• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meksika: Esrar kullanımı insan hakkıdır

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.872
40.692
698
http://www.haberdar.com/dunya/meksika-esrar-kullanimi-insan-hakkidir-h17372.html
Meksika: Esrar kullanımı insan hakkıdır
38095-icerik.jpg

Meksika Yüksek Mahkemesi, esrar kullanımının temel insan hakkı olduğunu açıkladı...
8 Şubat 2016 Pazartesi 17:30

Mahkeme üyeleri dörde bir oy çokluğuyla esrar yasağına karşı karar vermiş oldu. Mahkeme, aynı zamanda kişilerin kenevir ekmesinin de aynı şekilde insan hakkı olduğuna kanaat getirdi. Yüksek Mahkeme esrar yasağının “kişinin özgür kişilik gelişimi hakkına zarar verdiğini” özellikle belirtti. Mahkemenin bu kararı, kenevirin ülke çapında yasallaşmasına zemin hazırlıyor.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Uyuşturucu Politikaları Kurumu, bir basın açıklamasıyla kararı “Meksika’nın Yüksek Mahkemesi tarafından verilen bu karar, iki sebepten ötürü olağanüstü: konunun insan hakları yönünden tartışılması ve ‘uyuşturucuyla savaş’tan en çok zarar görmüş ülkelerden birinden çıkması” şeklinde yorumladı.

Gaia’da yer alan habere göre, kurumun Amerika politikaları sorumlularından Hannah Hetzer, açıklamasında “Uruguay esrarı yasallaştıran ilk ülke oldu, Kanada’nın bunu takip etmesi bekleniyor, tedavi amaçlı esrar kullanımı Latin Amerika ve Karayipler’de giderek artıyor ve ABD’nin birkaç eyaletinde esrar yasal. Şimdi de Meksika’dan çıkan dönüm noktası niteliğindeki bu kararla görülüyor ki, Amerika kıtası açıkça dünyadaki kenevir reformuna öncülük etmekte.” görüşünü ifade ediyor.

Geçtiğimiz aylarda, Meksika tıbbi esrarın Lennox-Gastaut Sendromu (Kişinin karışık nöbetler geçirdiği, tedavisi oldukça zor bir epilepsi türü) geçirmekte olan bir hastanın ebeveynlerinin başvurusu üzerine kullanımına özel olarak izin vermişti.

Meksika yıllardır esrar ve diğer uyuşturucuların yasadışı olması nedeniyle yeraltı pazarına itilmesi sonucu güçlenen çete ve kartellerin istilası altında. Birçok insan esrarı serbest bırakmanın kartellerin kazancını düşürerek buna bağlı suç oranları düşüreceği konusunda hemfikir.

Dünya'nın en tehlikeli memleketi her an kaçırılıp öldürüle bilirsiniz, kadınsanız dahada tehlikeli

Esrar kullanan eks aşkitim bunun sigaradan daha zararsız olduğunu söylemişti. Ama ben bi kez içilen ortamda bulundum kafa anında dönmeye başladı :confused:

Zararsızsa niye yasak? Biri aydınlatıversin beni.

Kafa gidiyor diye düşünsem alkol kullanınca da dozu aşsan aynı şey olacak. Esrarın farkı ne bilen var mı?

Evet çok cahilim. :63:

Esrar kullanan eks aşkitim bunun sigaradan daha zararsız olduğunu söylemişti. Ama ben bi kez içilen ortamda bulundum kafa anında dönmeye başladı :confused:

Zararsızsa niye yasak? Biri aydınlatıversin beni.

Kafa gidiyor diye düşünsem alkol kullanınca da dozu aşsan aynı şey olacak. Esrarın farkı ne bilen var mı?

Evet çok cahilim. :63:

Üretim devlet tekelinde ve aynı kalitede olursa zararsız. Ama şu an sokakta satılanların biri diğerini tutmaz. O yüzden sonucun ne olacağını kestiremezsin. Kimi sigara içmiş kadar bile kafa yapmazken kimi badtrip dedikleri olaya sokuyormuş. Ben de çevreden duyduklarımın yalancısıyım. Yoksa bilmem öyle şey :KK59::KK20:

Üretim devlet tekelinde ve aynı kalitede olursa zararsız. Ama şu an sokakta satılanların biri diğerini tutmaz. O yüzden sonucun ne olacağını kestiremezsin. Kimi sigara içmiş kadar bile kafa yapmazken kimi badtrip dedikleri olaya sokuyormuş. Ben de çevreden duyduklarımın yalancısıyım. Yoksa bilmem öyle şey :KK59::KK20:
O zaman yasak olması kötü bir şey değil. Merdiven altında üretimdense devlet tekelinde kontrollü üretim daha sağlıklı olacaktır.
Bi tanesi 20 tl idi 4 yıl önce. Güzel piyasa valla, sevgilinin kötüsü de gereksiz bilgi edindiriyormuş :KK45:

O zaman yasak olması kötü bir şey değil. Merdiven altında üretimdense devlet tekelinde kontrollü üretim daha sağlıklı olacaktır.
Bi tanesi 20 tl idi 4 yıl önce. Güzel piyasa valla, sevgilinin kötüsü de gereksiz bilgi edindiriyormuş :KK45:

Okuldayken evin balkonunda yetiştiren bir çift arkadaşım vardı... Baya baya iki saksı koca bitki olmuştu. Eğlenceli tiplerdi ama allah var... Şimdi nerdeler ne yapar ne ederler bilmem. İşleri büyütmüş olabilirler. İyi paraymış yalnız. Tanesi 20 lira üç bira parası. Bira içerim daha iyi.

Okuldayken evin balkonunda yetiştiren bir çift arkadaşım vardı... Baya baya iki saksı koca bitki olmuştu. Eğlenceli tiplerdi ama allah var... Şimdi nerdeler ne yapar ne ederler bilmem. İşleri büyütmüş olabilirler. İyi paraymış yalnız. Tanesi 20 lira üç bira parası. Bira içerim daha iyi.
Saksıdan tarlaya geçmiş olmasınlar :))
Ben bira da sevmiyorum. Zararlı şeylerle anlaşamıyorum galiba, bir şivası sevdim. Gerisi hiiç bana göre değil galiba.

Saksıdan tarlaya geçmiş olmasınlar :))
Ben bira da sevmiyorum. Zararlı şeylerle anlaşamıyorum galiba, bir şivası sevdim. Gerisi hiiç bana göre değil galiba.

Ben de onu içemem işte. Her şeyi içerim o gitmez.
Geçmiş olabilirler biri genetik biri kimya okuyordu. Genetiğiyle oynanmış esrar bile üretmiş olabilirler şimdiye kadar.

Ben de onu içemem işte. Her şeyi içerim o gitmez.
Geçmiş olabilirler biri genetik biri kimya okuyordu. Genetiğiyle oynanmış esrar bile üretmiş olabilirler şimdiye kadar.
Hafif geldi ondan sevdim.

Bölümler çok uygunmuş söylediğini yapmaya gerçekten. Uyumlu bir çift olmuşlar.

Hafif geldi ondan sevdim.

Bölümler çok uygunmuş söylediğini yapmaya gerçekten. Uyumlu bir çift olmuşlar.

Hafif mi :KK57::KK57::KK57:

Chivas regale hafif deyip bira içmeyen değişik hatun olarak değiştiriyorum senin adını. Artık tantanis değilsin, bu ismi hakkınla kazandın.

Hafif mi :KK57::KK57::KK57:

Chivas regale hafif deyip bira içmeyen değişik hatun olarak değiştiriyorum senin adını. Artık tantanis değilsin, bu ismi hakkınla kazandın.
Bana hafif olduğunu söyleyerek verdiler valla kaç kere. Ve bira çok daha ağır kokulu ve içilmesi güç geliyor. Acaba farklı bir çeşit mi benim söylediğim emin olamadım şimdi. Yunanistan'dan getiriyor arkadaşım minik bir şişe, ilk başta kahvenin içine koyuyorduk alışmam için hatta. Şivas işte nasıl yazılır bilmem ama kazen gelip konu dışıı diye kışlayacak bizi birazdan. :KK70:

İsmimi şerefle taşiciim :KK48:

Bana hafif olduğunu söyleyerek verdiler valla kaç kere. Ve bira çok daha ağır kokulu ve içilmesi güç geliyor. Acaba farklı bir çeşit mi benim söylediğim emin olamadım şimdi. Yunanistan'dan getiriyor arkadaşım minik bir şişe, ilk başta kahvenin içine koyuyorduk alışmam için hatta. Şivas işte nasıl yazılır bilmem ama kazen gelip konu dışıı diye kışlayacak bizi birazdan. :KK70:

İsmimi şerefle taşiciim :KK48:

Benim bildiğim tek şivas diye okunan chivas regal viski... Viski kahverye katılınca güzel olur ya da yanında çikolata falan yersin. Ben kahvede içerim de tek başına mimkin değil. Birayı da yazın severim gerçi kışın çok tercihim değil.

Kimse kiblemezse kazen de görmezse şahane olur bence...

Benim bildiğim tek şivas diye okunan chivas regal viski... Viski kahverye katılınca güzel olur ya da yanında çikolata falan yersin. Ben kahvede içerim de tek başına mimkin değil. Birayı da yazın severim gerçi kışın çok tercihim değil.

Kimse kiblemezse kazen de görmezse şahane olur bence...
Bilemiyorum ben gidip almam, hazır alınmışlara çörekleniyorum o da nadir. Bunu seviyorum 4 5 kere içtim zaten çok değil.

Back
X