• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme Küçültme Muğla ve İzmir

Merhabalar foruma yeni katıldım. 36 yaşındayım. Uzun zamandır meme küçültme ameliyatı olmak istiyorum. Yakın zamanda evlilik nedeniyle işi bırakıp başka bir ilçeye taşınmam gerekti. Yeni bir iş bulana kadar geçen boş zamanda ameliyatı olsam diye düşünürken yaşadığım yerde (Bodrum) özeller çok yüksek fiyat verdi. Devlette bir tek en yakın Muğla eğitim araştırma ile sadece telefonla görüştüm ama telefondaki tutumları bile randevu istemekten vazgeçmeme neden oldu 🙃
Aslında Muğla'da özel bir hastanede olmak istiyordum. Ortalama bir fiyat için telefonla bilgi istedim. Tabi onlar da fotoğraf falan istedi. Daha sonra bana dönüş yapıp 180bin civarı dediler. Bu civarda konuştuğum en uygun fiyattı. Randevu aldım ölçüm muayenesi yapılması ve doktorla görüşmek için. Doktorla görüşüp ölçüm yapıldıktan sonra fiyat 240bin dediler 🙃 Yine de buradaki özel hastanelere göre en düşük fiyattı 😅 ama tabi bana pahalı geldiği için orayı da eledim..
Daha sonra İzmir tarafına yönelsem dedim en yakın orası diye. Özel muayenehanesi olan bir doktorla görüştüm. 150bin fiyat verdiler. Başka ek bir ücret de istemeyeceğiz dediler. Ama daha sonra internette detaylı araştırma yapınca memnun olmayan çok kişi gördüm. Orayı da öyle eledim.
Tekrar devlete yönelmeyi düşündüm ancak onda da anlattığım gibi Muğla'da pek beklediğim ilgiyi bulamayacağımı düşünüyorum. İzmir'de durum nasıl bilmiyorum ama devlette olmayı pek istemiyorum. Çünkü ilgili doktora denk gelmek çok zor.. ve diğer etkenler de var. Vaktinde muayene olabilmek. Gittiğinde doktorunu bulabilmek önemli. Zaten ağrı sızı çekiyorsun. Devlette olunca randevu iptal etmeler, doktor yok falan gibi durumlar yaşanıyor. Yakında da oturmuyorsan o kadar yol gidiyorsun ağrınla falan.
Yani bunları da düşünüyorum. Çünkü ağrı eşiği düşük biriyim. Daha önce geçirdiğim tek ameliyat sinüzit ameliyatıydı. Burun içinden polipler falan alındı. Normalde herkes 10 günde toparlıyor diye beni ameliyata gönderdiler. Ben 1 ay kendime gelemedim 😅 Ama özelde olduğum için çok rahat doktoruma ulaştım. Haftada bir doktoruma gidiyordum. Pansumanımı neredeyse sürekli o yaptı. Burun içi temizliği yaptı 3 günde bir. İstediğin saat gel diyordu. Bu gibi rahatlıklar var özelde de.
Tecrübe eden arkadaşlardan öğrenmek istediğim nasıl bir seçim yaparsınız? Bulunduğum ilde olmak çok pahalı ama bir şekilde bunun için uğraşmak mı mantıklı? Çünkü yakındasın doktoruna ulaşabileceksin. İstediğin zaman gidebileceksin rahatsızlık hissettiğinde. Ya da mesela İzmir'de ameliyat olursam ama bir sıkıntı yaşadığımda yaşadığım yerde bir doktora gitsem ilgileniyorlar mı? Yoksa her seferinde kalkıp doktoruma gitmem 4 saatlik yol.
Ya da bu bölgelerde özel ve devlette önerebileceğiniz doktorlar var mı?
Çok uzun bir yazı oldu😅 artık yıllardır bu şekilde yaşamaktan bıktığım için ne kadar dolduysam.. Ne kadar okuyabilirsiniz bilmiyorum ama şimdiden teşekkürler 🤗🌸
Selamlar ameliyat oldunuzmu bilmiyorum Muğla fethiyede yaşıyorum 3 gün önce oldum şükür iyiyim özel esnaf hastanesinde dr Atalay Şahin beye şuan gayet iyiyim 2 yıl öncede karın germe olmuştum aynı hastanede

