Günaydın kzılar? Nur çok geçmiş olsun cnm,umarım en kısa zamanda ilayda iyileşir
biz dün dr.kontrolümüze gittik,bir sorun çok çok şükür,meleğimin pıtpıtlarını duydum,dr.da yara yerin kapanmış bişey olmaz dedi,yediklerime dikkat edicem sadece 2 doğum arası az olduğu için vitaminsiz kalmayayım diye o kadar işte
yarın 2 sınavım var hemen çalışmamm lazım herkese iyi günler
çok sevindim canım, hadi bakalım, Allah sağlıkla tamamına erdirsin inşallah :) sınavında da başarılar canım :)
günaydın kızlar nasılsınız
nurcum canımm çok geçmiş olsun kıyamam ya eridim resmen remi görünce neyi var bitanem üşüttümü
inşallah biran önce iyileşir
ablacım sen nasılsın oğluşun nasıl
günaydın beyazcım nasılsın canımm hayırlısı olsun güzelim rabbim kollarına almayı nasip etsin inşallah çok sevindim dilerim sağlıklı ve sorunsuz bir hamilelik geçirirsinn
tatlım sağol, iyiyim, oğluşum da iyi çok şükür... bugün dr kontrolümüz vardı, 59 cm olmuş, kilosu da 5500 gr çok şükür :) sen nasılsın hayatım?
günaydın arkadaşlar.
ben bugün canım oğluşumu görmeye gidicem görüş günümüz.bir hafta oldu özledim yavrumu.kollarıma alamıyorum ama onu izlemekte çok güzel. onu kucaklayınca bütün hasretim bitermi ?bakalım nasılmış kuzum ii haberlerle gelirim inşallah teyzeleri.
ah canııııııııımmmmm... o hasret hiç bitmez bence, uyurken bile özlüyorum ben oğluşumu, uyansa da sevsem diyorum ama uyanınca bazen dünyayı dar ediyor bana... eee haberler nasıl? görmüşsündür oğluşunu? dr ne diyor durumu hakkında? biraz detay ver bize :)
hiç bitermi canım şuan dokunamıyorum ya o hasret hep içimde kalacakmış gibi ki eminim kucağıma alıp mis kokusunu içime çekince oğlumunda benimde babasınında çektiği bütün zorluklar kuş gibi uçup gidicek şuan yapacak hiç bişimiz yok duadan başka o günlerin hayaliyle avunuyoruz ki az kaldı inanıyorum allahınm izniyle.
sakın bozma moralini :) eve geldiği zaman oğluşun bugünleri unutacaksınız :)
aaaaa şaşırttın beni ablacım
normal doğum yapsan hadi dicem tamam cinsellikten soğudun ama sende sezeryan oldun valla üzüldüm şincik heee sana değil abime üzüldüm ben kaydirigubbakcemile3
bence tamamen duygusal tatminsizlikten kaynaklanıyor senin isteksizliğin abla ne kadar 1,5 ay olsada doğum yapalı sen hala lohusasın. ama bence bir an önce çözülmelisin emin ol senide çok rahatlatır :kedi:
umarım kabul eder çünkü başka seçenek kalmadı bana spiral de olmazsa eğer eşim korunacak sürekli artık bakalım ne olucak :uhm:
bu kadarda karamsar olma be yaa hele bir adet ol sökül kendine gel rahatla sonra bakarız duruma ablammmm opuyorumnanaktan
cadııı hee cadı demek sorarım ben sana cadıyıı aklinialirimsmile
senin kocan benim kıza gelin kız diyor oğluna almaya niyetli biliyorsun sarfettiğin kelimelere dikkat etsen iyi olur ablacımm kaydirigubbakcemile3
aaaa :1shok: bende burdamıydım hiç farkında değilim :sinifsinif:
şu adamıda çekiştirmesen olmaz heeee
benimde bu gün görümcelik yapacağım tuttu zaaarr kaydirigubbakcemile3
valla ben de şaşkınım canım, umarım dediğin gibi olur ve geçer bu durum, hele şu spiral bir takılsın da, o zaman kaçışım olamayacak tabii :)
inşallah bünyen kabul eder canım :)
evet ben de merakla bekliyorum :)
cadı tabii, armut dibine düşer derler, anasına bak kızını al derler kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 evet gelin kızını sorup duruyor valla bana :)
aaaa çekiştirmesem olur mu? ömrümü yiyor beee alsanaalsanasmile
ayyyy her görümce senin gibi olsa, senin gibi görümcem olsa daha ne isterdim? Şeniz
arkadaşlar anne sütünü artırmak için ne yapmam lazım rezene çayı bulgur pilavı ayva hoşafı helva süt yoğurt tan başka yardım teyzoşları oğlşuma süt lazımmmmmmmmmmmmm.
Tek bir kür yok
Bu konuda önerdiğim tek bir kür yoktur. Çünkü, emziren bir annenin sütünün erken azalmasının birçok nedeni olabilir. Bu durumu mutlaka öncelikle hekimleriyle görüşmelerini öneririm.
Hamilelerin, bebeklerini emziren annelerin mevsiminin dışında yetişen hormonlu ve ebter tohumlu sebzeleri tüketmemelerini özellikle belirtmek isterim. Ayrıca mevsiminde olsun veya olmasın ebter tohumdan üretilen sebzelerin tüketilmemesini öneririm. Transgen (genleri ile oynanmış) tohumlardan elde edilen ve ülkemizde de görülmeye başlayan bu ürünleri, örneğin mısır, hamilelerinvirüs ve bebeklerini emziren annelerin özellikle tüketmemeleri gerekir.virüs
Önermiş olduğum kürlerin tamamı anne sütünü artırıcı etkiye sahiptir. Özellikle, incir-havuç kürü ve taze beyaz dut oldukça güçlü galactogogue (anne sütünü artırıcı) dır. Bebeklerini emziren annelere öncelikle incir-havuç kürünü uygulamalarını öneririm.
