Meme büyütme+vaser lipo+yağ enjeksiyonu kombine ameliyat oldum

esmasultan

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Mart 2007
103
73
Merhaba;


Siteye 2011'de üye olmuş olsam da uzun süre hiç aktif değildim ta ki estetik operasyon geçirmeye karar verene kadar. Karar verme sürecimde bu forumun ve burada deneyimlerini paylaşan arkadaşların çok büyük katkısı oldu. Ben de ameliyat olduğumda inşallah kendi sürecimi yazayım diye kendi kendime söz vermiştim.


2 Nisan'da Şişli Kolan'da Ozan Balık'a meme büyütme+belden ayak bileğine kadar vaser lipo ile popoya ve yüze yağ enjeksiyonu yaptırdım. Ağrı ve zorluk kısmına ilişkin deneyimlerimi okurken çok bölgeli kombine bir operasyon geçirdiğimi de dikkate alın. Eminim sadece basen vaser lipo geçirenle benim gibi göğüs altından bileğe kadar geçirenler arasında ciddi farklar vardır. Herkesin ağrı eşiğinin farklılığı, mevcut sağlık durumu gibi birçok değişken faktör var. Ama bu operasyonlardan sonra hemen ayaklanan, normal hayatına dönen çok çok az insan olabileceğini düşünüyorum. Genele baktığımızda 10 günden önce sosyal yaşamınıza dönmeniz zor olabilir.


Meme büyütmeden başlıyorum:) Zaten belli bir meme dokum vardı. 75b'yi rahatlıkla dolduruyordum. Ama tüberroz meme denilen asimetri yapıdan şikayetçiydim. 375CC round high profile kas altı takmış doktorum. Öncesinde yaptığımız görüşmelerde nasıl bir görüntü istediğimi ona anlatmış, o da bana güven ameliyathanede birkaç farklı model deneyeceğim demişti. İlk 2 günüm son derece ağrılı ve rahatsız geçti. Göğüs kafesim hem sızlıyor, hem yanıyor hem de ağrıyordu:) Hastanede kaldığım 2 gün sürecinde devamlı damardan ağrı kesici almama rağmen gerçekten ağrım hiç kesilmedi nerdeyse. Kolumu kaldırma, doğrulma, yataktan kalkma gibi hareketleri asla yapamıyordum. Ama bunda vaser liponun da etkisi var. Sadece meme ameliyatı olsam eminim çok daha rahat geçerdi süreç. 2 gece kaldıktan sonra hastaneden AİRBNB'den tuttuğum eve geldim. Tabi memelerime adeta taş bağlanmış gibi. Dik duramıyorum. Müthiş bir baskı, darlık var. Sanki bana çok küçük ve dar bir sütyen giydirmişler gibi hissediyorum. O baskının sütyenden kaynaklandığını sanıyorum:) Eve gelip sütyenin fermuarını açmamla anladım ki hocanın ameliyathanede giydirdiği sütyen incecik birşey. O baskı benim silikonlardanmış:) Eve geçtikten sonra hiç ağrım olmadı ama hareketlerim ilk 1 hafta oldukça kısıtlıydı. Genelde doğrulma, birşeye uzanma gibi hareketleri yanımda biri olmadan yapamadım. 1 hafta sonra da asıl evime gittim uçakla. Baskı, darlık ve ağırlık hissi yaklaşık 15-20 gün devam etti. Sonra kendiliğinden azaldı.





Bugün 45 gün oldu, artık varlıklarına alıştım, şekilleri oturmaya başladı. Önceden daha şiş ve yukarıda duruyordu, şimdi yavaş yavaş yerlerine yerleşiyorlar. Görüntü, şekil, büyüklük hepsinden çok memnunum. Önden gören herkes çok doğal olduğunu söylüyor. Ama yandan daha dik bir görüntü var. Zamanla onlar da inecek, yumuşayacak. Ben açıkçası memenin bu kadar beni zorlayacağını düşünmemiştim ama en çok ağrıyı ondan çektim ama 2 gün sürdü, 3.günden itibaren ağrım hiç olmadı. Dikişlerime 3 hafta su değdirmedim, üzerinde incecik bi bant vardı. 3 hafta sonra çıkarttık. Şimdi incecik bir çizgi, ilk halinde nerdeyse iz hiç yoktu ama doktorum kızararak iyileşeceğini söylemişti. Gerçekten de zamanla kırmızılaştı. Ama asla rahatsız edici ve belirgin bir çizgi değil. Bu konuda da kafanız rahat olsun. Ameliyathanede takılan sütyenimi hala giyiyorum. Öncen fermuarlı, fermuardan önce göğüsleri birbirne yaklaştırmayı hedefleyen küçük bir kancası var. Son derece rahat. 24'ünde tekrar kontrolüm var bakalım artık normal sütyene geçecek miyim heyecanla bekliyorum:)


Şu anki ölçüleri 75D civarında. Ama giyinikken o büyüklük asla belli değil. Geçenlerde bikini almaya gittiğimde mağaza görevlisi siz anca 75b giyiyorsunuzdur herhalde demişti:) Ama çıplakken ya da dekolte bir kıyafette, dantelli sütyenlerde çok güzel duruyor. D cuptan gözünüz korkmasın. Silikonların büyüklüğü ücut yapınız, kaslarınız, duruşunuz vs gibi birçok faktöre bağlı.