Selamlar ameliyat oldunuzmu bilmiyorum Muğla fethiyede yaşıyorum 3 gün önce oldum şükür iyiyim özel esnaf hastanesinde dr Atalay Şahin beye şuan gayet iyiyim 2 yıl öncede karın germe olmuştum aynı hastanede
Haydi gelmiş geçmiş olsun iyi günlerde kullanın.kaçtan kaça indirdiler göğüs kab unuzu Acaba

Haydi gelmiş geçmiş olsun iyi günlerde kullanın.kaçtan kaça indirdiler göğüs kab unuzu Acaba
Çok teşekkür ederim 95 C cup tı şuan bilmiyorum bugün kontrolüm var ilk duşumuda alacağım baya baya küçüldü süryen alıp deneme yanılma yöntemi ile bulacağım bedenimi (: sol göğsümden 320 sağ göğsümden 470 gr çıkmış

Çok teşekkür ederim 95 C cup tı şuan bilmiyorum bugün kontrolüm var ilk duşumuda alacağım baya baya küçüldü süryen alıp deneme yanılma yöntemi ile bulacağım bedenimi (: sol göğsümden 320 sağ göğsümden 470 gr çıkmış
Harika darısı başıma 🙏 boy ve kilonuz neydi acaba

Evet kızlar bugün itibariyle aranıza bende katılabilirim artık. Uzun yıllardır param vardı vaktim yoktu, yok vaktim var oaram çıkışmadı vs derken bugğn İzmir’de Özlem Silistreli ile görüştüm ve net kararımı verdim kendisiyle Ocak ortası gibi meme küçültme yapacağız. Göğüslerim dolgun 85 F sarkık ve asimetrik.C kup güzel olur sen ameliyata kadar B ve C kup görsellerine bak ve karar ver dedi ama ben görsel falan bulamıyorum malesef ki…

Sizlerin meme küçüktme ameliyatlarında kaçtan kaça düştü acaba ölçüleriniz
Ben de geçen hafta oldum canım 90d den hatta çok aşırı sarkık olduğu için d ye de sığmıyordu, 80b ye düştüm şuan, tabi hala ödem ve şişlik var. 2 tane sütyen sipariş etmiştim 80c ve 80b, 80c de göğsüm tamamen kayboluyor b de yukardan taşıyor biraz. Ama son hali 6 ayda otururmuş zaten

Ben de geçen hafta oldum canım 90d den hatta çok aşırı sarkık olduğu için d ye de sığmıyordu, 80b ye düştüm şuan, tabi hala ödem ve şişlik var. 2 tane sütyen sipariş etmiştim 80c ve 80b, 80c de göğsüm tamamen kayboluyor b de yukardan taşıyor biraz. Ama son hali 6 ayda otururmuş zaten

Benim de bayağı sarkıklığım vardı, yaklaşık 35 cm civarıydı. Eskiden bayağı büyük ve rahatsız ediciydi. Şu anda B ile C arası bir ölçüdeyim ama inanın görüntü olarak çok daha orantılı ve doğal duruyor. Gerçekten çok güzel oldu, hem duruşum hem de kıyafetlerim bambaşka duruyor artık. İyileşme süreci de korktuğum kadar zor geçmedi.”

