• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MEME REDDİ OLUR MU ?

Meme reddi yaşamıyor diye olmaz sanmayın. Benim de 2.5 ay meme ve nadiren biberon şeklinde gidiyordu. İki gün önce üst üste dört kez biberon verdim ve sonuç iki gündür red. Ağlama krizi. Belki tesadüf bilmiyorum ama meme reddi çok sıkıntılı
Biberon ve meme reddi büyüme ataklarında dönem dönem var. İştahsızlık vs. Bende yaşadım iyice acıkınca ya da oyalayarak içirdim.

Merhaba arkadaşlar. 23 günlük bebeğim var. Hem gece hem gündüzleri sadece mememde kucağımda uyuyor. Geceleri artık sadece uykuya geçerken sütümü sağıp biberonla veriyorum. Öyle sakin benden ayrı uyuyor. Acıktığında tekrar meme veriyorum. Ama meme reddi yapar bir biberon bir meme verirsen diyorlar. Her iki şekilde besleyen meme reddi yaşayan oldu mu? Hiç biberon vermek istemiyordum ama yorgunluktan artık çift görmeye başladım. Sabaha kadar o kucağımda uyuyor ben oturuyordum.
Emzik veriniz

Yatabileceği 5 çeşit yatağı var. Otomatik sallanan ana kucağı da var. Totosu yere değdiği an çığlık çığlığa ağlıyor 😅 bir tek kucak da yeterli değil memenin de ağzında olması lazım emmese bile, kucağımda da ağlıyor
Çok normal yaşadığın çünkü onun ihtiyacı bu kokun,güven hissi,karnını doyurmak dışında sana ihtiyacı var öte yandan sende haklısın uykusuzluk felaket bişey ama şu an da biberon vermeye devam edersen yüksek ihtimal meme reddi olabilir,gündüz her boşluk bulfugunda uyumaya çalış

Yenidoğan bir bebek en fazla 20 dk 2 memeden emzirilir. Sabaha kadar sizi emzik yapmış. Bunun benzerini yaşadım çok zor sağlıklı değil. Uykuya dalmasına izin vermeyin daldığı an memeden alın. Ya da emzik verin . Yenidoğanlar emerek güven duymak istiyorlar emzikle bunu sağlayabilirsiniz ancak.

Sağlık uyku herşeyden önemli. Gece rüya beslenmesinde biberonun red yapacağını sanmıyorum. 1 ,2 no gibi saatler süren emzik başlığı ile de vermezsiniz umarım bebekler yorulup bitap düşüyor emmek istemiyor bu seferde.
Sağarak vermek de kötü birşey değil 2si bir gidilebilir.
Emziği çok denedim ama tutmuyor maalesef. Philips avent yenidoğan uyumlu biberonu ile veriyorum. Çok teşekkür ederim 🙏🏻

Dediğim gibi tabi dinlenmeniz de gerekli bende o yüzden günde 1-2 kaşık biberonla veriyordum sagdigim sütü yada mamayı en azından kafam rahat oluyordu . Sizde eds emzirme destek sondası oluyor hem emiyor hem ekstra süt verebiliyorsunuz veya kaşık biberon şırınga ile de verebilirsiniz .yenidoğan olduğundan uyku hali olur oda 40 günden sonra uyku hali geciyor.
Düzgün emip doymadığı için sürekli uyanıyor bir uyku hali de olmuyor. 2 3 gündür doğru düzgün derin uykuya geçmiyor bebeğim. Doymadığını düşünüp biberon vermiştim o yüzden.

Çok normal yaşadığın çünkü onun ihtiyacı bu kokun,güven hissi,karnını doyurmak dışında sana ihtiyacı var öte yandan sende haklısın uykusuzluk felaket bişey ama şu an da biberon vermeye devam edersen yüksek ihtimal meme reddi olabilir,gündüz her boşluk bulfugunda uyumaya çalış
Haklısın ama gündüzleri de mememde uyumaya başladı. Hiçbir şekilde ayrılmıyor. Benim kolum boynum her yerim tutuldu artık. En azından gece bir kez biberon verince 2 saat de olsa uyuma şansım oluyor

Bir de bizim rota virüs aşısına denk geldi. Onda da emmek istememe çok oluyor. Karnı ağrıyor
Evet olabilir ishal de yapabilir rota. Siz altını alırken eldiven kullanın tek kullanımlık ve ağzına sürdüğü ürünleri tuttuktan sonra elinizi yıkayın. Bebek ürünlerini sık sterilize edin. Yoğun bir rota aldığı için size de geçebilir.

Emziği çok denedim ama tutmuyor maalesef. Philips avent yenidoğan uyumlu biberonu ile veriyorum. Çok teşekkür ederim 🙏🏻
1 no 2 no başlık ile yani. Bebek çok yorulur onunla 1 saat sürüyor emmesi. 3 noya geçin derim. Bize direk öyle verin dedi bebek hemşiresi.

1 no 2 no başlık ile yani. Bebek çok yorulur onunla 1 saat sürüyor emmesi. 3 noya geçin derim. Bize direk öyle verin dedi bebek hemşiresi.
Siz hem biberon kullanıp hem emzirebildinizmi bu akış hazinida arttırıp. Biberon sizde red yapmadı mı yani?

Evet 2si beraber devam ettim belli bir süre. Her bebek kendine özeldir .
Yani red yaptı tabiki kendine özeldir. Kimisi 15 günlük kimisi 4 aylık meme reddi yapar. Hatta hiç reddetmeyen de var .Benimkiler de biberon yüzünden 40 günlük yaptı mesela bir dahada emziremedim.Tavsiye ederken red olasiligi olduğunu belirtin.

Back
X