Memeden kesme

eymeninannesiii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
4
0
1
35
Arkadslar cocugunu sutten keserken baska yere birakip kesmeyi deneyen ve geldiginde cocugunda sknti yasayan var mi oglum 2 yasinda ve bu yontemi denemeyi dusunyrm.ne yaptiysam olmadi da

Canım ben bant yapistirdim yara olmuş dedim agladi ısrar etti sakin sakin yara olmuş annem off falan dedim 2 3 güne alıştı

Azaltarak kessen daha iyi olmaz mı.Ben öyle yaptım ama ben gundüz zaten calışıyorum öğlenleri gelip emziriyordum önce onu kestim sonra da aşama aşama azalttım.Bu süreç bir ay filan sürdü, benim oğlan emmeye cok düşkündü, emmek istediği zaman yiyecek verdim oyun oynadık filan öyle dikkatini dagıttım.en Son sadece gece bir kere emziriyordum sonra bır gece hiç kalkmadı ben de kestim.Çok zor olacak diye düşünürken azaltarak kesince kolay oldu.Çocuk da eziyet cekmedi ben de cekmedim.

Hepsini denedim ama hic bi yontem olmadi aksine gunduzu azaltinca gece emmek istedi bu sefer gece cok kalkmaya basladi ve emme sureside uzadi ne yapacagmi sasrdm aklima en sn ayri kalma geldi ondada birakip gttim sanmasndn korkyrm

Sakın öyle yapmayın. Tiksindirme yöntemi bile daha masum bundan. Çocuğunuzun size olan güveni sarsılır. Psikolojisi olumsuz etkilenir.

Öyle hırçın olmazmı ya ben bırakamazdm şahsenn.. Ben sabırtaşı ile kestm ve ilk başta masal anlattm.. Artk annenin sütü yok inekte acı olmuş annenin sütü dedm.. Sabır taşı acı ve pis kokuyo.. Emdi acı dedi ve istemedi.. Ama 1 hafta burnumzdan geldi emerek uyduğu için çok zorlandm 20 aylıktı bıraktırdığımda.. Şuan 25iz

Kuzenim oglunu o sekilde sutten kesmisti. Dusundugunde hala agliyor kendisi. Kesinlikle tavsiye etmiyor ve cocugun psikolojisinin asiri bozuldugunu soyluyor.
Benim kizim asiri meme duskunuydu. Nasil kesecegimi dusundukce karalar bagliyordum resmen. Geceleri cok sik uyaniyordu. 26 aylikken yani 15 Aralikta tamamen sutten kestik.
Cok fazla arastrdim okudum. Yarabandi ise yaramadi. Salca surup gosterdim her istediginde. Meme uf oldu dedim. Salcayi gorunce kacmaya basladi.
Kademeli olarak azaltarak basladik ise. 1. gunde 3 defa emzirdim.Geceleri istedigi kadar emdi.2.gun de ayni sekilde. Gece cok kalkti yine her defasinda emzirdim. 3.gun de aynisini yaptik. 4.gun yani 15 Aralik son emdigi gun oldu. Bir defa sabah emzirdim ve bir daha emzirmesim. Esim cok destek oldu. Iki hafta kadar cok fazla ilgilenmedim. Esim uyuttu geceleri. Cunku uyumadan once emiyordy. Emmeden uyumasi zor oldu. Ilk gunler zorlandik. Gece aglamalari cok oldu. Sut icen bir cocuk da degil. Gece kalkip oyun bile oynadik.. Her meme istediginde dikkatini dagitacak seyler yaptik veya yiyecek biratlatirsiniz.Bu sekilde devam etti. Hala meme diyor ara sira. Hatta babasindan istedigi bile oldu :KK43: Yeniden deneyin tiksindirtme yontemini bana kalirsa.
Allah yardim ediyor gercekten. InsaAllah cabuk atlatirsiniz..

Cok sukur kestik gunduz gittim yanina gece anneanneyle uyudu dayisiyla oynadi bende bant yapstrdm yanina gdrken iki gece kaldi artik gece uykumuzda duzenli cok sukur bi gecede halloldu korktugum gibi olmadi. Geldiginden beri geceleri deliksiz uyuyo cok sukur

16 aylik oglum var sabahlara kadar emdigi ve memeye cok duskun oldugu icin dr dan da onay alarak kesmeye karar verdim babannesine biraktim 2 gece gunduzleri gittim oynadim zaman gecirdik meme istedi vermedim dikkatini dagittim, 2 gunun sonunda evdeki ilk gecemizde 5-6 kez uyandi meme istedi vermedim biberonla sut verdim biraz agladi uyudu her seferinde. 1 hafta oldu hala unutmadi ama ilk gunler cok sinirliydi zaman gectikce azaldi siniri eski haline dondu cok sukur hepimizin uykusu duzene girdi. Eger mumkun olabiliyorsa kademeli kesmenizi oneririm boylesi hem anne hem cocuk icin zor bence ama kisa yoldan etkili sonuc ariyorsaniz da ise yariyor diyebilirim.

Arkadslar cocugunu sutten keserken baska yere birakip kesmeyi deneyen ve geldiginde cocugunda sknti yasayan var mi oglum 2 yasinda ve bu yontemi denemeyi dusunyrm.ne yaptiysam olmadi da
Ne yaptınız merak ettim,ben de keseceğim simdi ve kara kara düşünüyorum neEyapsam diye

Back
X