Bir kaç hafta yada bir ay gibi bir sürede erkekleri toptan eğitemeyeceğimize,cezai yaptırımları artırarak ( ki mutlaka artırılmalı) tacizin önünü tamamen kesemeyeceğimize göre,güzel bir uygulama olabilir bence...Evet araçtan inince tekrar karma hayat devam ediyor olacak normal olarak, ama sokakta kimsenin poposuna koluna bacağına yapışık vaziyette yürümek durumunda kalmıyoruz sonuçta.Hadi araçları artıralım desen trafiğin durumu malum.Eğer sonuç olarak birileriyle tıkış tıkış gitmek zorundaysam,bunun kadınlar olmasını tercih ederim kendi adıma.
Önerilen tüm çözüm yollarına da engel değil ayrıca ayrı vagon.Hiç bir şeyi engellemiyor,kısa vadede çözüm sunuyor sadece.Sen yine eğit erkekleri,yine caydırıcı cezalar koy,yolları düzenle,araçları artır,bunların önünü kesmiyor.
Araç müsaitse ve yalnızsam tercih edebilirim,eşimle çocuğumla çıkıyorsam karmaya binerim,bu bir zorunluluk değil çünkü bir seçenek olur.
Eğer bir kişinin bile tacize uğramasını engelleyecekse,kadınları bir nebze rahatlatacaksa karmaya bindiğimde ki bakışlar umrumda olmaz açıkcası...Nasıl ki gece çıktığımda yada ramazanda gündüz dışarda yemek yediğimde ki bakışların umrumda olmadığı gibi.