Emzirirken konforsuz tutuyor olabilir misiniz acaba? Ya da belki üstü kalındır, terliyordur. Ter kokunuzdan da rahatsız olabilir. Benzer rahatsızlıkları üst üste yaşadıysa memeyle ilişkilendirip reddetmiştir belki.
Ben emzirme minderi kullanıyorum, büyük c şeklinde olanlardan. Sizin bebeğiniz için ebatları küçük mü kalır bilemiyorum ama bir önerim var. Bebeğin ilgisini çekecek renkte bir emzirme minderi edinip sevdiği aktiviteleri o minderin içine oturtup yaptırın. Eğlenceli de bir şarkı bulun, hep aynı şarkıyı söyleyin minderle vakit geçirirken. Biz köylerden gelen şen çalgıcılarız isminde bir çocuk şarkısı var, sesi alçaltıp yükseltmeye müsait çok eğlenceli bir şarkı. Benim kızım dört aylık olacak o bile heyecanlanıyor bu şarkıda, belki sizde de işe yarar. Bebeğiniz sevdiği oyunları oynarken ya da sevdiği gıdayı alırken o minderi görmeye alışsın. Bir sonraki adımda minderi kucağınıza alıp bebeği üstünde tutarak oynatın, yemek yedirin, şarkınızı hep neşeyle söylemeye devam edin. Buna da alışınca minder kucağınızdayken oynatacak gibi alıp şarkınızı söylemeye başlayın, sakin sakin emzirmeyi deneyin. Her adım için bir kaç gün ayırın. İşe yarayacağını umuyorum.
Minik bebiş annesinin sütünden mahrum kalmaz inşallah. Kolaylıklar dilerim.