- 22 Ekim 2021
- 57
- 11
- 38
- Konu Sahibi curiousbird
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin sağolunÇok çok geçmiş olsun. Allah şifa versin![]()
Insalah sorun çıkmaz hemen atlatırsınız.Pet çektirmem gerekiyor patoloji sonucuna göre beni neler bekliyor bilmiyorum![]()
AminInsalah sorun çıkmaz hemen atlatırsınız.
Geçmiş olsun normal kanda çıkmıyor diye biliyorum ama benim değerlerimi sağlık ocağı doktorları anlayamamisti istedikleri kan ile ilgili tabi birazda ve son dört yıldır aşırı halsizlik vardı işim aşırı stresliydi değişiklik yaptım hem muhasebe hem de ihracat alanında çalışmıştım çok yoğun çok stres ve tabii aşırı mobbing vardı iş değişikliği yaptım umarım kendinizi güvenli bir ortamda bulundurabilirsiniz yaşayan biri olarak bunları okuyayan kişilere söylemek isterim hiç gerek yokmuş o kadar strese şimdi değdi mi sağ göğsum alındı bir yıl sonra estetik olabilirim kemo surecindeyim . Aşağıya yazdım genel cerraha gidin şüphelendiği iz bir şey varsa benim koltuk altim temizdi yani oraya sicramamisti eğer oldu da koltuk altında varsa ve alindiysa söylerler ama bilin yine de ağır birşeyler kaldırmayın cekmeyin ömür boyu şiş kalıyor o kol onu da komşum yaşadı.Çok geçmiş olsun. Rabbim şifa versin isnlakah birşey çıkmaz. Meme kanseri olduğunu bir kadın nasıl anlar Ağrı sızı vs mı oluyor. Kan da birşey mi çıkıyor yani. Hangi doktora gitmek gerekir teşekkür ederim şimdiden
Geçmiş olsun normal kanda çıkmıyor diye biliyorum ama benim değerlerimi sağlık ocağı doktorları anlayamamisti istedikleri kan ile ilgili tabi birazda ve son dört yıldır aşırı halsizlik vardı işim aşırı stresliydi değişiklik yaptım hem muhasebe hem de ihracat alanında çalışmıştım çok yoğun çok stres ve tabii aşırı mobbing vardı iş değişikliği yaptım umarım kendinizi güvenli bir ortamda bulundurabilirsiniz yaşayan biri olarak bunları okuyayan kişilere söylemek isterim hiç gerek yokmuş o kadar strese şimdi değdi mi sağ göğsum alındı bir yıl sonra estetik olabilirim kemo surecindeyim . Aşağıya yazdım genel cerraha gidin şüphelendiği iz bir şey varsa benim koltuk altim temizdi yani oraya sicramamisti eğer oldu da koltuk altında varsa ve alindiysa söylerler ama bilin yine de ağır birşeyler kaldırmayın cekmeyin ömür boyu şiş kalıyor o kol onu da komşum yaşadı
Geçmiş olsun normal kanda çıkmıyor diye biliyorum ama benim değerlerimi sağlık ocağı doktorları anlayamamisti istedikleri kan ile ilgili tabi birazda ve son dört yıldır aşırı halsizlik vardı işim aşırı stresliydi değişiklik yaptım hem muhasebe hem de ihracat alanında çalışmıştım çok yoğun çok stres ve tabii aşırı mobbing vardı iş değişikliği yaptım umarım kendinizi güvenli bir ortamda bulundurabilirsiniz yaşayan biri olarak bunları okuyayan kişilere söylemek isterim hiç gerek yokmuş o kadar strese şimdi değdi mi sağ göğsum alındı bir yıl sonra estetik olabilirim kemo surecindeyim . Aşağıya yazdım genel cerraha gidin şüphelendiği iz bir şey varsa benim koltuk altim temizdi yani oraya sicramamisti eğer oldu da koltuk altında varsa ve alindiysa söylerler ama bilin yine de ağır birşeyler kaldırmayın cekmeyin ömür boyu şiş kalıyor o kol onu da komşum yaşa
Ayrıca eklemek isterim doktorların verdiği gıda takviyesinde siyanokobolamin (siyanürlü kobalamin)varsa içmeyin arkadaşlar Instagram da gördüğüm bir yazıyı paylaşacağım aşağıdaki tekrar nüks etmesin kanser.Merhaba arkadaşlar ben de 33 yaşımdayım meme kanseri teşhisi 2,5 ay kadar önce koyuldu bu siteye yaşadığım süreci biraz detaylı anlatmak ve korkan merak eden kadınlara yol göstermek veya bilgi vermek için kayboldum.Herkese şifalar diliyorum erken teşhis önemli umarım erken farkedersiniz türü invaziv Dustral Karsinom olduğu için boyutu da 4,5 cm di sağ göğsümde ilk olarak genel cerrahiye göründüm ve cerrahim ultrason istedi ultrason u acil patoloji izledi göğüs ten korkulacak birşey değil bu arada patoloji aynı gün işe gidebildim ayakta çalışıyorum bu arada ve ultrason da tabi kitlenin boyutu çıkıyor lezyon şeklindeydi lezyon için içi koyu sıvı diyebilirim farkettigim de kinden hızlı bir şekilde büyüdü ilk farkettigim zaman Küçük bir ceviz büyüklüğünde sert bir şeydi sonra bir fare boyutuna ulaştı ameliyat günü gelene kadar bu arada hiç ağrı sızı yapmıyor yani çok sinsi siz taaki elinizi göğsünüze götürüp o regl dönemindeki şişlikten hafif rahatsız olana kadar ben öyle sandım regl şişkinliğidir dedim