Gelelim vaser lipoya. 1.58 boyunda, 60 kilo ve armutlu tipli bir kadındım. 40 beden gidiyordum. Ama asıl sorun bir basenimin diğerinden 2,5-3cm daha geniş olması ve bunun dar pantolonlarda belli olmasıydı. Bir de genetik olarak alt tarafım yağlanmaya çok müsait, Türk kadınlarının genelinde olduğu gibi:)


Doktorla görüşmemizde göğüs altımdan başlayacağını, simit bölgesinden, bileğim ve baldırımdan da az miktar yağ alabileceğini söylemişti. Gerçekten konuştuğumuz gibi bileklerime kadar inmiş. Ameliyathane göğüs altınan bileğe kadar bir korse giydirmişler. üzerine de ameliyat sütyeni. Odaya adeta robocop gibi getirildim:)


Vaserden sonra, vaser deliklerinden belli miktar sıvı geleceğini, masaj yapılması gerektiğini biliyordum. Doktorum da söylemişti hem yabancı forumlar hem de burada okuduklarım sayesinde hazırdım, ya da hazır olduğumu sanıyordum:) Zira ben ödem akacak dendiğinde az bir miktar hayal etmiştim, litrelerce kanla karışık kırmızı bir sıvı olacağı aklıma gelmemişti.


Odaya çıktıktan 4-5 saat sonra hemşire beni yürütmek için ayağa kaldırdığında korsenin açık ağ kısmından öyle bir sıvı boşaldı ki, heryer kan oldu bir anda. Ve tansiyonum düştü haliyle. Hemşireler durumun çok doğal olduğunu, vaser deliklerinden belli süre kana benzer bu sıvının geleceğini korkmama gerektiğini söylediler.


O esnada yatağıma bakınca yatağın da kıpkırmızı olduğunu gördüm. Hastanede kaldığım sürede günde 3-4 kez yatağım değişti. Çünkü deliklerden sıvı akışı korseye rağmen durmaksızın devam ediyordu. Özellikle tam kasık üstünde, sezeryan yapılan yerdeki minik bir kesiden akan sıvıyı tahmin bile edemezsiniz.


Bunları asla kimsenin gözü korksun, tedirgin olsun diye yazmıyorum aksine eğer kan görmeye dayanıklı değilseniz bu operasyonu bir kez daha düşünün. Çünkü ilk 1 hafta yoğun bir kanama işiyle uğraşacaksınız ameliyatın doğası gereği. Ama herkes de benim gibi kanamış mı bu bana özgü bir durum muydu onu da bilemiyorum.

İlk denemeden sonra hemşire 1 saat sonra tekrar geldi bu sefer ayağa kalkabildim. Adeta kamyon çarpmıştan beterdim. Bileklerim inanılmaz acıyordu, aşil tendonu kısmını sanki biri bıçakla kesiyor gibiydi. 1 tur attıktan sonra geri hemen yatağıma yattım. Ama müthiş yorulmuştum. Enerjim tükenmişti. Bir yandan kanama devam ediyordu. Korseyi hiç çıkarmadım, ağ kısmı açık olunca tuvalete de ilk 1-2 gün o şekilde gidebiliyorsunuz.

İlk gece hareket etmediğim sürece acı hissim olmadı. Sadece memeler baya ağrı yaptı. Ve tabi asla doğrulamıyor, bacaklarımı doğru düzgün hareket ettiremiyor dönemiyordum.

İkinci gün doktorum kendi muayenehanesinden bir elemanını masaj için gönderdi. Masaj denilince oldukça konforlu rahatlayacağım bir atmosfer hayal etmiştim ama resmen cehennemi yaşadım:) Ayağa kaldırdı, korsemi çıkardı ve deliklerimi ilk kez o zaman gördüm. Basenimde bir tane, diz yanlarımda, bileklerimde, kasık bölgesinde küçük delikler vardı. Kasığımdaki deliğin üzerine bastırmasıyla öyle bir kan fışkırdı ve sıvı boşaldı ki tansiyonum 4'e kadar düştü. Tabi oldukça beklenen bir durum olduğundan 2 hemşire ve masaj yapan kişi son derece soğuk kanlılıkla beni yatağa yatırdı meyve suyu verdi. 5 dakika sonra tekrar ayağa kalktım, bacaklarım, karnım basenlerim öyle acıyordu ki, canımın asla tatlı olmadığını düşünmeyen ben avaz avaz bağırıyordum.


