• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Melek Baykal hakkında soruşturma başlatıldı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.872
40.692
698
A+A-
Melek Baykal hakkında soruşturma başlatıldı
İnstagramda dün hesabından başörtülülerle ilgili bir mesaj paylaşıp daha sonra özür dileyen ünlü oyuncu Melek Baykal hakkında soruşturma başlatıldı.
yınlanma tarihi: 12 Kasım 2015 Perşembe

melek-baykal-1jpg.jpg
Oyuncu Melek Baykal hakkında, Yozgat'ta başörtülü kadınlarla çektirdiği bir fotoğraf için yaptığı yorum nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Baykal'ı savcılığa şikayet eden Avukat Ömer Faruk Alimoğlu oyuncunu 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, hakaret' suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Yozgat'ta çekimi yapılan bir sinema filminde rol alan Oyuncu Baykal, Yozgat'taki Hayri İnal Konağı'nı ziyaret etmiş altına şunları yazmıştı:

“Hayri İnal ve ailesinin resimlerini gördüm.100 sene önce çekilen resimlerde hanımefendiler son derece medeni kılık kıyafetleriyle bana gülümsüyorlardı. Kafamı sola çevirdiğimde gördüğüm 150 sene sonra gördüğüm geldiğimiz noktaydı. Yani konağın yeni sahipleri Yozgat Belediyesi ve çalışanları. Biz ne zaman bu kadar geriye gittik cevabını bulamadım”
SAVCILIĞA BAŞVURDU

Baykal gelen tepkiler yazılı bir açıklama ile fotoğraf çektirdiği kadınlardan özür diledi. Ancak Avukat Ömer Faruk Alimoğlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak Baykal hakkında suç duyurusunda bulundu.

İyi olmuş. Bu v.b kişiler halkı bölmekten korksunlar biraz..
Özür dilediği için hafifletici kabul edilebilir.
Zaten korkudan özür diledi. Ne düşündüğünü artık öğrenmiştir herkes.
Fotoğraf çekerken artık dikkat ederler.

Programı ilk başladığında da başı örtülü iki kişiyi içeriye almadığı söylentisi çıkmıştı. Ve programının geçmişine bakıldığında doğruluğu ıspatlandı. Sonraki günler programında göstermeye çalışıyordu kameralarla.
Hatta söz hakkı veriyordu.
Aklıma geldi. Demek ki doğruymuş.

o kadınlardan biri olsam verirdim . kişisel hakaret diye. tazminatta isterdim.
ama alakası olmayan birinin vermesi bencede abartı. hele bu bir erkekse.

ben vermezdim mahkemeye falan çok umrumda olmazdı açıkcası, değerimi melek baykal belirlemiyor sonuçta

vala benim fotografımı bu şekilde kullanıp,kişiliğime tecavüz ederse buunursa, ve nefret söylemindeverirdim ben.

ya canım bence o kadınlar üzülmüştür ama ceza falan almasını istemezler sanırım içimden geçen benim bu

ben hicte abarti bulmadim iyi olmus.. ne hakki vardi ordaki bayanlari rencide etmeye .. üstelik foto bile cekilmis bide yüzümün ifadesinden anlasiliyor diyor... iyi oldu bizim analarimiz onlar basörtü olsun olmasin ne fark ediyor ?? benim annemde kapali ben acigim ne var bunda !!!

valla melek baykalın ne kadar takipçisi varki halkı düşmanlığa sevk edecek gücü olsun, insta da hangimiz takip ediyoruz yani, bence bu magazinel bi haber, magazinel şeyler için mahkemeler meşgul edilmemeli bence, ha o kadınlar kendileri dava eder o ayrı, o hakları var tabii kimse de dava etseler onları suçlayamaz

iyi olmuş. o kadınlara dolaylı hakaret etmişti, hakettiğini bulur inşallah.

Eğer hukukçuysan , başkasının hak ihlali üzerine dava açmalısın.. Hukuk bunu gerektirir.
İlla dava edilmesi beklenmemeli.

şimdi haberlerde izledim, melek baykal konağa tekrar gidip o kadınlardan özür dilemiş, kadınlar aynı sıcaklıkla karşıladık, tekrar gelse yine yanı sıcaklıkta karşılarız diyor, anadolu insanı işte...

Back
X