Meger basima gelen herseyin tek suclusu benmisim

Bu bencil ve karaktersiz laflarinin altını dolduruyorlar mi peki?
Biraz belki bencil olabilirim, yani tabi ki kendimi dusunuyorum. Ama yardima ihtiyaci olana kosa kosa gittim, yaninda oldum, dinledim, gerekirse birlikte agladim.
Ama karaktersizlik nasil oluyor bilmiyorum, nasil olunabiliyor ya da karaktersiz kimdir bilmiyorum. Ama soylenene gore benmisim

Biraz belki bencil olabilirim, yani tabi ki kendimi dusunuyorum. Ama yardima ihtiyaci olana kosa kosa gittim, yaninda oldum, dinledim, gerekirse birlikte agladim.
Ama karaktersizlik nasil oluyor bilmiyorum, nasil olunabiliyor ya da karaktersiz kimdir bilmiyorum. Ama soylenene gore benmisim
Karaktersiz insan oynak olur. Adamına göre davranır, her devrin insanıdır yani. Tamamen çıkar üzerine kuruludur hayatı. Böyle misin?

boyle bir iletisim sekli yok,
acikcasi ben okumus bir insandan daha fazlasini beklerim.

Ornegin kendini savunmasini,
karsisindaki esi ya da babasi bile olsa hakaret etmesine izin vermemesini.

yerinizde olsam biraz rahatlamak ve sakinlemek icin terapi alirdim veya meditasyona yonelirdim.
Rahatladiginizda kendinize haksizlik ettiginizi gorursunuz diye umuyorum.

Ben neysem oyum. Yani tabi ki mesafe koymam gereken tiplere, mecburen soguk ve mesafeli olurum. Ya da cok onemli bir toplantida, tabi ki daha ciddilesirim. Ama ona baska buna baska degilim ki.

Karaktersiz insan oynak olur. Adamına göre davranır, her devrin insanıdır yani. Tamamen çıkar üzerine kuruludur hayatı. Böyle misin?
Ben neysem oyum. Yani tabi ki mesafe koymam gereken tiplere, mecburen soguk ve mesafeli olurum. Ya da cok onemli bir toplantida, tabi ki daha ciddilesirim. Ama ona baska buna baska degilim ki

Ben neysem oyum. Yani tabi ki mesafe koymam gereken tiplere, mecburen soguk ve mesafeli olurum. Ya da cok onemli bir toplantida, tabi ki daha ciddilesirim. Ama ona baska buna baska degilim ki
O zaman eşin de baban da sorunlu maalesef. Sorun onlarda. Akrabayi aramadı diye ya da bir dili iyi bilmiyor diye birileri sana karaktersiz dediğinde, bunun karakterle ne alakası olduğunu sormaliydin.

Muhtemelen sağlam duruşun taviz vermeyisin işlerine gelmediğinden işi hakaretle halletmeye çalışıyorlar.

Beni eleştiren insanlardan uzak duruyorum ben özellikle bu eşse daha sıkıcı oluyordur kesin önce kendine baksın ne biçim konuşmalar onlar

Çevremde dedikoducu, iki yüzlü, bencil, sadece kendini düşünen çok insan var.
Ben dahil herhangi biri onların bu özelliğini asla yüzüne vurmamıştır.
Zaten vuurlmadığı hep alttan alındığı için böyleler.
Yani siz gerçekten onların söylediği gibi olsanız, bunları yüzünüze söylemeye cesaretleri olmazdı.
Babanız klasik akrabaları niye aramıyorsun muhabbeti, aynısını benim annemde yapar.
Kocanız maalesef hakareti bir şey sananlardan, terbiyesiz bir insan.
Kimse dört dörtlükte olamaz bunu da unutmayın.

boyle bir iletisim sekli yok,
acikcasi ben okumus bir insandan daha fazlasini beklerim.

Ornegin kendini savunmasini,
karsisindaki esi ya da babasi bile olsa hakaret etmesine izin vermemesini.

yerinizde olsam biraz rahatlamak ve sakinlemek icin terapi alirdim veya meditasyona yonelirdim.
Rahatladiginizda kendinize haksizlik ettiginizi gorursunuz diye umuyorum.
Babama karsi kendimi savundugumda "sen benim gibi yasini basini almis, hayat tecrubesi, cevresi, basarisi olan birini dinlemek istemiyorsan, hic arama bile birdaha" cevabini aliyorum.
Esime kendimi savundugumda da "seni elestirmeyecek birini bul o zaman" cevabini aliyorum....
Girdaba mi girdim ben?