Masajın amacı lipo deliklerinden içerideki sıvıyı ve ödemi atmak bir nevi tahliye etmek. Kasıktaki deliğe geldiğinde yine bayıldım ve korkunç bir acıydı. Yine teyzem dışında odadaki herkes son derece sakindi:) Her seferinde herşeyin son derece doğal olduğunu, asla korkmamam gerektiği söylendi. Yine 1-2 dakika uzandıktan sonra işkenceye devam ettik:) Tüm deliklerden kanlı sıvı resmen fışkırdı masaj boyunca. Yaklaşık 15-20 dk sürmüştür. Masajın sonunda delikler temizleniyor ve ince bir bandaj bantla kapatılıyor, sonra korse giyiliyor.


Masaj bittiğinde resmen ben de bitmiştim. Hayatımda kendimi bu kadar güçsüz, perişan hissetmemiştim. Tansiyonum normaldi ama fiziksel olarak hiç beklemediğim bir acıyla karşılaşmıştım. Bu masaj 1 hafta boyunca hergün nasıl yapılacak diye düşünüyordum. Ama günden güne acı seviyesi azalmaya başladı. Hastaneden çıktığım gün masajı doktorun muayenehanesinde yaptırdım. O zaman sadece 1 kez fenalaştım. Çıkan kanlı sıvı bir önceki güne oranla azdı. Ama yine de baya ağladım.

Masaj sonunda yine bandajlarım kapatıldı korsemi giydim, korsenin üzerine hasta yatak bezlerinden sarıp bantladık ki takside etrafa ya da kıyafetlerime çıkmasın. Masajdan sonra sıvı akışı daha da artıyor, özellikle kasıktaki delikten oturdukça akış son sürat devam ediyordu. Tekrar söylüyorum bundan gözünüz korkmasın, ne kadar çok akarsa o kadar az ödem ve çabuk iyileşme demek.

Ertesi gün yani 3. gün daha iyiydim. Ama dik yürüyemiyor, kısa sürede ayakta kalabiliyor, özellikle doğrulup otururken baya acı çekiyordum. Bir de memelerin baskısı vardı. Fiziksel olarak ciddi bir acı durumu vardı ama asla keşke yaptırmasaydım hiç demedim. Bu sürecin kolay olmayacağını biliyordum, bazı zorluklara katlanacaktım o kadar.


Ameliyatı salı günü olmuştum, cumaya kadar masajım doktorumun yanında çalışan hanımfendi tarafından yapıldı. Haftasonu benim yapacağım söylendi. Ay ben nasıl yapacaktım. Artık bayılmıyordum ama yine de çok canı acıyodu, hala çok fazla sıvı çıkıyordu. Ama çok şükür haftasonu da sorunsuz masajı tamamladım. Teyzem yanı başımda meyvesuyuyla hazırda bekledi:)


Pazartesi günü de son kontrolüm oldu ve uçağa bindim, oldukça yavaş hareket ettiğimden havalimanında 3 sat önce filan vardım ki robocop gibi hareket ediyordum, acele etmem, koşturmam vs imkansızdı o halimle. Sorunsuz şekilde de Ankara'ya evime ulaştım. Salı gününden itibaren yani ameliyatın üzerinden 1 hafta geçtikten sonra yataktan kendim doğrulmaya başladım, lipo deliklerinden çok az sıvı gelmeye başladı, masaja 3-4 gün daha devam ettim.

Bacaklarım, belim, karnım bileklerim mosmordu. Sonuç itibariyle orada bir hasar oluşuyor. Aynaya bakıp da moralinizi sakın bozmayın. Bu işin iyileşme süreci biraz uzun ve meşakkatli olabiliyor. 15 günden itibaren daha hızlı iyileşme sürecine giriyorsunuz. Ama bedeninize biraz zaman tanımak lazım özellikle kombine ve çok bölgeli operasyon yaptırdıysanız.


Ben 10 gün rapor almıştım, Ama sonrasında da evde kalıp dinlenmeyi tercih ettim. 10 günde açıkcası hala oturup kalkarken, bacaklarım ve bileklerimde acılarım devam ediyordu.

Korsemi giymeye hala devam ediyorum. Hatta bir beden daralttırdım özellikle bel bölgesinden. Belimde, göbeğimde belirgin bir incelme var. Bacak ve baldırlarımda da 1-2cmlik bir incelme söz konusu. Ayak bileklerimdeki şişlikle büyük ölçüde inse de hala hassasiyet ve az ödem sürüyor. Ayak bileğinin en zor incelecek ve en zor ödem atacak bölge olduğunu söylemişlerdi zaten.


Belimin yan taraflarında giderek azalan bir uyuşma hissi sürüyor. İlk dönemlerde nerdeyse hiç hissetmezken şu an yavaş yavaş açılıyor. Göbeğimde de bir kısımda hafif bir şişliğim var. Oraya da masaj yapmamı önerdi doktorum. Doktora güvenim tam olduğundan bu süreci çok rahat atlattım aslında. Yoksa burası neden hissiz, neden şiş etc gibi sorularla kafayı yememeye müsait operasyonlar bunlar:)

Alınan yağların bir kısmı gözaltıma ve alnıma enjekte edildi birazı da popo yanlarına. Yüze yağ enjeksiyonu dolgu gibi basit ve hemen iyileşmiyor. Gözaltlarım yaklaşık 10 gün şiş ve hafif mordu, alnım da baya hassas ve şişti. Yani dolgu gibi bugün yaptırdım akşama hiçbirşeyim kalmadı durumu yok. Ama sonuç kesinlikle değiyor.


