirlermi? sizin nasıl anladılar canım allahım acil şifa versin babacına sana bağışlasın onu dilerim
amın ınsallah acıkcası amelıyat oncesınde fark ettıler mı bılmıyorum sadece acıl alınması gerek dedıler belkıde fark ettıler bıze bır acıklama yapmadılar. Amelıyat olduktan sonra babamın durmunu sorduk ve dr alınan tımor kanserlı dedı ve patolojıye gonderdık sonuc kanserlı cıktı bence oyle bır bulgu veya suphe olsaydı hemen amelıyata alırlardı.cunku babama bır yıl oncesınde de amelıyat dedıler babam bıraz korktugu ıcın gecıktırdı 3 yıldır almadıklarına gore kotu huylu deıldır bosa kendınızı uzmeyın
seni kendi derdimle sıkmak istemiyorum canım allah yardımcınız olsun inşallah dediğin gibi kötü bişey değildir ben artık neye inancağımı şaşırdım güvenim sıfır
Yok sıkmıyorsunuz sonuclarınızı dr gosterdınız mı pekı ne acıklama yaptılar sıze
Yok atom tedavisi görmedi. Doktor tiroid kanseri için yorgan gider kavga biter dedi.Yani orası ameliyatla alınıp temizlenince sorun biter dedi.Hatta tiroidlerin tamamen temizlenmesi önemli.Bazı doktorlar sadece ordaki kanserli dokuyu alıp tiroidin bir kısmını bırakıyormuş.O zaman ikinci ameliyaa gerek duyulabiliyormuşlar.Sanırım tiroidlerin güzelce alınması lazım.Ardından da hormon ayarlaycı bir ilaç kullanacak.O ilacın dozu önemli.Dozu ayarlanmazsa yorgunluk, sinirlilik, iştah kaybı falan oluyor.
Benimki papiller tiroid kanseriydi. 2. Ameliyati hastaligimi duyduktan sonra oldum dolayisiyla dr tiroid bezlerini cok iyi temizledi ancak ona ragmen riske atmiyorlar ve rafyoaktif iyot tedavisi goruluyor (atom). Ben tiroid kanseri olup iyot tedavisi olmayan gormedim. Senede iki kez de kontrole gidiyorum. Arada vucut taramasi yapiliyor. Sorulariniz olursa cevaplarim. Tekrar gecmis olsun..
Benım babamın meduller oda amelıyat oldu lenf bezı dugumlerıne sıcramıstı onların hepsını dr temızledık dedı ama sımdı babamda kan tahlılı yaptırdı ve degerlerı yuksek cıktı sımdı vucut taramasından gecıcek papıler tıpı tedavıye en ıyı cevap veren tur oldugunu bılıyorum meduller olması benı cok endıselendırıyor. Ama babada tekrar temızledıklerı halde amelıyat dıebılırlermsıs umarım kendı sorunlarımla sızı bunaltmamısımdır.
Hastalığımı ilk öğrendiğimde yaşadığım korkuyu endişeyi ve hayal kırıklığını anlatmam mümkün değil. Neyin ne olduğunu bilmediğim için insan bir tek ölüm gününü düşünüyor ne kadar süre yaşarım diye. Ama şimdi diyorum ki ne kadar da boş yere üzmüşüm kendimi ve ailemi. İnternette araştırdıkça ve doktorlarla konuştukça korkulacak bir şey olmadığını anlıyorum. Hatta doktorum ben de bir gün kanser olursam inşallah tiroid kanseri olurum dedi.
İkinci ameliyatı gözünüzde büyütmeyin hastalık çıktıktan sonra yapılan ameliyatlar inanın bana daha çok özenli yapılıyor tam anlamıyla temizlemek için. Ameliyattan sonra kan değerlerim oldukça iyi çıktı benim, çok güzel temizlenmiş dediler ama yine de riske atmak istemedikleri için iyot tedavisi gördüm. İyot tedavisi insanı psikolojik olarak biraz etkiliyor ama çok şükür sıkıntılı bir durum değil. Babanızın da iyot tedavisi görmesinde yarar vardır diye düşünüyorum. Kontroller sırasında da çok hastayla karşılaştım tiroid kanserinin her çeşidiyle.. Kimi ilk yılındaydı kimi beşinci yılı.. Sizinkinin tek dezavantajı lenf bezlerine sıçrama ihtimalinin olması onun da çaresi lenf bezlerinin alınması oluyor bu da korkulacak bir durum değil. Ve inanın bana bu artık grip gibi bir şey oldu.. Hangi hastanede tedavi görüyorsunuz bilmiyorum ama vücut taramaları önemli.. Senede bir yapılıyor sanırım.. Sorularınız olursa seve seve cevaplarım hiç çekinmeyin. Moralinizi de kesinlikle bozmayın :)
Hastalığımı ilk öğrendiğimde yaşadığım korkuyu endişeyi ve hayal kırıklığını anlatmam mümkün değil. Neyin ne olduğunu bilmediğim için insan bir tek ölüm gününü düşünüyor ne kadar süre yaşarım diye. Ama şimdi diyorum ki ne kadar da boş yere üzmüşüm kendimi ve ailemi. İnternette araştırdıkça ve doktorlarla konuştukça korkulacak bir şey olmadığını anlıyorum. Hatta doktorum ben de bir gün kanser olursam inşallah tiroid kanseri olurum dedi.
İkinci ameliyatı gözünüzde büyütmeyin hastalık çıktıktan sonra yapılan ameliyatlar inanın bana daha çok özenli yapılıyor tam anlamıyla temizlemek için. Ameliyattan sonra kan değerlerim oldukça iyi çıktı benim, çok güzel temizlenmiş dediler ama yine de riske atmak istemedikleri için iyot tedavisi gördüm. İyot tedavisi insanı psikolojik olarak biraz etkiliyor ama çok şükür sıkıntılı bir durum değil. Babanızın da iyot tedavisi görmesinde yarar vardır diye düşünüyorum. Kontroller sırasında da çok hastayla karşılaştım tiroid kanserinin her çeşidiyle.. Kimi ilk yılındaydı kimi beşinci yılı.. Sizinkinin tek dezavantajı lenf bezlerine sıçrama ihtimalinin olması onun da çaresi lenf bezlerinin alınması oluyor bu da korkulacak bir durum değil. Ve inanın bana bu artık grip gibi bir şey oldu.. Hangi hastanede tedavi görüyorsunuz bilmiyorum ama vücut taramaları önemli.. Senede bir yapılıyor sanırım.. Sorularınız olursa seve seve cevaplarım hiç çekinmeyin. Moralinizi de kesinlikle bozmayın :)
çok çok geçmiş olsun.meduller kanseriyle ilgili bi bilgim yok ama yinede yazıp geçmiş olsun demek istedim. Rabbim acil şifalar versin. morelinizi yüksek tutunki babanızda sizden güç alsın. Rabbim demansız dert vermez. inşallah en kısa zamanda şifasını bulur...