Meme reddi

Nil_6891

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
1.015
932
323
Kızlar merhaba. 11 aylık bebeğim var. Öğretmenim. Bebeğim 5 aylıkken işe döndüm. Derdim “süt”...

Bebeğimin ilk aylarında fena sayılmazdı sütüm. İdare ediyordu bizi, günde 1 defa da mama veriyordum. Sonra bebeğim 2 aylıkken spora başladım. Yediklerimden çok kısmadan spor yaptım, çünkü hamilelikte 20 kilo almıştım. Kendimi beğenmiyordum. 2 ay kadar gittim spora, kilo da verdim. Ama bu süreçte sütümün biraz azaldığını farkettim.
Sonra eylül ayında okullar açıldı ve çalışmaya başladım. Bu tarihten itibaren sütüm iyice azaldı.
Bebeğim emmek istemiyordu. Kucağıma aldığımda ittiriyor, kendisini benden uzaklaştırmaya çalışıyordu. Israrcı olursam ağlıyor, bağırıyordu.

Bir müddet bebeğim uykuluyken emzirmeyi denedim. Ama artık uykuluyken de emmek istemiyor.
Sütüm tamamen bitmesin diye sağıp vereyim diyorum. Ama her iki taraftan toplam 30 ml süt çıkıyor. Çok az yani. Günde 2 ya da 3 defa sağmaya çalışıyorum.
Süt yapan besinleri denedim. “Humana still tee, hipp natal still tee, promalt alkolsüz malt içeceği, bestlak damla” gibi ürünleri de denedim ama fayda etmedi. Süt çok az olduğu için bebeğim memeyi reddediyor ve bu durum beni çok üzüyor.

Sütüm bu kadar azalmışken tekrar artması mümkün mü? Bunu başarabilen var mı arkadaşlar?

Şimdi moda oldu, instagramda bir sürü popüler ebe var. Parayı veriyorsun red med kalmıyor, sütler fışkırıyor :D Şaka maka hakikaten işe yarıyor sanırım. Meme reddi yaşayıp, tekrardan sütünü artıranlar var.

Bolca tahin helvasi yemen lazım bi de ibrahim saracoglu incir havuç kür dene eminim çok ise yarar veeee tabiki bol su

Şimdi moda oldu, instagramda bir sürü popüler ebe var. Parayı veriyorsun red med kalmıyor, sütler fışkırıyor :KK70: Şaka maka hakikaten işe yarıyor sanırım. Meme reddi yaşayıp, tekrardan sütünü artıranlar var.
Gerçekten bu mümkün mü acaba. İlk defa duyuyorum bunu.

Benim mucizem kaynar tarifi olmuştu .Net olarak ölçü aklımda değil ama internetten emziren anneler için kaynar tarifi derseniz karşınıza çıkar.Memelerinizden süt fışkırması dileğiyle :)

Kızlar merhaba. 11 aylık bebeğim var. Öğretmenim. Bebeğim 5 aylıkken işe döndüm. Derdim “süt”...

Bebeğimin ilk aylarında fena sayılmazdı sütüm. İdare ediyordu bizi, günde 1 defa da mama veriyordum. Sonra bebeğim 2 aylıkken spora başladım. Yediklerimden çok kısmadan spor yaptım, çünkü hamilelikte 20 kilo almıştım. Kendimi beğenmiyordum. 2 ay kadar gittim spora, kilo da verdim. Ama bu süreçte sütümün biraz azaldığını farkettim.
Sonra eylül ayında okullar açıldı ve çalışmaya başladım. Bu tarihten itibaren sütüm iyice azaldı.
Bebeğim emmek istemiyordu. Kucağıma aldığımda ittiriyor, kendisini benden uzaklaştırmaya çalışıyordu. Israrcı olursam ağlıyor, bağırıyordu.

Bir müddet bebeğim uykuluyken emzirmeyi denedim. Ama artık uykuluyken de emmek istemiyor.
Sütüm tamamen bitmesin diye sağıp vereyim diyorum. Ama her iki taraftan toplam 30 ml süt çıkıyor. Çok az yani. Günde 2 ya da 3 defa sağmaya çalışıyorum.
Süt yapan besinleri denedim. “Humana still tee, hipp natal still tee, promalt alkolsüz malt içeceği, bestlak damla” gibi ürünleri de denedim ama fayda etmedi. Süt çok az olduğu için bebeğim memeyi reddediyor ve bu durum beni çok üzüyor.