Zaten armut tipli olduğumdan popoya az bir enjeksiyon istedim. O da gayet iyi duruyor. Sadece ilk 15 gün otururken, uyurken belinize ve poponuzun hemen altına yastık/havlu koymanız gerekiyor. Direk üzerine oturup yatmak pek önerilmiyor. Onun dışında tabi poponun da belli bir ağrısı, acısı oluyor. B


Bu ameliyata ocaktan beri hazırlanıyordum. Beslenme şeklimi değiştirmiştim, biraz kilo vermiştim, sporu yaşamıma dahil etmiştim. Şu an tam manasıyla spor yapamasam da haziran itibariyle başlayacağım. Beslenmeme hala dikkat ediyorum. Bu işin bir bütün olduğunu düşünüyorum. O kadar eziyet çektikten sonra tekrar yağlanmamak lazım.

Kısacası meme operasyonu için yanında muhakkak ilk 1 hafta güçlü kuvvetli biri olsun yataktan kalkmanız, doğrulmanıza yardım edecek.

Vaser lipo için eğer çoklu bölge düşünüyorsanız iyileşme sürecinizin uzayacağını ve daha çok acı çekeceğinizi hesaba katın. Sadece karından lipo olmakla 3-4 bölge bir arada olmak arasında gerçekten ciddi fark var. Lipo sonrasında masajınız, deliklerin bakımı temizlenmesi oldukça önemli. Eğer benim gibi çok kanamanız olursa ilk 1 hafta korsenizin üzerine hasta bakım bezlerinden sarıp üzerine de sıkı bir tayt giyebilirsiniz. Hastaneden ilk çıktığınızda önceki halinizden çok daha şiş olacaksınız, endişe etmeyin. Bir de ödemlerin hızlı atılması için bromelain (ananastaki etken madde) takviyesi kullanabilirsiniz.


Son olarak doktorum Ozan Balık’tan ve ekibinden de çok memnun kaldım. Kesinlikle hastasıyla empati yapabilen, son derece pozitif, enerjik ve işinin ehli birisi. Ben de kendisini araştırarak, yorumları okuyarak bulmuştum.


Sorularınız varsa yanıtlayabilirim. Dediğim gibi ben ameliyattan önceki süreçte burada yazılanlardan çok faydalanmıştım. Umarım benim de birilerine faydam dokunur…
 
Korkutmak amaçlı değil de hazırlıklı olunması için yazdım daha ziyade. Ve aralarda da belirttiğim gibi kişiden kişiye değişen bir durum olabilir. Ama kan görmeye dayanamayan biri bu riski göze almalı. Ne kadar gerçekçi bir yaklaşımla ameliyata girerseniz sonraki süreciniz o kadar rahat geçer. Şimdiden geçmiş olsun
 
Geçirdiğiniz operasyonu çok güzel anlatmışsınız. Oldukça aydınlatıcı bir yazı olmuş. Size sorum memede tuberroz yapı denilen asimetri var demissiniz. Göğüsler arası büyüklük farkı mı vardı. Göğüslere farklı boyutta mı silikon takıldı. Diğer sorum da ücret. Ne kadar ödediniz
 
Geçirdiğiniz operasyonu çok güzel anlatmışsınız. Oldukça aydınlatıcı bir yazı olmuş. Size sorum memede tuberroz yapı denilen asimetri var demissiniz. Göğüsler arası büyüklük farkı mı vardı. Göğüslere farklı boyutta mı silikon takıldı. Diğer sorum da ücret. Ne kadar ödediniz

Biri diğerinden daha sarkık ve daha tübüler formdaydı. Doktorum en başta farklı boyutlarda implant olabilir demişti ama şu an ikisinde de 375 high profile var ve görüntüde hiçbir fark yok. Sarkıklığı profili high seçerek gidericem, aksi takdirde yarım ay şeklinde bir kesi yapabiliriz demişti. Ben tam sınırda bir vakaymışım, biraz daha sarkık olsa kurtarmayabilir, aynı zamanda lift gerekebilirmiş. Benimki lifte gerek kalmadan meme altından ufak bir kesiyle yapıldı ki tübüler memede genelde yarım ay tekniği kullanılıyor. Dediğim gibi vakanın derecesine bağlı.

Kombine olduğum için meme büyütmeyi net hatırlamıyorum ama 15 bin civarındaydı sanırım
 
Biri diğerinden daha sarkık ve daha tübüler formdaydı. Doktorum en başta farklı boyutlarda implant olabilir demişti ama şu an ikisinde de 375 high profile var ve görüntüde hiçbir fark yok. Sarkıklığı profili high seçerek gidericem, aksi takdirde yarım ay şeklinde bir kesi yapabiliriz demişti. Ben tam sınırda bir vakaymışım, biraz daha sarkık olsa kurtarmayabilir, aynı zamanda lift gerekebilirmiş. Benimki lifte gerek kalmadan meme altından ufak bir kesiyle yapıldı ki tübüler memede genelde yarım ay tekniği kullanılıyor. Dediğim gibi vakanın derecesine bağlı.

