- 26 Aralık 2012
- 113
- 0
- 96
- Konu Sahibi NeverRMindD
Çok Kötüyüm Hiçbirşey yapasım yok 

(

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yabancı deyince bende İngiliz, Fransız, Japon falan bekliyordum :) Azeri çok da yabancı sayılmaz aslında.. Benim yengem yani dayımın eşi Azeri. Çok tatlı dilli, aile ilişkileri çok düzgün, bütün ailenin sevdiği benimsediği bi gelin. Bence babana şunu söyle, sırf sen istemiyorum dedin diye sevdiğim adamdan ayrılıp senin onayladığın biriyle evlenirsem ve mutsuz olursam ne hissedeceksin baba, pişman olmayacak mısın de..
Bu cümleyi ben babama kurduktan sonra benim babam 2 gün düşünüp onay vermişti eşimle evlenmeme. Aslında onlara müdahale ettikleri konunun insan hayatında en önemli şey olduğunu hatırlatmak lazım. Sevdiğiyle evlenmesini engellemek büyük sorumluluk, bence vebali de büyük..
Nelere dikkat etmeliyim demişsin bir arkadaşa.. Bence sana değer vermesi en ihtiyaç duyacağın özelliği. Senin ne hissettiğine önem veriyor mu, hayattaki adımlarını atarken seni de düşünüyor mu, onunla oturup sohbet edebiliyor musun, sevgili olabilmenin yanında arkadaşın da olabiliyor mu? Bunlar bence evlilikte çok önemli.
Azerbaycan a gitme konusuna gelince ben biraz düşünmeni isterim bu konuda. Ben 26 sene İzmir de ailemle yaşadım, 26 yaşında öğretmen olarak İstanbul a atandım ve düğünümüzü yapıp İstanbul a yerleştik. Ayda bir İzmir e gidip en az 2 gün kalmamıza rağmen, bayramda 10 gün kalmanın programını yapmış olmamıza rağmen ailemi çok özlüyorum. Ailesiyle aynı şehirde oturup canı sıkıldığında annesine gidip sohbet eden, istediği zaman kahve içmeye uğrayan arkadaşlarıma öyle özeniyorum ki.. Ülke değiştirirsen sen bu özlemi daha çok yaşarsın canım, iyi düşün..
Bu arada çok önemli bir konu, kaç yaşındasın? Yaptığın seçimin doğruluğunda yaş çok önemli bir faktör bence..
Canim tesekkur ederim cok guzel seyler soylemissin.. Ben iki yildir ailemden farkli bir sehirde yasiyorum zaten tek basima.. Yirmidort yasindayim.. Yapabilir miyim vs dusunmek icin bolca vaktim oldu.. Bir de erkek arkadssim tr de kalmak icin cok mucadele etti ben burda kalalim istiyorum diye beni o kadar seviyor yani.. Baska sehirde yasiyordu benim bulundigum sehirde is buldu tekrar calisma iznine basvurdu.. Tr de tutunabilmek icin cok calisti emek verdi.. Ama olmadi... Giderken de hadi bana eyvallah demedi gelip alicam seni dedi.. Benim icin cok mucadele etti .. Ben o insana sen git ben gelmiyorum mu deseydim ki birbirimizi cikarsiz seviyoruz.. Cok dusundum yapabilir miyim diye onunlaysam olur zor olcak ama beraber asabiliriz.. Mantikli karar verebilcek yasta oldugumu dusunuyorum..[/QUOTE
Anladım canım, yaşının küçük olmamasına sevindim. Erkek arkadaşının buradan giderken sergilediği tutum da çok güzel. Burada kalmak için mücadele etmesi de öyle. O zaman bence ilk aşamada aileyi ikna etme kısmını düşünün, buna odaklanın. Sonra inşallah babandan onay alınca nerede nasıl yaşayacağınızı tekrar konuşursunuz..
Sagol canim destegim icin evet yasim cok kucuk sayilmaz.. Mantikli dusunemesem zaten ailemi ikna cabam da olmaz ceker giderim. Dogruyu biliyorum neticede ama bunu onlara anlatmak zor ki gelecegimi bile bile baska yere gitmisler ...
