Mektup

Beynel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2014
1.747
376
123
Merhaba arkadaşlar
Yılbaşı yaklaşıyor evet belki biliyorsunuzdur. Hristiyanlar hz. İsa nın doğumunu kutluyor bugünü de yılın başlangıcı olarak belirtilmişler yada ben öyle biliyorum. Detaylı araştırmadım da müslüman kimseler de Mekke nin fethini kutluyor.
Ben sadece yeni bir yıla gireceğimiz için eşime olan sevgimi kağıda dökmek ve yıl başında ona vermek istiyorum. Eşime de bana bir mektup yazmanı istiyorum yıl başında alacağım dedim ama o yazamıcağını söyledi ben yazmak istiyorum ama ona olan sevgimi nasıl aktaracağım bilmiyorum bilmemekten ziyade sevgimi ifade edecek cümle bulamıyorum. Aşk şiirleri yada mektup, yazan yada yazabileceğim satırlar tavsiye edebilir misiniz çok teşekkür ederim vaktinizi ayırdığınız için hayırlı akşamlar

Şeklinde açmıştım konumu ama...
Yeni yıla eşime mektup yazmak istiyorum ama kelime hazinem sınırlı olduğu için yada ben ifade edecek cümle kuramadığım için yazamıyorum öneriniz var mıdır acaba. Yıl başı, mektup ne alaka gibi yazılar okumak istemiyorum bilgi sağlayacaksınız amenna ama sırf laf olsun diye yapıyorsanız üzgünüm sadece okur geçerim

Son düzenleme:
Bu senin aşkın senin kocan. Çok afilli şeyler yazmana gerek yok. İçinden geçeni yaz bence

Bu senin aşkın senin kocan. Çok afilli şeyler yazmana gerek yok. İçinden geçeni yaz bence
Benim kocam evet. size ona mektup yazın demiyorum. İçimden geçeni ifade edebilecek cümleler kurabilseydim buraya böyle bir post açmazdım

00:00 da gözlerinin içine bak ve seni seviyorum de :) mektup için bişey diyemicem ama söylemen daha samimi olmaz mı ?

En baştaki iki gereksiz detaya ve ne yazık ki yanlış bilgi vererek niye değindiniz onu anlamadım ben.
Yazmak istiyorsanız yazın mektubunuzu ne alakası var fetih gecesiyle noelle?

Hristiyan inancına göre Hz İsa'nın doğumu yıl başı zamanı değil aralığın 24'ünü 25'ine bağlayan gecedir.

Hristiyan mezheplerine göre Hz. İsa'nın doğum günleri farklı günlerde de kutlanıyor tabi.. ama Hz. İsa'nın doğum günü bu ''yıl başı gecesi '' dediğimiz gece değil. Ayırt etmek gerek bunu..

Yılbaşının anlamı ise Dünya'nın Güneş etrafında 365 gün 6 saat dönüp tamamlaması sonucu oluşan bir yılın bitip yeni bir yıla girmesidir. Bu da yılın son günü olan 31 aralığın sona erip yeni yılın ilk ayı ve günü olan 1 ocak tarihine girilmesidir.

Yani demek istediğim bu 2 farklılığı ayırt edip ona göre hareket etmen daha mantıklı ;D

00:00 da gözlerinin içine bak ve seni seviyorum de :) mektup için bişey diyemicem ama söylemen daha samimi olmaz mı ?
Eşim o saatlerde muhtemelen işte olacak vardiyalı çalışıyor. Seni seviyorum cümlesi artık sıradanlaştı gibi bilmiyorum daha özel bir şey istiyorum mektuptan başka bir şey gelmedi aklıma ama edebiyatım zayıf benim aslında çok şey yazmak istiyorum ama özet bulamıyorum.

En baştaki iki gereksiz detaya ve ne yazık ki yanlış bilgi vererek niye değindiniz onu anlamadım ben.
Yazmak istiyorsanız yazın mektubunuzu ne alakası var fetih gecesiyle noelle?
25 Aralık hz. İsa nın doğumu 16 Ocak Mekke nin fethi bilmem sanırım o haftayı kapsıyor okula başladığımdan beri aklımda böyle kalmış
İki gereksiz bilgiyi neden verdim herkesin o günü kutlamak için bir bahanesi vardır benim üçüncü yılım eşimle bilmiyorum hiç yapmam yapamam böyle bir şey ama içimden böyle bir şey yapmak geldi. Onun mektubu aldığında sevineveğini düşünüyorum o yüzden.

Allahaaaaaaaaaaa ekber nidalarıyla giriyorum öncelikle:KK59:

Yılbaşı, Noel, Mekke, sizin eş arasındaki ilgiyi tam kuramasam da...:KK58: eşinize olan aşkımı şöyle anlatmak isterim:

Beynel'in eşi, aşkım, çatalkaram, çingenem
Nar tanem, nur tanem, bir tanem
Beynel kim ki boşver onu
Al beni boşa karını :KK8::KK8::KK8:

Hristiyan inancına göre Hz İsa'nın doğumu yıl başı zamanı değil aralığın 24'ünü 25'ine bağlayan gecedir.

Hristiyan mezheplerine göre Hz. İsa'nın doğum günleri farklı günlerde de kutlanıyor tabi.. ama Hz. İsa'nın doğum günü bu ''yıl başı gecesi '' dediğimiz gece değil. Ayırt etmek gerek bunu..

Yılbaşının anlamı ise Dünya'nın Güneş etrafında 365 gün 6 saat dönüp tamamlaması sonucu oluşan bir yılın bitip yeni bir yıla girmesidir. Bu da yılın son günü olan 31 aralığın sona erip yeni yılın ilk ayı ve günü olan 1 ocak tarihine girilmesidir.

Yani demek istediğim bu 2 farklılığı ayırt edip ona göre hareket etmen daha mantıklı ;D
Amacım yeni yılı kutlamak. Geçen üç yılda da bana aşkı nasıl yaşattığını anlatmak

Bilgi için ayrıca teşekkür ederim

Allahaaaaaaaaaaa ekber nidalarıyla giriyorum öncelikle:KK59:

Yılbaşı, Noel, Mekke, sizin eş arasındaki ilgiyi tam kuramasam da...:KK58: eşinize olan aşkımı şöyle anlatmak isterim:

Beynel'in eşi, aşkım, çatalkaram, çingenem
Nar tanem, nur tanem, bir tanem
Beynel kim ki boşver onu
Al beni boşa karını :KK8::KK8::KK8:
Bu kadar Gereksiz bir yorum okumadım sanırım

Mektup yazmak için edebiyat parçalamaya gerek yok ki öyle olursa zaten yapmacık olur. Gözlerinizi kapatın eşinizi düşünün ve onla konuştuğunuzu hayal edin sonra da hislerinizi kağıda dökün. Aklıma başka tavsiye gelmiyor ne yazık ki.

Back
X