• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memede ele gelen kitle

Findiklicikolata

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
183
Puanlar
18
Merhaba umarım doğru yere açmışımdır konuyu. Bir süredir sol mememde meme ucuna yakın yuvarlak sertlik hissediyordum. Bundan 10 sene önce babannem meme kanseri tedavisi gördü. (Beni endişelendiren kısım buydu) Eşim kendine alırken bana da genel cerrahi randevusu almış haftaya mamografi çekilecek. Endişelerim var böyle bir durum yaşayan varsa beni bilgilendirebilir mi 😌

Merhaba umarım doğru yere açmışımdır konuyu. Bir süredir sol mememde meme ucuna yakın yuvarlak sertlik hissediyordum. Bundan 10 sene önce babannem meme kanseri tedavisi gördü. (Beni endişelendiren kısım buydu) Eşim kendine alırken bana da genel cerrahi randevusu almış haftaya mamografi çekilecek. Endişelerim var böyle bir durum yaşayan varsa beni bilgilendirebilir mi 😌
meme ultrasonu çekilir yaşınız 40tan küçükse korkmayın benımde var bı sürü her kist kötü huylu olacak dıye bı durum yok anne ve teyzelerde olup olmadığını sormuştu doktorum anneden alıyormuşuz genelde

meme ultrasonu çekilir yaşınız 40tan küçükse korkmayın benımde var bı sürü her kist kötü huylu olacak dıye bı durum yok anne ve teyzelerde olup olmadığını sormuştu doktorum anneden alıyormuşuz genelde
Pardon mamografi yazmışım ultrason olacaktı o. Çok şükür anne tarafimda yok. İnşallah insan ister istemez panikliyor yorumunuz için teşekkür ederim

Merhaba korkmayın gereksiz yere stres yapmayın bende de var. İlk hissettiğimde sizin gibi korkmuştum doktor dedi 20 li yaşlarda çok yaygın masum bir kitle emzirme döneminde gidiyor genelde. Ama tabi kontrol ettirmekte fayda var

Merhaba. Benim annemin de memesinde sıkıntı vardı ameliyat oldu düzenli kontrollere gidiyor şu an.
Geçtiğimiz kasımda ben de mememde ele gelen bi kitle farkettim, korktum haliyle. Genel cerrahi baktı, ultrason istedi minik minik bir sürü kistim çıktı. İçi su dolu kesecik korkmana gerek yok ama eğer ilerde kitle çıkarsa sen bunun ayırt edemezsin o yüzden 6 ayda bir kontrole gel dedi. Hiçç endişelenmeyin o yüzden ben de çok korkmuştum ama her kitle kötü değil 💐

Merhaba. Benim annemin de memesinde sıkıntı vardı ameliyat oldu düzenli kontrollere gidiyor şu an.
Geçtiğimiz kasımda ben de mememde ele gelen bi kitle farkettim, korktum haliyle. Genel cerrahi baktı, ultrason istedi minik minik bir sürü kistim çıktı. İçi su dolu kesecik korkmana gerek yok ama eğer ilerde kitle çıkarsa sen bunun ayırt edemezsin o yüzden 6 ayda bir kontrole gel dedi. Hiçç endişelenmeyin o yüzden ben de çok korkmuştum ama her kitle kötü değil 💐
Allah şifalar versin inşallah tekrarlamaz annenizin hastalığı. Biraz tedirgin oldum inşallah dediğiniz gibi çıkar 🩷

Selamlar benim sağ memede 3 kitlem vardı 1 i boyutu ve patoloji sonucunda netlik vermediği için alındı 3 cm idi kasımda ameliyat oldum 3 aylık kontrollerim devam ediyordu doktorum Nisan ayında gittiğimde us istedi us çekildi ve bir kitlede boyut büyümesi gördüğü için biyopsi istedi biyopsi sonucu çarşamba günü çıktı Salı doktoruma gidicem randevu bulamadım gidip sıra bekleyeceğim buraya görsel olarak bırakıcam Filloides tümörü ile ayırt edememişler eksize edilmesi tavsiye edilmiş yaşayan varsa yada anlayan yardımcı olabilir mi teşekkür ederim şimdiden

Eklentiler

• IMG_5449.webp
    IMG_5449.webp
    13 KB · Görüntüleme: 54
Canımm bu görseli gemini yükleyip baktım direk olduğu gibi yolluyorum sana

Görseldeki rapor, arkadaşının sağ memesinden alınan iğne biyopsisi (BX) sonuçlarını içeriyor. İşte raporda öne çıkan teknik terimlerin ve doktor önerisinin özeti:
Raporun İçeriği ve Bulgular
• Lokalizasyon: İnceleme sağ memedeki "lobüle konturlu solid lezyon" üzerinden yapılmış.
• Örneklem: En büyüğü 1,9 cm, en küçüğü 1,1 cm uzunluğunda olan 3 adet doku örneği (iğne biyopsisi) incelenmiş.
• Tanı: Bulgular "Fibroepitelyal lezyon" olarak belirtilmiş.
• Öncelikli Tahmin: Raporda, bulguların çok büyük olasılıkla iyi huylu bir tümör türü olan "fibroadenoma" ile uyumlu olduğu ifade ediliyor.

"Bulgular fibroadenoma olasılığını düşündürmektedir, ancak düşük de olsa benign (iyi huylu) filloides tümörü olasılığını dışlayabilmek için lezyonun eksize edilerek (cerrahi olarak çıkarılarak) incelenmesi önerilir."

Bu ne anlama geliyor?
• Belirsizlik: İğne biyopsisi ile alınan küçük parçalar, "fibroadenom" ile "iyi huylu filloides tümörü" arasındaki farkı net bir şekilde ortaya koymakta bazen yetersiz kalabilir.
• Öneri: Patolog, bu düşük ihtimali tamamen elemek ve kesin teşhisi koymak için kitlenin tamamının ameliyatla çıkarılmasını (eksizyonel biyopsi) tavsiye etmiş.
Sonraki Adım: Arkadaşının bu raporla birlikte vakit kaybetmeden testi isteyen genel cerraha veya bir meme cerrahına başvurması gerekir. Kitlenin çıkarılması gerekip gerekmediğine veya sadece takibe alınıp alınmayacağına doktoru karar verecektir

çok teşekkür ediyorum bende bir doktora sormuştum İnstagram üzerinden o ameliyat demişti bakalım kendi doktorum ne diyecek teşekkür ederim tekrar 😊

Merhaba, ben de aynı yerde bir sertlik fark ettim. İlk fark ettiğimde çok büyüktü aşırı ağrı yaptı gece uyutmadı bikaç güne şişliği ve ağrısı azaldı. Ama hala fark edilir bir sertlik var. Ben de gideceğim doktora ama bir türlü gidemedim. Siz gittiniz mi sonucu ne çıktı? Umarım korkulacak bir şey çıkmamıştır.

Back
X