İnsallah canim cok tesekkur ederim.. Allah senin de mutlulugunu daim etsin insallah :)
Aynen canim millet her turlu soyleyecek bir sey bulur salla gitsin onemli olan ailen ve cok sevindim senin adina darisi basima ... Ailenle nasil tanistirdin ??Benim de sevgilimle mezheplerimiz farklı ...
İlk başta ailem karşı olsa da tanıyınca çok sevdiler..
Çevrem hala kabullenemiyor ama benim için ailemin onayı önemli.
Merhaba
Ben de uzun süreli ilişkimden ayrıldım ailem istemiyor diye. Onu çok fazla seviyordum ve aslında bana yapmadığı kalmamıştı. Evlenilecek bir adam değildi , yaşı büyüktü, baskıcıydı, kültürel farklılıklar vs.
1 ay sonra ailemin istediği biriyle sözlendim.
Mantıklı karar verdim biliyorum ama ağlamadığım tek bir gün yok.
Her türlü acı çekiyorsun, bıraksan da bırakmasan da.
Yolun açık olsun
Canım konunu okumak nasip oldu. Azerbaycanlı herhalde azeri dediğin kişi
Azerbaycanlılar yabancı değil onlarda Türk ırkından ve benim bildiğim çok saygılı ve efendi insanlar
Baban biraz bu konuda cahillik etmiş yada seni uzağa göndermek istemiyor.
Ben babama açılıp söylediğimde ilkten biraz kızdı sonra çağır tanıyalım dedi
Tanıştılar herşey iyi gidiyordu seviyolardı nişandan sonra işler değişti
İstemediler rest çektim kaçtık ve evlendik bırakmadım ayrılmak istemedim çünkü söz verdim ve hayatım mafolsada sözümde durmak istedim sevdim
Evliyim.. Arada sırada tartışmalarımız oluyor ama büyük problemler değil
Nasibinde varsa eğer sen anlamazsın bile evleni verirsiniz! Benim söz nişan evlilik düpün oldu rüzgar gibi geçti anlayamadım bile kaderinde varsa sıkma canını
Selam canım sen beni anlatıyorsun:) Senden biraz öndeyim ama Ben de sana sonra ne olacağını anlatayım.
Nişanlım! bak nişanlı diyorum:) Polonyalı. Türkiye ye geldi benim için 6 ay çalıştı toplam 8 ay kaldı. İkametgah aldı ama bir türlü çalışma izni alamadık. Şirketi kapandı bir daha da iş bulamadı. O sırada kendi ülkesinden çok iyi bir iş teklifi geldi ve gitmek zorunda kaldı. Benim gitcegimi duyunca ailem kıyameti kopardı evlatlıktan reddettiler nerdeyse. Ama yılmadık hep savaştık 3 yıl boyunca ve şimdi nişanlıyız Temmuz 13 te nikahımız var. Yalnız şu var ki ben sevgime ve sevdiğim insana çok güvendim ve bu uğurda yapmadığım kalmadı. Ailem de ben de az sinir krizleri geçirmedik. Çok kötü günlerdi. Ama hala güçlüyüm mutluyum ve umutluyum. Allah'ım yardımcı olsun sana da doğru yolu bulman ümidiyle arkadaşım
siz belanızımı arıyorsunuz..Evlenilecek bir adam değildi , yaşı büyüktü, baskıcıydı, kültürel farklılıklar vs--açık açık söylüyorsun işte..kızım aşk dediğin şey bir kaç kez koynuna girdinmi biter..onca büyük aşkla evlenenler bi süre sonra kanlı bıçaklı oluyorlar..bence aileni dinle pişman olmayacaksın..her yarada bir sızı olur sonra o yara iyileşir ne sızı kalır ne izi..boş ver gitsin
Aynen canim millet her turlu soyleyecek bir sey bulur salla gitsin onemli olan ailen ve cok sevindim senin adina darisi basima ... Ailenle nasil tanistirdin ??
Canım, babam hayatta değil zaten.. Annemle tanıştırdım sadece.
Bayramda el öpmeye geldi, tatlılarını almış, giyinmiş kuşanmış...
Annemin elini öptü, başta annem de ön yargılıydı...
Ama onu tanıyınca ne kadar efendi, saygılı bir çocuk olduğunu anladı..
Ve inanır mısın; şimdi çok seviyor...
''Mezhep, din, dil, ırk meğerse ne kadar önemsizmiş'' diyor ...
Anladim canim ne kadar guzel bunu anlamasi...