Kombine olduğum için meme büyütmeyi net hatırlamıyorum ama 15 bin civarındaydı sanırım
Çok geçmiş olsun canım. 15 bin lira ücrete başer lipo dahil mi ? Yani meme operasyonu ile birlikte mi 15 bin lira ?
 
Merhaba;


Siteye 2011'de üye olmuş olsam da uzun süre hiç aktif değildim ta ki estetik operasyon geçirmeye karar verene kadar. Karar verme sürecimde bu forumun ve burada deneyimlerini paylaşan arkadaşların çok büyük katkısı oldu. Ben de ameliyat olduğumda inşallah kendi sürecimi yazayım diye kendi kendime söz vermiştim.


2 Nisan'da Şişli Kolan'da Ozan Balık'a meme büyütme+belden ayak bileğine kadar vaser lipo ile popoya ve yüze yağ enjeksiyonu yaptırdım. Ağrı ve zorluk kısmına ilişkin deneyimlerimi okurken çok bölgeli kombine bir operasyon geçirdiğimi de dikkate alın. Eminim sadece basen vaser lipo geçirenle benim gibi göğüs altından bileğe kadar geçirenler arasında ciddi farklar vardır. Herkesin ağrı eşiğinin farklılığı, mevcut sağlık durumu gibi birçok değişken faktör var. Ama bu operasyonlardan sonra hemen ayaklanan, normal hayatına dönen çok çok az insan olabileceğini düşünüyorum. Genele baktığımızda 10 günden önce sosyal yaşamınıza dönmeniz zor olabilir.


Meme büyütmeden başlıyorum:) Zaten belli bir meme dokum vardı. 75b'yi rahatlıkla dolduruyordum. Ama tüberroz meme denilen asimetri yapıdan şikayetçiydim. 375CC round high profile kas altı takmış doktorum. Öncesinde yaptığımız görüşmelerde nasıl bir görüntü istediğimi ona anlatmış, o da bana güven ameliyathanede birkaç farklı model deneyeceğim demişti. İlk 2 günüm son derece ağrılı ve rahatsız geçti. Göğüs kafesim hem sızlıyor, hem yanıyor hem de ağrıyordu:) Hastanede kaldığım 2 gün sürecinde devamlı damardan ağrı kesici almama rağmen gerçekten ağrım hiç kesilmedi nerdeyse. Kolumu kaldırma, doğrulma, yataktan kalkma gibi hareketleri asla yapamıyordum. Ama bunda vaser liponun da etkisi var. Sadece meme ameliyatı olsam eminim çok daha rahat geçerdi süreç. 2 gece kaldıktan sonra hastaneden AİRBNB'den tuttuğum eve geldim. Tabi memelerime adeta taş bağlanmış gibi. Dik duramıyorum. Müthiş bir baskı, darlık var. Sanki bana çok küçük ve dar bir sütyen giydirmişler gibi hissediyorum. O baskının sütyenden kaynaklandığını sanıyorum:) Eve gelip sütyenin fermuarını açmamla anladım ki hocanın ameliyathanede giydirdiği sütyen incecik birşey. O baskı benim silikonlardanmış:) Eve geçtikten sonra hiç ağrım olmadı ama hareketlerim ilk 1 hafta oldukça kısıtlıydı. Genelde doğrulma, birşeye uzanma gibi hareketleri yanımda biri olmadan yapamadım. 1 hafta sonra da asıl evime gittim uçakla. Baskı, darlık ve ağırlık hissi yaklaşık 15-20 gün devam etti. Sonra kendiliğinden azaldı.





Bugün 45 gün oldu, artık varlıklarına alıştım, şekilleri oturmaya başladı. Önceden daha şiş ve yukarıda duruyordu, şimdi yavaş yavaş yerlerine yerleşiyorlar. Görüntü, şekil, büyüklük hepsinden çok memnunum. Önden gören herkes çok doğal olduğunu söylüyor. Ama yandan daha dik bir görüntü var. Zamanla onlar da inecek, yumuşayacak. Ben açıkçası memenin bu kadar beni zorlayacağını düşünmemiştim ama en çok ağrıyı ondan çektim ama 2 gün sürdü, 3.günden itibaren ağrım hiç olmadı. Dikişlerime 3 hafta su değdirmedim, üzerinde incecik bi bant vardı. 3 hafta sonra çıkarttık. Şimdi incecik bir çizgi, ilk halinde nerdeyse iz hiç yoktu ama doktorum kızararak iyileşeceğini söylemişti. Gerçekten de zamanla kırmızılaştı. Ama asla rahatsız edici ve belirgin bir çizgi değil. Bu konuda da kafanız rahat olsun. Ameliyathanede takılan sütyenimi hala giyiyorum. Öncen fermuarlı, fermuardan önce göğüsleri birbirne yaklaştırmayı hedefleyen küçük bir kancası var. Son derece rahat. 24'ünde tekrar kontrolüm var bakalım artık normal sütyene geçecek miyim heyecanla bekliyorum:)