Taze beyaz üzüm
Dereotu
İncir (taze veya kurutulmuş)
İncir-havuç
Taze beyaz dut
Haşlanmış taze beyaz dut kurusu kürleridir.
Yukarıda isimlerini yazmış olduğum kürlerin hazırlanma ve kullanma şekillerini vermiş bulunuyorum. Aynı anda yukarıda belirtmiş olduğum kürleri birden fazla kürün uygulanmaması gerektiğini özellikle belirtmek isterim.
Bunların dışında diğer yardımcı kürler ise,
Anason
Kereviz
Taze kereviz yaprakları
Bal kabağı
Çilek
Kıvırcık salata
Sumak
Rezene çayı
Tere
GÜNÜN KÜRÜ
Kür 1 : Günde iki porsiyon taze beyaz üzüm tüketmek anne sütünü artırıcı etki yapar.
Kür 2 : Sabah akşam yemeklerden önce tüketeceğiniz dereotu sütünüzün artmasını sağlayacaktır.
Kür 3:virüs Anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyu da içilebilir. Sekiz- dokuz adet kuru inciri yarım litre suda haşlayınız. İkiye böldüğünüz suyu sabah-akşam olmak üzere günde iki kere tüketiniz.
Not: Bu kürler aynı anda uygulanmaz. Uygulama süresi bir haftadır. Bir haftanın sonunda uygulama bırakılır. Bir hafta uyguladığınız herhangi bir kürden sonra tekrarlama ihtiyacı duyarsanız bu defa başka bir kürü uygulamanızda bir sakınca yoktur. Örneğin, bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayıp bıraktınız. Daha sonraki bir dönemde yine bir hafta olmak üzere dereotu veya kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan alıntı yaptım canım
iyiyim canım saolasın annelik süper bişimiş gerçekten bazı şeyleri anne olunca anlıyomuşsun Allahım isteyen herkese nasip etsin amin canım benim kızçem cingöz çıktı maşallah doğduğu akşam bile gözler faltaşı gibi açıktı heheh
canım hamileymişsin hayırlı olsun yaa hızlı çıktın valla

hayırlı olsun inş
çok tatlı oluyor yumurcaklar :) amiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnn
canlarım merhaba hepinize... ben geldimm.. dun saat 4e kadar ofiste net yoktu bu sabahta b.sayarcı geldi açıktı ama yazamadım..sizi çok özledim..
gülçinimmmmmmmm yavrummm nasılsın?
nurumm geçmiş olsun bi tanem ne kadar sakınırsan o kadar çöp batıo demiii iyi olcak inşallah meleğin..
yasemincimmm maşallahhh aramızdasın ne guzel taze lohusaa..
beyazcım 2.hamişlik hayırlı uğurlu olsun canımmm kolay bi süreç olur inşallah..
arifemmm sen nasılsın bi tanemm görüşemedik epeydir demi sen yoğun ben yoğunn..
fatoşcum bebişini görecen bugun ne mutlu hayatım süt için ayva çok faydalıymış reçeli kompostosu meyvası..
filiz ablammmm senide çok öpüorum ablacımmm..
burcuuuuuuuu azman olmuş nen sen afacannnnn..
canıııııımmmmmm ben de seni çok öpüyorum tatlım :)
ablam valla tepetaklak geldi kuzum
bronşları tıkalı olduğu için buhar veriyoruz
ablacım ilayda pek kabız olmadı ama sen hafif bi kayısı hoşafı yap iç oğluşumada iyi gelir
offffffff kıyamam yaaa, yavru kuşum benim

inşallah bir an önce toparlanır kuzum
tamam canım deneyeceğim :)
kimse yok yine malum akşam vakti ...ben geldim kızımdan ancak fırsat buldum bugün biraz huysuzdu daha dogrusu uyumadı fazla, uyanık oldugunda ya mızıldanıyor yada ilgi istiyor ..şimdi uyududa buraya geldim ne kadar uyuyacak bilmiyorumboshayallersmile
beyazcım hamile imiş hayırlı olsun güzelim ama fazla gelmiyorsun artık neden gerçi bende gelmiyorum fazla malum ama arada giriyorum gözüme takılmış fazla ugramadıgın ..hatice entelliye ierror da gelmiyorlar sanırım bu ara ..nurcum çok geçmiş olsun yaaa ah kuzum sürekli rahatsızlanıyor dua oku annesi ona sık sık aman ihmal etme..tekra çok geçmiş olsun..ablacım nasılsın rüzgarımız nasıl?gülçinim seninle konuştuk bugün bak geldim kimse yok ama ben yine yazayım dedim..arifecim tatlım ne haber sende görünmüyorsun sık..yengeç hala yogunluk mu yaaa en ne zaman rahatlayacan be kuzum....jasmininin de fotolarına bakayım hemen..fatoşcum umarım bebişine saglıkla kısa zmanda kavuşursun moralinide bozma sakın...
sağol güzelim, iyiyim, Rüzgar da iyi çok şükür, normal bebeklik sıkıntılarını yaşıyor garibim :) Berra yine mi huysuz? niye huysuzlanıyor acaba? bir sıkıntısı vardır mutlaka yavrumun, benim için kokla miniğimi :)