Su ana dek, dik durmayi beceren ben, tamamen saldim. Bana edilen ya da edilecek olan her turlu hakaret ya da sozu, pesinen kabulleniyorum

Cok hossunuz :) sinirleriniz bozulmus sadece biraz.. gecer.

Birde hayatinizda aldiginiz elestirileri topyekün bir cuvala doldurmayin. Birbirleriyle alakasiz elestiriler sonucta.
Ki sanirim esinize dert yanmissiniz staj konusunda .. o da ani sinirle size karsi kullanmis sadece.

Kendisi sizin kadar okumamistir belki ve kompleks yapmistir :)
Aldirmayin yani.

Staj ve is konusunda da fazla azimli gördüm sizi..
Elinizden geldigi kadariyla ugrasin emek verin tabiki.
Ama olmuyorsa kendinizi zorlamayin.
Issiz kalacaginizi sanmiyorum. Bir isyeri almazsa öteki alir. Biraz kendinizi rahat birakin. Akista olun :)

Babama karsi kendimi savundugumda "sen benim gibi yasini basini almis, hayat tecrubesi, cevresi, basarisi olan birini dinlemek istemiyorsan, hic arama bile birdaha" cevabini aliyorum.
Esime kendimi savundugumda da "seni elestirmeyecek birini bul o zaman" cevabini aliyorum....
Girdaba mi girdim ben?

oyle gorunuyor,
babanizi daha az arayin oyle ise,
esinizin dedigi lafs cok sacma, illa birini mi bulmaniz lazimmis onu kapiya koymak icin, adam olsun.

Eşinizin konuşma tarzı çok kaba olmuş. Çok saygısızca. Eşiniz siz, nasıl öyle konuştu? Babanızı bilemedim. Geçen gün burada norveçte, sevmediğini söylediği eşiyle sırf vatandaşlığı alması için eşiyle birlikteliğe devam eden kişiye doğru yaptığını söylemiştiniz.

Sevmediği halde vatandaşlık alabilmesi için kocasına katlanması gerektiğini doğru bulanlardandınız. Babanız da akrabalarınızı işiniz düştüğünde aradığını söylemiş sanırım bi şeyler çok az da olsa örtüşüyor gibi. Eleştirilerinde haklı olabilirler.

Eşinizin konuşma tarzı çok kaba olmuş. Çok saygısızca. Eşiniz siz, nasıl öyle konuştu? Babanızı bilemedim. Geçen gün burada norveçte, sevmediğini söylediği eşiyle sırf vatandaşlığı alması için eşiyle birlikteliğe devam eden kişiye doğru yaptığını söylemiştiniz.

Sevmediği halde vatandaşlık alabilmesi için kocasına katlanması gerektiğini doğru bulanlardandınız. Babanız da akrabalarınızı işiniz düştüğünde aradığını söylemiş sanırım bi şeyler çok az da olsa örtüşüyor gibi Eleştirilerinde haklı olabilirler.
E tamam iste, tek suclu benim, kabul ediyorum. Isin enteresan tarafi su ana kadar kimseye zararim dokunmadi, ne yaptiysam kendime yaptim. Buna ragmen, kabul ediyorum, kotu oldugum soylenikiyorsa kotuyum, akrabalari aratip sormayacak kadar dusuncesizsem de oyleyim. Bana ne soyleniyorsa oyum. Ve olur olur da tanistigim biri olursa, kendim konusunda cok ciddi uyaricam. Bugun cok yakin arkadaslarima da yazip, herbirinden benim gibi biriyle arkadas olduklari icin, bu sanssizliklari icin ozur yazdim. Benim gibi birinle muhattap olmamalilar, zsmanlarina yazik.
Bana denilen birsey vardi "yalniz kalip, herseyi kaybedip, surunerek yasayip oleceksin". Bunu hakedecek bu kadar naptigimi bilmesem de, oyle olacak anlasilan.
Hani bazi insanlar sonradan bozulurmus ya, demek ki feci bozulmusum. Ama dedigim gibi, karsidakine hiic zarar verecek bir durum olmadi.
Babami bir kenara biraktim, hangiadam olursa olsun, benim gibi birine boyle davranirdi, hakediyorum demek ki