Şu anki ölçüleri 75D civarında. Ama giyinikken o büyüklük asla belli değil. Geçenlerde bikini almaya gittiğimde mağaza görevlisi siz anca 75b giyiyorsunuzdur herhalde demişti:) Ama çıplakken ya da dekolte bir kıyafette, dantelli sütyenlerde çok güzel duruyor. D cuptan gözünüz korkmasın. Silikonların büyüklüğü ücut yapınız, kaslarınız, duruşunuz vs gibi birçok faktöre bağlı.


Gelelim vaser lipoya. 1.58 boyunda, 60 kilo ve armutlu tipli bir kadındım. 40 beden gidiyordum. Ama asıl sorun bir basenimin diğerinden 2,5-3cm daha geniş olması ve bunun dar pantolonlarda belli olmasıydı. Bir de genetik olarak alt tarafım yağlanmaya çok müsait, Türk kadınlarının genelinde olduğu gibi:)


Doktorla görüşmemizde göğüs altımdan başlayacağını, simit bölgesinden, bileğim ve baldırımdan da az miktar yağ alabileceğini söylemişti. Gerçekten konuştuğumuz gibi bileklerime kadar inmiş. Ameliyathane göğüs altınan bileğe kadar bir korse giydirmişler. üzerine de ameliyat sütyeni. Odaya adeta robocop gibi getirildim:)


Vaserden sonra, vaser deliklerinden belli miktar sıvı geleceğini, masaj yapılması gerektiğini biliyordum. Doktorum da söylemişti hem yabancı forumlar hem de burada okuduklarım sayesinde hazırdım, ya da hazır olduğumu sanıyordum:) Zira ben ödem akacak dendiğinde az bir miktar hayal etmiştim, litrelerce kanla karışık kırmızı bir sıvı olacağı aklıma gelmemişti.


Odaya çıktıktan 4-5 saat sonra hemşire beni yürütmek için ayağa kaldırdığında korsenin açık ağ kısmından öyle bir sıvı boşaldı ki, heryer kan oldu bir anda. Ve tansiyonum düştü haliyle. Hemşireler durumun çok doğal olduğunu, vaser deliklerinden belli süre kana benzer bu sıvının geleceğini korkmama gerektiğini söylediler.


O esnada yatağıma bakınca yatağın da kıpkırmızı olduğunu gördüm. Hastanede kaldığım sürede günde 3-4 kez yatağım değişti. Çünkü deliklerden sıvı akışı korseye rağmen durmaksızın devam ediyordu. Özellikle tam kasık üstünde, sezeryan yapılan yerdeki minik bir kesiden akan sıvıyı tahmin bile edemezsiniz.


Bunları asla kimsenin gözü korksun, tedirgin olsun diye yazmıyorum aksine eğer kan görmeye dayanıklı değilseniz bu operasyonu bir kez daha düşünün. Çünkü ilk 1 hafta yoğun bir kanama işiyle uğraşacaksınız ameliyatın doğası gereği. Ama herkes de benim gibi kanamış mı bu bana özgü bir durum muydu onu da bilemiyorum.

İlk denemeden sonra hemşire 1 saat sonra tekrar geldi bu sefer ayağa kalkabildim. Adeta kamyon çarpmıştan beterdim. Bileklerim inanılmaz acıyordu, aşil tendonu kısmını sanki biri bıçakla kesiyor gibiydi. 1 tur attıktan sonra geri hemen yatağıma yattım. Ama müthiş yorulmuştum. Enerjim tükenmişti. Bir yandan kanama devam ediyordu. Korseyi hiç çıkarmadım, ağ kısmı açık olunca tuvalete de ilk 1-2 gün o şekilde gidebiliyorsunuz.

İlk gece hareket etmediğim sürece acı hissim olmadı. Sadece memeler baya ağrı yaptı. Ve tabi asla doğrulamıyor, bacaklarımı doğru düzgün hareket ettiremiyor dönemiyordum.

İkinci gün doktorum kendi muayenehanesinden bir elemanını masaj için gönderdi. Masaj denilince oldukça konforlu rahatlayacağım bir atmosfer hayal etmiştim ama resmen cehennemi yaşadım:) Ayağa kaldırdı, korsemi çıkardı ve deliklerimi ilk kez o zaman gördüm. Basenimde bir tane, diz yanlarımda, bileklerimde, kasık bölgesinde küçük delikler vardı. Kasığımdaki deliğin üzerine bastırmasıyla öyle bir kan fışkırdı ve sıvı boşaldı ki tansiyonum 4'e kadar düştü. Tabi oldukça beklenen bir durum olduğundan 2 hemşire ve masaj yapan kişi son derece soğuk kanlılıkla beni yatağa yatırdı meyve suyu verdi. 5 dakika sonra tekrar ayağa kalktım, bacaklarım, karnım basenlerim öyle acıyordu ki, canımın asla tatlı olmadığını düşünmeyen ben avaz avaz bağırıyordum.


