meme estetiği revizyon olanlar

Lorisx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2025
6
1
1
24
4 sene önce meme büyütme ameliyatı oldum ve ameliyattan sonra 6 ay - 2 yıl içerisinde sadece belli yerlere his geldi ve çok az, implantlarımın konumu ile ilgili revizyon ameliyatı düşünüyorum. İlk ameliyatımdan sonra çok az bir his geldi ve onu da kaybetmek çok üzer, revizyon ameliyatı olan var mı tamamen hissim gider mi sizce?

Son düzenleme:
Merhaba,

4 sene önce ameliyat olduğunuzda hissiniz ne zaman tam olarak geri geldi ve iyileşme gösterdi? Yoksa ameliyattan sonra hiç mi düzelme olmadı? Yani bu hissizlik, ameliyattan sonra düzelip, sonradan gelişen bir durum mu?

Merhaba. Bildigim kadariyla sorunzu yanitlamak istedim hissizlik ameliyat sonrasi cogu hastada olagan bir durum ve en gec 1 yila kadar geri gelmesi bekleniyor. Fakat sinirlerde tahribat yapildiysa operasyon sirasinda omur boyu gelmeyedebilir. Operasyon geciren bir arkadasimn 4.ayinda yavas yavas hissi geri gelmeye basladi mesela benim 9.ayda basladi ve nerdeyse 1 yil dolucak, tamamen hissediyorum. Operasyon sonrasi duzeldikten sonra tekrar hissizlik olusmaz.

Bu his mevzusu bu forumda dikkatimi çekti. Her birinizin paylaştığı bilgi ve tecrübeler için teşekkürler:) Hatta bir takım tedaviler öğrendim özellikle doku kaybı ve nekroz için. Ameliyat düşünenler bildiğiniz ders çalışıyoruz burada:)) Forumda okuduklarım kadarıyla ben de tam anlattığınız gibi algılamıştım; normal olan süre değişken olsa da his geri gelmeli. O yüzden sordum bu soruyu arkadaşımıza. 4 sene önemli bir süre. His ameliyattan sonra bu zamana kadar hiç geri gelmemiş olsa daha önce doktora giderdi diye düşündüm. Bir de "ameliyattan sonra his kayboldu" gibi bir açıklama değil de, "uzun süredir hissizim" ifadesini kullanınca sanki ameliyattan sonra her şey yoluna girmiş ancak sonradan tekrar hissizlik oluşmuş gibi algıladım. L Lorisx açıklık getirirseniz revizyon olanlar da daha detaylı yardımcı olabilirler:) arso L Lorisx geçmişler olsun:)

Arkadasin durumunu bilemiyoruz tabiki. Belki farkli bir komplikasyon yasiyordur. Fakat normali operasyon sirasinda hersey yolunda gittiyse hissizligin olusmasi ve sonrasinda yavas yavas geri gelmesidir. Bu cogunlukla dr un becerisine kaliyor. Oyuzden yorum yaptigim herkese ayni seyi soyluyorum. Evet kimi dr daha yuksek fiyat cekiyor kimi daha uygun, kimi cok populer eserlerini sergiliyor kiminin bir tek fotografini bulamiyoruz. Ben hep tavsiye uzerine dr secmekten yanayim. Yada cok iyi arastirmak gerekiyor. Sonrasinda revizyon vs derken dunyanin parasi harcaniyor. Bir de geri donusu olmayan hissizlik nekroz vb durumlar soz konusu tabiki. Yaptiran herkes cok mutlu olsun hem paramizi hem iyilemsek icin ciddi zamanimizi harciyoruz..

Ameliyattan sonra azcık hissimin gelmesi muhtemelen 6 ayı aldı ama hepsi bir anda gelmedi hatta 2 sene bile aldı diyebilirim bazı yerlere his gelmesi. Mememin alt kısımdan uç kısımına kadar halen hissetmiyorum, ucunda üst ve yan kısımlarında çok az hise sahibim. Kalıcı hissizlik için doktorum bana %2 ihtimal verdi :) Sonuç bu.

Çok teşekkürler, demek istediğim aslında ameliyattan sonra 6 ay - 2 yıl içerisinde sadece belli yerlere his geldi ve çok az. Bu sene 4.senem ancak artık gelen bir his yok tabii ki doktora sorduğumda da gelmeyeceği yönündeydi hatta kalıcı hissizlik oranını ameliyat öncesi %2 olarak vermişti sonrasında gittiğimde ise verdiği yüzdeyi %5 demiştim dedi falan...

Duruma odaklanacağına savunmaya odaklanmış anlattığınız kadarıyla...%2 değil de %5 olunca ihtimal yarı yarıya mı yükselmiş oluyor. İdealist doktorları tenzih ediyorum ama bazı doktorlar gerçekten sorumluluk alacaklarına sarkastik takılıyorlar, çok yazık. Gerçi bu, meslek grubuyla alakalı bir durum değil, zamanımızın insanı komple böyle ama sağlık söz konusu olunca bu durum daha da vahim hale geliyor. Çok geçmiş olsun. arso ya katılıyorum; bildiğiniz güvendiğiniz birilerinden tavsiye alarak hareket edin doktor konusunda. Ki bunda bile bence iş biraz da şansa kalmış ama daha riski olabildiğince minimalize ediyoruz. Burada bile forumu araştırınca bazen reklam içerikli yorumlar görüyorum. İnternetteki google yorumları, 'sözde' hasta yorumları vs karar vermek için yeterli değil. Oksijen tedavisi, hiperbarik tedavisi gibi bilgiler öğrendim bu forumda. Bir onu da araştırın isterseniz, bilmiyorum üzerinden zaman geçtiği için ne kadar etkili olur ama... En azından bir fikriniz olsun. Tekrar geçmiş olsun.

Teşekkür ederim, maalesef böyle bir durum başımdan geçti ayrıca revizyon olmak durumundayım çok üzücü. Hangi doktora baksam çok iyi yorumlar beraberinde çok kötü yorumlar da görüyorum, artık çok kararsızım fiyatlar zaten uçmuş durumda. Tekrardan tedavi önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…