Sütüm bu kadar azalmışken tekrar artması mümkün mü? Bunu başarabilen var mı arkadaşlar?
Bebeginiz emmedikce sutunuz azaliyor aslinda. Sagmakta bir yere kadar. Donem donem benim oglumda da oluyordu memeyi istemiyordu ama 4 aylikti o zamanlar. Ben yine de birakmamistim pesini ve 23 aylikken mecbur kalip biraktirmistim. Cok zor olmustu ikimiz icinde. Tavsiyem hemen vazgecme bebeklerde boyle donemler oluyor ama istemezse de zaten 11 ay emmis stres yapma.

canim benim emerse sutun artar bence. bulgur. pilavi acayip sut yapiyor soda ve su ic bol bol goguslerini sistigini anlarsin bakti emmiyor ben kucagima alip ayakta sallayip memeye ittiridip oyle inatlari kirildi

Benim mucizem kaynar tarifi olmuştu .Net olarak ölçü aklımda değil ama internetten emziren anneler için kaynar tarifi derseniz karşınıza çıkar.Memelerinizden süt fışkırması dileğiyle :)
İnşallah fışkırır :) Çok teşekkürler, bir araştırayım kaynar tarifini de.

Bebeginiz emmedikce sutunuz azaliyor aslinda. Sagmakta bir yere kadar. Donem donem benim oglumda da oluyordu memeyi istemiyordu ama 4 aylikti o zamanlar. Ben yine de birakmamistim pesini ve 23 aylikken mecbur kalip biraktirmistim. Cok zor olmustu ikimiz icinde. Tavsiyem hemen vazgecme bebeklerde boyle donemler oluyor ama istemezse de zaten 11 ay emmis stres yapma.
Evet sağmak gerçekten zor. Yıpratıyor insanı. Bir ton bulaşık çıkması da cabası oluyor. Keşke artsa da sütüm, istediği kadar emse kuzum.

canim benim emerse sutun artar bence. bulgur. pilavi acayip sut yapiyor soda ve su ic bol bol goguslerini sistigini anlarsin bakti emmiyor ben kucagima alip ayakta sallayip memeye ittiridip oyle inatlari kirildi
Ah canım keşke emse. Emmediği için bu kadar azaldı zaten. Süt sağma makinesi bebeğin emmesi gibi etki etmiyormuş.

Bebek hiç emmiyor mu?
Emzik biberon kullanıyor musunuz?
Sağım ne kadar yapıyorsunuz?

Bu sitede okuyup ikinci çocuğumda uyguladım.Haftada 2-3bardak boza.2günde bir gibi.Yazan arkadaşa hala dua ederim.

Biz meme reddini medela calma biberonla asmistik. Tabi bebegim o zaman üç dört aylik falandi. Bu biberondan sutu çekerken bebekler anne memesinden emiyormus gibi zorlanıyor. Ben de internetten araştırıp denemiştim. Bu biberon kullanıp memeye döndüren anneler vardı. Bi araştırın belki sizde de ise yarar.

Tahin helva üstu çörek otu bol su .
Meme reddinde uyurken emzirin diyorlar .
Yada sutunuzun tadi degismis olabilirmi .Ilk biraz akitıp sonra verseniz .
Uzun sure emmedigi icin olabilir mi .
Uyurken emziriyordum aslında ama artık uyurken de emmemeye başladı. Tadına baktım, kötü değil tadı. Ama sanırım mamanın tadını daha çok beğeniyor. Sağdığım sütü biberonda çok iştahlı içmiyor ama mamayı severek içiyor belli.

Saida ve kefir de acayip süt yapar
gece yanina al uyurken. memeyi ac bakalim kokusunu alip. alackmi. cok zor bir durum bari 1 yasina kadr emseydi
Bebek hiç emmiyor mu?
Emzik biberon kullanıyor musunuz?
Sağım ne kadar yapıyorsunuz?
Bu sitede okuyup ikinci çocuğumda uyguladım.Haftada 2-3bardak boza.2günde bir gibi.Yazan arkadaşa hala dua ederim.
Biz meme reddini medela calma biberonla asmistik. Tabi bebegim o zaman üç dört aylik falandi. Bu biberondan sutu çekerken bebekler anne memesinden emiyormus gibi zorlanıyor. Ben de internetten araştırıp denemiştim. Bu biberon kullanıp memeye döndüren anneler vardı. Bi araştırın belki sizde de ise yarar.
Biberon kullaniyor musunuz
Saida ve kefir de acayip süt yapar
Kızlar yorumlarınız için çok teşekkürler. Konuyu BDV'ye açtığım için banlanmıştım. O yüzden ancak yasağım kalktı ve ancak cevap yazabiliyorum. Aslında neden banlandım onu da tam anlayamadım. Bu durum da benim için bir dert neticede.
Emzik ve biberon kullanıyoruz. Hipp Organic Combiotic Devam Sütünü, Avent natural biberon ile kullanıyoruz. Günde 2 ya da 3 defa sağım yapıyorum. Bebeğim son 1-2 haftadır hiç emmek istemiyor. Önceden uykuluyken emerdi ama artık onu da istemiyor. Sağıp veriyorum mecbur. Her sağmaya 30-40 ml civarı süt çıkıyor toplamda.
Tavsiyelerinize dikkat edeceğim. Çok sağolun kızlar, tekrardan teşekkürler.

Son düzenleme:
Back
X