Masajın amacı lipo deliklerinden içerideki sıvıyı ve ödemi atmak bir nevi tahliye etmek. Kasıktaki deliğe geldiğinde yine bayıldım ve korkunç bir acıydı. Yine teyzem dışında odadaki herkes son derece sakindi:) Her seferinde herşeyin son derece doğal olduğunu, asla korkmamam gerektiği söylendi. Yine 1-2 dakika uzandıktan sonra işkenceye devam ettik:) Tüm deliklerden kanlı sıvı resmen fışkırdı masaj boyunca. Yaklaşık 15-20 dk sürmüştür. Masajın sonunda delikler temizleniyor ve ince bir bandaj bantla kapatılıyor, sonra korse giyiliyor.


Masaj bittiğinde resmen ben de bitmiştim. Hayatımda kendimi bu kadar güçsüz, perişan hissetmemiştim. Tansiyonum normaldi ama fiziksel olarak hiç beklemediğim bir acıyla karşılaşmıştım. Bu masaj 1 hafta boyunca hergün nasıl yapılacak diye düşünüyordum. Ama günden güne acı seviyesi azalmaya başladı. Hastaneden çıktığım gün masajı doktorun muayenehanesinde yaptırdım. O zaman sadece 1 kez fenalaştım. Çıkan kanlı sıvı bir önceki güne oranla azdı. Ama yine de baya ağladım.

Masaj sonunda yine bandajlarım kapatıldı korsemi giydim, korsenin üzerine hasta yatak bezlerinden sarıp bantladık ki takside etrafa ya da kıyafetlerime çıkmasın. Masajdan sonra sıvı akışı daha da artıyor, özellikle kasıktaki delikten oturdukça akış son sürat devam ediyordu. Tekrar söylüyorum bundan gözünüz korkmasın, ne kadar çok akarsa o kadar az ödem ve çabuk iyileşme demek.

Ertesi gün yani 3. gün daha iyiydim. Ama dik yürüyemiyor, kısa sürede ayakta kalabiliyor, özellikle doğrulup otururken baya acı çekiyordum. Bir de memelerin baskısı vardı. Fiziksel olarak ciddi bir acı durumu vardı ama asla keşke yaptırmasaydım hiç demedim. Bu sürecin kolay olmayacağını biliyordum, bazı zorluklara katlanacaktım o kadar.


Ameliyatı salı günü olmuştum, cumaya kadar masajım doktorumun yanında çalışan hanımfendi tarafından yapıldı. Haftasonu benim yapacağım söylendi. Ay ben nasıl yapacaktım. Artık bayılmıyordum ama yine de çok canı acıyodu, hala çok fazla sıvı çıkıyordu. Ama çok şükür haftasonu da sorunsuz masajı tamamladım. Teyzem yanı başımda meyvesuyuyla hazırda bekledi:)


Pazartesi günü de son kontrolüm oldu ve uçağa bindim, oldukça yavaş hareket ettiğimden havalimanında 3 sat önce filan vardım ki robocop gibi hareket ediyordum, acele etmem, koşturmam vs imkansızdı o halimle. Sorunsuz şekilde de Ankara'ya evime ulaştım. Salı gününden itibaren yani ameliyatın üzerinden 1 hafta geçtikten sonra yataktan kendim doğrulmaya başladım, lipo deliklerinden çok az sıvı gelmeye başladı, masaja 3-4 gün daha devam ettim.

Bacaklarım, belim, karnım bileklerim mosmordu. Sonuç itibariyle orada bir hasar oluşuyor. Aynaya bakıp da moralinizi sakın bozmayın. Bu işin iyileşme süreci biraz uzun ve meşakkatli olabiliyor. 15 günden itibaren daha hızlı iyileşme sürecine giriyorsunuz. Ama bedeninize biraz zaman tanımak lazım özellikle kombine ve çok bölgeli operasyon yaptırdıysanız.


Ben 10 gün rapor almıştım, Ama sonrasında da evde kalıp dinlenmeyi tercih ettim. 10 günde açıkcası hala oturup kalkarken, bacaklarım ve bileklerimde acılarım devam ediyordu.

Korsemi giymeye hala devam ediyorum. Hatta bir beden daralttırdım özellikle bel bölgesinden. Belimde, göbeğimde belirgin bir incelme var. Bacak ve baldırlarımda da 1-2cmlik bir incelme söz konusu. Ayak bileklerimdeki şişlikle büyük ölçüde inse de hala hassasiyet ve az ödem sürüyor. Ayak bileğinin en zor incelecek ve en zor ödem atacak bölge olduğunu söylemişlerdi zaten.