Merhabalar foruma yeni katıldım. 36 yaşındayım. Uzun zamandır meme küçültme ameliyatı olmak istiyorum. Yakın zamanda evlilik nedeniyle işi bırakıp başka bir ilçeye taşınmam gerekti. Yeni bir iş bulana kadar geçen boş zamanda ameliyatı olsam diye düşünürken yaşadığım yerde (Bodrum) özeller çok yüksek fiyat verdi. Devlette bir tek en yakın Muğla eğitim araştırma ile sadece telefonla görüştüm ama telefondaki tutumları bile randevu istemekten vazgeçmeme neden oldu 🙃
Aslında Muğla'da özel bir hastanede olmak istiyordum. Ortalama bir fiyat için telefonla bilgi istedim. Tabi onlar da fotoğraf falan istedi. Daha sonra bana dönüş yapıp 180bin civarı dediler. Bu civarda konuştuğum en uygun fiyattı. Randevu aldım ölçüm muayenesi yapılması ve doktorla görüşmek için. Doktorla görüşüp ölçüm yapıldıktan sonra fiyat 240bin dediler 🙃 Yine de buradaki özel hastanelere göre en düşük fiyattı 😅 ama tabi bana pahalı geldiği için orayı da eledim..
Daha sonra İzmir tarafına yönelsem dedim en yakın orası diye. Özel muayenehanesi olan bir doktorla görüştüm. 150bin fiyat verdiler. Başka ek bir ücret de istemeyeceğiz dediler. Ama daha sonra internette detaylı araştırma yapınca memnun olmayan çok kişi gördüm. Orayı da öyle eledim.
Tekrar devlete yönelmeyi düşündüm ancak onda da anlattığım gibi Muğla'da pek beklediğim ilgiyi bulamayacağımı düşünüyorum. İzmir'de durum nasıl bilmiyorum ama devlette olmayı pek istemiyorum. Çünkü ilgili doktora denk gelmek çok zor.. ve diğer etkenler de var. Vaktinde muayene olabilmek. Gittiğinde doktorunu bulabilmek önemli. Zaten ağrı sızı çekiyorsun. Devlette olunca randevu iptal etmeler, doktor yok falan gibi durumlar yaşanıyor. Yakında da oturmuyorsan o kadar yol gidiyorsun ağrınla falan.
Yani bunları da düşünüyorum. Çünkü ağrı eşiği düşük biriyim. Daha önce geçirdiğim tek ameliyat sinüzit ameliyatıydı. Burun içinden polipler falan alındı. Normalde herkes 10 günde toparlıyor diye beni ameliyata gönderdiler. Ben 1 ay kendime gelemedim 😅 Ama özelde olduğum için çok rahat doktoruma ulaştım. Haftada bir doktoruma gidiyordum. Pansumanımı neredeyse sürekli o yaptı. Burun içi temizliği yaptı 3 günde bir. İstediğin saat gel diyordu. Bu gibi rahatlıklar var özelde de.
Tecrübe eden arkadaşlardan öğrenmek istediğim nasıl bir seçim yaparsınız? Bulunduğum ilde olmak çok pahalı ama bir şekilde bunun için uğraşmak mı mantıklı? Çünkü yakındasın doktoruna ulaşabileceksin. İstediğin zaman gidebileceksin rahatsızlık hissettiğinde. Ya da mesela İzmir'de ameliyat olursam ama bir sıkıntı yaşadığımda yaşadığım yerde bir doktora gitsem ilgileniyorlar mı? Yoksa her seferinde kalkıp doktoruma gitmem 4 saatlik yol.
Ya da bu bölgelerde özel ve devlette önerebileceğiniz doktorlar var mı?
Çok uzun bir yazı oldu😅 artık yıllardır bu şekilde yaşamaktan bıktığım için ne kadar dolduysam.. Ne kadar okuyabilirsiniz bilmiyorum ama şimdiden teşekkürler 🤗🌸
DEnizliye baktınız mı

Herkese Merhabalar 🤗
Ameliyatımı oldum!!!! 10 gün oldu. Kısaca hem tecrübemi anlatmaya hem de yakın çevrede doktor bulmakta zorlanan arkadaşlara doktorumu önermeye geldim 😄
Mesajlarınızı okudum. Tek tek yazmayayım dedim ama umarım bildirim gidiyordur böyle 😊 Ameliyat olan arkadaşlara çok geçmiş olsun. Umarım iyileşme süreciniz güzel geçiyordur 🙏💕