Ama eline sert bir şeyin geldiğini farkettim bir ay sonra doktorun yolunu tuttum.İhmal ettim ama zaten olabilen en ciddi cesidiymis öyle de böyle de bu göğüs gidecekti ultrason patoloji ( önce göğüs ten sonra koltuk altında ndan)pet sırayla ve ilk gören onkoloji doktorum 5 ay kemoterapi dedi küçültecegiz dedi siz eğer türü böyle ise kesinlikle başka bir onkoloji doktoruna gösterin ben bir prof ve bir doçent iki ayrı doktora göründüm onlar derhal göğüs alınmalı dediler ve iki hafta içinde üniversitesi Hastanesi'nde mastektomi ameliyati oldum hiç göğüs ucuymus bunları düşünmeyin direk aldırın arkadaşlar çok acı ceken insanlara tanık oldum pişman değilim ( meme kanseri olanlar olarak) ki ameliyata gireceğim zaman damar yolunu açan hemşirem tesadüfen gittiğim kuaförum hatta minibüsle dönerken yanına oturdugum teyze o kadar çok yayılmış ki grip gibi ama ortak özelliklerimiz fazla hassas oluşumuzdu farkettigim .Ben 3 gece kaldım hastanede ameliyat sonrası Ogün tahta gibi bir şey koyuyorlar göğsünüze çıkarken biraz daha normal bir görüntü ile pansuman yapılıyor o tahtamsi sert şey alınıyor benim cerrahım sevda hanım kendi yaptı sağolsun ameliyat korkulmayacak şekilde geçti gittim kıyafetleri giydim geceden açtım zaten.Uzerinize kapalı elbise giydiriyorlar merak etmeyin sonra bayiyorlar ameliyatı yapıp bir köşeye hemşire gozetim alanına koyuyorlar kendinize geldiğiniz zaman odanıza götürüyorlar hastaneden direnimle çıktım kaladabilirsim ama 2 gün direnle evde zaman geçirdim çok dikkat edin bu arada kaymasin takılmasın bir yere neyse iyileşme süreci başlıyor sonuçta ağlıyorsunuz kendinizi o şekilde ilk bakamazsiniz hem kan gibi benim gibi korkunuz varsa nasıl bir şey göreceğim diye göğsün ortasını düşünün ki bir santimlik dikişler atılmış bir karış evet o bölge artık yok zamanla bakabilirsunuz beni ablam giydirdi pansumanda o baktı ben bakamadım sonra kardeşimin evinde giyinirke baktım bakabildim şuan da farklı bir şehir de kemoterapimi görüyorum aradan iki ay geçti işte kemotey süreci ise tabi ikinci dereceden olduğu için ve adjuvan kemoterapi olduğu için ement ismindeki ilacın da belki sayesinde korktuğum mide bulantısını yaşamadan neredeyse yüzde sıfır ve kesinlikle ağrısız damardan verdikleri bir kaç serumsu ilaç ile geçti kemoterapinin üçüncü günü Rize deki üniversite Hastanesi'nde Doktor um Burak Bey e ağrısız acısız mükemmel bir port taktırdım henüz yikatmadim ben de merak ediyorum regl döneminde sadece sol göğüste bir iki acı oldu o da herhalde kemoterapi etkisi ve sağ göğüsun olmayışı ile ilgili.Arkadaslar bu dönemde en çok yaptığım bol bol tahin yemek ti yumurtalarımi dondurtmadim çünkü yumurta rezervim aşırı kalitesizdi evlilik düşünenler benim gibi çok ertelemesin veya çocuk düşünenler .
Bir de Port ile ilgili bilgi vermek isterim arkadaşlar serumların sürekli damar yolu açılmasına gerek kalmadan göğsün sağ veya sol üst tarafına koyulan bir cihaz eminin yaptıranlar çok memnundur halkımız bilmiyor Karadeniz Bölgesi ndeyim burada bile bilmeyen var kanser hastaları için çok büyük kolaylık çünkü bir süre sonra kemoterapi damarları sertlestiriyor ve bulunamaz hale getiriyor ama bu portu önce taktırırsanız hem onlar için hem kendiniz için büyük iyilik yapmış olursunuz ayrıca Pamukkale üniversitesi nde 2650ydi taktirilmasi ama Denizli Devlet Hastanesi ücretsiz takıyor Rize'de Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi de ücretsiz takıyor benim portumu birinci haftası ben hep sırtüstü yatıyorum yana dönmüyorum korkuyorum ama acımıyor sadece önlem benim ki tedavim adjuvan kemoterapi ilk 3 ay 21 gunde bir sonraki 3 ay her hafta alacağım sadece ilaçları port üzerinden alacağım her kemoterapinin bir gün öncesi damardan kan vereceğim ben port takılınca kanı elden vermem diye düşünmüştüm sadece kan alırlarken zorlanacaklar çünkü damarlarım ince bol su için tavsiyem ve tahin yiyin herkese şifalar diliyorum