Belimin yan taraflarında giderek azalan bir uyuşma hissi sürüyor. İlk dönemlerde nerdeyse hiç hissetmezken şu an yavaş yavaş açılıyor. Göbeğimde de bir kısımda hafif bir şişliğim var. Oraya da masaj yapmamı önerdi doktorum. Doktora güvenim tam olduğundan bu süreci çok rahat atlattım aslında. Yoksa burası neden hissiz, neden şiş etc gibi sorularla kafayı yememeye müsait operasyonlar bunlar:)

Alınan yağların bir kısmı gözaltıma ve alnıma enjekte edildi birazı da popo yanlarına. Yüze yağ enjeksiyonu dolgu gibi basit ve hemen iyileşmiyor. Gözaltlarım yaklaşık 10 gün şiş ve hafif mordu, alnım da baya hassas ve şişti. Yani dolgu gibi bugün yaptırdım akşama hiçbirşeyim kalmadı durumu yok. Ama sonuç kesinlikle değiyor.


Zaten armut tipli olduğumdan popoya az bir enjeksiyon istedim. O da gayet iyi duruyor. Sadece ilk 15 gün otururken, uyurken belinize ve poponuzun hemen altına yastık/havlu koymanız gerekiyor. Direk üzerine oturup yatmak pek önerilmiyor. Onun dışında tabi poponun da belli bir ağrısı, acısı oluyor. B


Bu ameliyata ocaktan beri hazırlanıyordum. Beslenme şeklimi değiştirmiştim, biraz kilo vermiştim, sporu yaşamıma dahil etmiştim. Şu an tam manasıyla spor yapamasam da haziran itibariyle başlayacağım. Beslenmeme hala dikkat ediyorum. Bu işin bir bütün olduğunu düşünüyorum. O kadar eziyet çektikten sonra tekrar yağlanmamak lazım.

Kısacası meme operasyonu için yanında muhakkak ilk 1 hafta güçlü kuvvetli biri olsun yataktan kalkmanız, doğrulmanıza yardım edecek.

Vaser lipo için eğer çoklu bölge düşünüyorsanız iyileşme sürecinizin uzayacağını ve daha çok acı çekeceğinizi hesaba katın. Sadece karından lipo olmakla 3-4 bölge bir arada olmak arasında gerçekten ciddi fark var. Lipo sonrasında masajınız, deliklerin bakımı temizlenmesi oldukça önemli. Eğer benim gibi çok kanamanız olursa ilk 1 hafta korsenizin üzerine hasta bakım bezlerinden sarıp üzerine de sıkı bir tayt giyebilirsiniz. Hastaneden ilk çıktığınızda önceki halinizden çok daha şiş olacaksınız, endişe etmeyin. Bir de ödemlerin hızlı atılması için bromelain (ananastaki etken madde) takviyesi kullanabilirsiniz.


Son olarak doktorum Ozan Balık’tan ve ekibinden de çok memnun kaldım. Kesinlikle hastasıyla empati yapabilen, son derece pozitif, enerjik ve işinin ehli birisi. Ben de kendisini araştırarak, yorumları okuyarak bulmuştum.


Sorularınız varsa yanıtlayabilirim. Dediğim gibi ben ameliyattan önceki süreçte burada yazılanlardan çok faydalanmıştım. Umarım benim de birilerine slm
 
Slm esmasultan.benim de belime j plazma yapildi.2.ayim hala his kaybım var bazen geriliyor hissediyorum.katlarim vardı.ama onlar düzeldi.benim sıkıntım karnımda.sen bu süreci yaşamış biri olarak soruyorum.karnimdada sözde j plazma yapılmış ama hiç ağrım sızım yok hersey normal.karnimdan sarkan dokum alındı bir kemikten diğer kemiğe dikisim var.ama haka gobegim var.oturunca dizime değiyor.benim karnıma j plazma yapılmadığını düşünüyorum yani yagim alınsa duz karnım olmazmi?dr a göre yapıldı.yasayan biri olarak siz ce bu normalmi,??ayrıca 38 ile 40 beden arasi kıyafetim hala aynı beden .kilom bile aynı.sizce yaşadıklarım nornalmi??
 
Slm esmasultan.benim de belime j plazma yapildi.2.ayim hala his kaybım var bazen geriliyor hissediyorum.katlarim vardı.ama onlar düzeldi.benim sıkıntım karnımda.sen bu süreci yaşamış biri olarak soruyorum.karnimdada sözde j plazma yapılmış ama hiç ağrım sızım yok hersey normal.karnimdan sarkan dokum alındı bir kemikten diğer kemiğe dikisim var.ama haka gobegim var.oturunca dizime değiyor.benim karnıma j plazma yapılmadığını düşünüyorum yani yagim alınsa duz karnım olmazmi?dr a göre yapıldı.yasayan biri olarak siz ce bu normalmi,??ayrıca 38 ile 40 beden arasi kıyafetim hala aynı beden .kilom bile aynı.sizce yaşadıklarım nornalmi??
Pardon karin germe oldunuz ve karniniz oturunca dizinize mi degiyor? Yanlis mi anladim acaba diye soruyorum, bu mumkun olmamali, bir fotograf yollasaniz bana cidden yorum yapmak istiyorum size mi oyle geliyor acaba?
 
Son düzenleme:
X