Memede kitle ve ultrason

yokk ki

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
IMG_2982.webp

Sol Meme:
• Burada genellikle iyi huylu olduğu düşünülen birkaç adet "basit" ve "septalı" (içinde ince bölmeler olan) kist görülmüş. En büyüğü yaklaşık 9.5 mm.
• Ayrıca "komplike kist?" olarak not düşülen, damarlanma artışı (vaskülarizasyon) izlenmeyen küçük alanlar var. Bunlar genellikle takip gerektiren durumlardır.

Sol Meme:
•⁠ ⁠Burada genellikle iyi huylu olduğu düşünülen birkaç adet "basit" ve "septalı" (içinde ince bölmeler olan) kist görülmüş. En büyüğü yaklaşık 9.5 mm.
•⁠ ⁠Ayrıca "komplike kist?" olarak not düşülen, damarlanma artışı (vaskülarizasyon) izlenmeyen küçük alanlar var. Bunlar genellikle takip gerektiren durumlardır

Sağ Meme (Dikkat Çeken Kısım):
•⁠ ⁠BI-RADS 4 Kategorisi: Bu raporun en önemli kısmıdır. BI-RADS 4, "şüpheli bulgu" anlamına gelir ve genellikle kesin bir tanı koymak (kötü huylu olup olmadığını anlamak) için biyopsi önerildiği anlamına gelir.
•⁠ ⁠Saat 1 yönünde, elle de hissedilebilen, yaklaşık 2 cm (20x11.5 mm) boyutunda "komplike-kompleks kistik lezyon" görülmüş.
•⁠ ⁠Bu bölgede damarlanma artışı ve çevresinde ödem (inflamasyon) izlenmiş. Bu durum kistin enfekte olduğunu (apseleştiğini) gösterebileceği gibi, daha ciddi bir durumun belirtisi de olabilir.
Koltuk Altı (Aksilla):
•⁠ ⁠Her iki koltuk altında lenf nodları (bezelere) rastlanmış. Bunlar normal reaktif lenf bezleri olabileceği gibi memedeki duruma bağlı olarak da etkilenmiş olabilirler.

Özet ve Öneri:
Raporun BI-RADS 4 olarak derecelendirilmiş olması, arkadaşınızın vakit kaybetmeden bir Genel Cerrahi uzmanına başvurması gerektiğini gösterir. Doktor muayene sonrası büyük olasılıkla bu bölgeden parça alınmasını (biyopsi) veya ince iğne aspirasyonu ile içeriğin boşaltılmasını isteyecektir.
Arkadaşınızın FMF hastası olması veya kullandığı takviyeler bu tür kistik oluşumların doğrudan nedeni değildir ancak vücuttaki genel inflamasyon süreçlerini etkileyebilir. Lütfen doktoruna mevcut hastalıklarını (FMF) ve kullandığı ilaçları (Kolşisin vb.) mutlaka belirtmesini hatırlatın.
Not: Ben bir yapay zekayım ve bu bilgiler tıbbi tavsiye yerine geçmez. Kesin teşhis ve tedavi planı için mutlaka bir tıp doktoruna başvurulmalıdır.

Canım yapay zekadan baktım valla çok geçmiş olsun

Kızlar ben bir şey soracağım daha önce yaşayan veya çevresinden bildiği olan var mı? Ben tam 1 sene önce emzirmeyi kestim tam 1.5 sene emzirdim. Bundan 3 ay önce sol göğsümde çok ağrılı bir kitle elime gelmeye başladı ve hemen bir genel cerrahiye gittim ultrasonla bakti ve kist veya kitle değil kendiliğinde geçer dedi ve gönderdi ben bir de hormonlardan olabilir mi diye kadın doğuma çıktım o da hormonlar böyle yapmaz sen tekrar bir ultrason çektirip genel cerrahiye çık dedi. Özel bir hastanede tekrar bir ultrason çektirdim büyük bir olasılıkla grönomatöz mastit ama yine de bir parça alalım dedi ben parça vermek istemedim sonra tıp fakültesine gittim orada da tekrar ultrason istediler o da brids 4c verdi bi mr çektir bir de parça ver dedi ben de o zaman önce mr çektireyim sonra parça veririrm mr sonucuna göre dedim ama bundan 4-5 gün önce kitlenin yanında çok büyük bir ağrılı sertlikle birlikte Ateş, halsizlik, mide bulantısı oldu hemen farklı bir hastaneye gittim acil tekrar ultrason istedi ve orada da apse yanında da ödem var dendi doktor apseyi çekmeye çalıştı baya uğraştı ama gelmedi sonra bir kesik attı oradan da gelmedi ve antibiyotik tedavisine başladı bugün 2. Günü henüz bir farklılık yok büyüklüğünde bugün mr çekindim sonuç ne zaman çıkar bilmiyorum lütfen birileri bir şeyler desin aklıma kötü kötü şeyler geliyor 🥲

Back
X