E tamam iste, tek suclu benim, kabul ediyorum. Isin enteresan tarafi su ana kadar kimseye zararim dokunmadi, ne yaptiysam kendime yaptim. Buna ragmen, kabul ediyorum, kotu oldugum soylenikiyorsa kotuyum, akrabalari aratip sormayacak kadar dusuncesizsem de oyleyim. Bana ne soyleniyorsa oyum. Ve olur olur da tanistigim biri olursa, kendim konusunda cok ciddi uyaricam. Bugun cok yakin arkadaslarima da yazip, herbirinden benim gibi biriyle arkadas olduklari icin, bu sanssizliklari icin ozur yazdim. Benim gibi birinle muhattap olmamalilar, zsmanlarina yazik.
Bana denilen birsey vardi "yalniz kalip, herseyi kaybedip, surunerek yasayip oleceksin". Bunu hakedecek bu kadar naptigimi bilmesem de, oyle olacak anlasilan.
Hani bazi insanlar sonradan bozulurmus ya, demek ki feci bozulmusum. Ama dedigim gibi, karsidakine hiic zarar verecek bir durum olmadi.
Babami bir kenara biraktim, hangiadam olursa olsun, benim gibi birine boyle davranirdi, hakediyorum demek ki

Hic anlamadim konuyu ama isterseniz kk olarak toplasip esinize babaniza ayar cekelim o ne oyle be aaa. Dogru duzgun
elestirsinler elestireceklerse. Ne demek karaktersizsin bu nasil bir elestiri? Diplomalari sen mi aldin nasil bir soru?! Yok gorumcem aldi deseydiniz.

Sahiden bu manipülasyonlara geliyor musunuz ? Eşiniz denen adamın hakaretlerine ne tepki verdiniz pardon?? aa evet ben suçluyum mu dediniz . Eğitim ayakları üzerinde kaliteli bir hayat inşa etmekten geçer kimsenin hakaretini çekip kendine üzülmekten değil .

Girdaba mi girdim ben?
Eleştiri ile hakaret başka şeyler yapmayın allah aşkına ya

Gecenlerde, staj yaptigim yerde yasadigim asagilanmayla ilgili konu acmistim. Mobbing de olabilir, yabanci dusmanligi da olabilme ihtimali olabilecegi soylendi. Ki cok mantikli geliyor bu denilenler.
Ama....ama megersem olay bambaskaymis. Gerek ailem, gerekse esim benim devamli her konuda hatali oldugumu, olan herseyin tek suclusunun ben oldugumu durmadan soylerler. Daha gecen babam telefonda "sen oyle birisin ki, tum aile buyuklerini sadece isin dustugunde ariyorsun, en son buyukdayini ne zaman aradin, rahmetli babaannen sagken kac kere ziyaretine gittin. karakterin bozuk senin, ama iste kizimsin benim icin degerlisin" dedi.
Sonra daha dun esimle bir tartisma yasadik. Eve gelen resmi bir evraktaki almancayi anlamakta zorluk cektigim icin " bir de almanca kursuna gidiyorsun, bir de okumussun. Kendine ben okumus biriyim filan deme, kafasiz" dedi ve ardindan tartismayi bir adim one tasiyip "e tabi isyerindekiler boyle davranir, karakterin yok senin" dedi.
En yakinlarim, beni sevdigini soyleyenler, benim karaktersiz, ve her daim harali oldugumu soyluyorlarsa, bu aci gercegimi kabul etmekten baska bir carem yok.
Ben sozum ona okumus, sozum ona almanya hayatini kurmaya calisan, disaridakilere cok sevimli gozuken, ama aslinda karaktersiz ve hicbirseyim.
Kisaca, bana yapilan mobbing ya da irkcilik olmadigini, bunun benim karaktersizligim neticesi oldugunu belirtmek istiyorum.
Kisacasi, gorumcesinin eltisinin karaktersizliginden, kotulugunden bahsediliyor ya, meger ben de onlardan biriymisim.
Ilk tanisanlarin beni sempatik bulmasi ise, gercek bir seytan oldugum icin kendimi melek kiligina sokmamdanmis.
Kabul ediyorum, ben bir seytanim. Ve basima ne geliyorsa hakediyorum

'Ben soyleyim ben boyleyim' demek, bosanma eyleminden daha kolayiniza gelmis anlasilan..

Mektubu cevirmemen normal bişidir, babamın avukatlık durumunda avukat bile mektubu yanlış anlamış..

Back
X