Uzun süre düşündükten sonra en mantıklısı yaşadığım şehirde yaptırmak oldu. Aracımız da olmadığı için daha mantıklıydı bizim için. Çünkü ameliyat sonrası çoktan 3. kez doktoruma göründüm. Tahmin ettiğim gibi düşük acı eşiğim ve tahmin etmediğim alerji yüzünden 😅
Doktorum Metin Arıcı. Şu an Marmaris'te görev yapıyor. Ameliyatım güzel geçti. Aslında başta korktuğum gibi de büyük bir ağrı yaşamadım. Ama hem ameliyatta anestezi kaynaklı alerjik tepki göstermişim hem de ameliyat sonrası dikiş yerlerindeki bantlar ve giydiğimiz sütyen alerji yaptı. Ben o aşırı kaşınma ve kızarmaları ameliyat kaynaklı sanıyordum ama kontrole gittiğimde alerjiden olduğu ortaya çıktı. Onun için de krem kullandık. Çabuk geçti çok şükür.
Dikişlerimde herhangi bir akıntı kızarma morarma yok. Meme ucunda ara ara gelip giden ufak his var. Onun da normal olduğunu okumuştum zaten ve doktorum da her gittiğimde kontrol ediyor. İlgisi ve yaklaşımı çok iyi. İlk konuştuğumuzda aslında doku çıkarmaya gerek görmediğini sadece dikleştirmenin yeterli olacağını önermişti. Çünkü çoğu modelde B cup giyebiliyordum sadece çok sarkıktı. Ancak sonra aşırı sırt ağrım falan olduğunu konuşunca bir miktar küçültme de yapmaya karar verdik ve 125er gram çıkarıldı.
İlk günlerde ağrı kesici çok kullanmadım. 1 hafta antibiyotiğim vardı tabi. 1 hafta dolduktan sonra beni panikleten ağrılar başladı. Sürekli değil ama iğne batar ya da zonklama şeklinde gelip gidiyordu. Özellikle gece ilk yattığımda baya zorluyordu. Tabi ben 2. gün doktoruma koştum 😅 Neyse ki onun da normal olduğunu öğrenince içim rahatladı. Normalde haftalık kontrole çağırmıştı. Ben arada fazladan gittim. İlgisi gerçekten çok iyi. Hem doktorum açısından hem de saydığım sebeplerden burada olmam benim için daha iyi oldu.
Sütyen hala çok rahatsız ediyor. Her yerine eski pamuklu bir tişörtümü sokuşturarak kullandım 😅 Sanırım bi dahaki kontrolden sonra daha rahat pamuklu bir sütyen kullanmaya geçebileceğim gibi. İzler içinse doktorum Silistar jel önerdi.
Biraz daha toparlanınca alıp da giyemediğim kıyafetleri denemek için sabırsızlanıyorum 🥺
Bu çeverede doktor arayanlara doktorumu tavsiye ediyorum. Umarım sizler de yakın zamanda istediğiniz ameliyatı olursunuz 🙏💕

Merhaba arkadaşlar 🤗🥰
1. ay güncellemesi yapmaya geldim ve bir sorum olacak. Fotoğraf atıyorum. Genel olarak iyileşme sürecimin güzel geçtiğini düşünüyorum. Son kontrolümde de doktorum bir sıkıntı görmedi. Ve bu zamandan sonra bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum artık 3. ayda bakarız dedi. Tam alt kısımda dikişin başlangıç noktası mı orası bilmiyorum ama nasır gibi sertlik oluşmaya başladı. Ağrı pek yapmıyor. Ama tam da sütyenin lastik kısmına denk geldiği için gün içinde çok oturup ya da bir iş yapmaya çalışırken o kısım kıvrıldığında batma yapıyor. İnternete baktığımda dikiş yerlerinde bu sertleşmeler olabilir diyor ama 5. haftamda başlaması normal mi bilemedim. Tecrübe edenler varsa yorum yaparsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler 💕

Eklentiler

• 1000018612.webp
    1000018612.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 11
Back
X