Memleket değiştirmek

Kahramanmaraş'a taşınayım mı?

• evet

OY: 37 58,7%
  • hayır

OY: 20 31,7%
  • bende sen gibi kararsızım bacım.:))

OY: 6 9,5%

• Ankete Katılan
    63
  • Anket Kapalı .

prensesannesi34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2013
3.165
3.320
198
Merhaba Kadınlar klubünün güzel ve akıllı kadınları;
Uzun olursa affola şimdiden.

Ben İstanbul da ikamet etmekteyim.10 senemize gireceğiz inşallah evliliğimizde.Eşim Kahramanmaraşlı ve burada abisi dışında bir yakını yok.Benim tüm çevrem burada yani İstanbulda.
2 tane evladım var biri 5 yaşında biri 1 yaşında ve ben çalışıyorum.Kızım kreşe gidiyor oğluma kışın annem yazın eşimin yeğeni bakıyor.Evim kira.Şişlide oturuyorum ve mahalle arası bile otoban gibi.Kısaca çocukların dışarı çıkma alanı yok.

Eşim Kahramanmaraş'a dönüp orada iş yeri açmak istiyor.(Elinden her iş gelir).Bende yanında sigortalı olarak çalışacağım ama tabiki saatler felan bana kalmış durumda olacak.Eşimin ailesi ile mesafe vardır aramda.Gerçi kendi ailemle de var.Yani çok vıcık vıcık sevmiyorum insan ilişkilerini.(çocuklarım hariç ).

Şuanda İstanbuldan ev felan alma gibi bir durumumuz yok.Çok pahalı olmakla birlikte kredi çekme taraftarı değilim.(kredi kartı bile kullanmayız)

Gelelim mevzuya;
Seneye kızım ilkokula başlayacak nasipse.Oğlum 2 yaşında olacak.Bir önceki satırlarda belirttiğim gibi çocuklarımı rahatça büyüteceğim alanım mevcut değil.Kızım ve oğlum arkadaşlık kurmayı çok severler ama aynı yerde 9 senedir oturmama rağmen hiç kimseyle tanışlığım yok.Sadece sokakta görürsem ben selam verirsem verirler.
Şimdi sizlere soruyorum sizce çocuklarım için eşimin teklifine evet mi diyeyim?
Çok kararsızım anlayacağınız.
(Elimizdeki birikim oradan ev almaya ve işkurmak için başlangıca yetecek miktarda)

Çalıştığım için müsait zamanlarda cvp yazabilirim.Sevgiler.

aslında eşinizin teklifi şu durumda bana cazip geldi..
ailesi ile mesafeliymissiniz zaten siz duruşunuzu bozmadığınız sürece bir sorun cıkacagını sanmıyorum ordan ev alma vs durumunuzda yok muş ee kalmanız için hiç bir sebep kalmıyor geriye sanrım ben bu durumda cocuklarımı ve sosyal cevremi gelirim imkanları ölçer biçerdim. ona göre bir yol izlerdim.

aslında eşinizin teklifi şu durumda bana cazip geldi..
ailesi ile mesafeliymissiniz zaten siz duruşunuzu bozmadığınız sürece bir sorun cıkacagını sanmıyorum ordan ev alma vs durumunuzda yok muş ee kalmanız için hiç bir sebep kalmıyor geriye sanrım ben bu durumda cocuklarımı ve sosyal cevremi gelirim imkanları ölçer biçerdim. ona göre bir yol izlerdim.
Cvp için teşekkür ederim.
Eşimle konuştum zaten yakın oturmak istemiyorum diye.
Aklımı kurcalayan kendi çevremi düşünüp gitmemek mi yoksa çocukları düşünüp kuzenleri ile birlikte daha sakin bir yerde çocuklarımı büyütmek mi?
O kadar çok kararsızım ki?

Aklımı kurcalayan kendi çevremi düşünüp gitmemek mi yoksa çocukları düşünüp kuzenleri ile birlikte daha sakin bir yerde çocuklarımı büyütmek mi?
bende bir anneyim 16 aylık bir oğlum var..
bir anne olarak size diyebileceğim ben önce evlatlarımı düşünürdüm kendimi düşünmezdim..
onların cevresinin sosyalleşmesini arkadaş ortamlarının huzurlu sosyal bir ortamda büyümelerini isterdim.
dışarı cıkartacak bile yeriniz yokmuş.. ne kadar üzücü.. ama şöylede birşey var okul hayatları başlayınca zaten yine sosyalleşirler bu ist içinde geçerli eşinizin memleketi için de geçer li
şimdi siz oraya gittiğiniz vakit maddi anlamda sıkıntınız olmayacak değil mi ?
evinizide alabileceksiniz sanırım ordan ?
birde evdeki hesap uymassa hadi ? iş tutmadı maddi anlamda zora girdiniz bunlarda cok önemli

Böyle anlatınca güzel görünüyor

Ama ya iş tutmazsa

Maddi olarak bunalırsanız

Ev alıp işkuracak birikim denince benim aklıma 400-500 bin gelir

Bu miktarı biriktirecek işleriniz ve hayat standardınız varken işiniz orada tutmazsa B olanı ne olacak

Meslekleriniz var mı yani başkasının yanında da garanti iş bulurum diyebiliyor musunuz

İstanbul ile Maraş arasında yaşanmış şartı farkı çok fazla. Bunu düşünerek hareket et. Hastanesinden alışverişine kadar herşey. Tabi kararlıysan böyle bir değişiklik için çocukların yaşı itibari ile tam zamanı. Zira çocuklar alışırlarsa İstanbul'a gitmek istemezler

İstanbul yaşaması çok zor bie şehir,
Ama oraya alışıp başka yerde ysaşayamayan da var.
Eğer siz bunlardan değilseniz bence taşının, hem kendi işinizi yapmayı deneyimlemiş olursunuz.
Zaten kiradasınız, hani evi yeri satma durumu yok. Eğer ki memnun kalmazsanız bir kaç yıla geri dönersiniz. Bence hayatta fırsatları değerlendirmek lazım. Tecrübe ve sermaye varsa kendi işini kurmak çok mantıklı geliyor bana.

İstanbul yaşaması çok zor bie şehir,
Ama oraya alışıp başka yerde ysaşayamayan da var.
Eğer siz bunlardan değilseniz bence taşının, hem kendi işinizi yapmayı deneyimlemiş olursunuz.
Zaten kiradasınız, hani evi yeri satma durumu yok. Eğer ki memnun kalmazsanız bir kaç yıla geri dönersiniz. Bence hayatta fırsatları değerlendirmek lazım. Tecrübe ve sermaye varsa kendi işini kurmak çok mantıklı geliyor bana.

Sana öyle gelir tabii

İstanbul ve Maraş ne olacak dersin

Hadi yurt dışına diye yola çıkıp iki bebesi ile Okyanus kıyılarına göç eden hatun

Böyle anlatınca güzel görünüyor

Ama ya iş tutmazsa

Maddi olarak bunalırsanız

Ev alıp işkuracak birikim denince benim aklıma 400-500 bin gelir

Bu miktarı biriktirecek işleriniz ve hayat standardınız varken işiniz orada tutmazsa B olanı ne olacak

Meslekleriniz var mı yani başkasının yanında da garanti iş bulurum diyebiliyor musunuz
Ben muhasebeciyim eşim elektronik teknikeri.(liseden elektrik teknisyeni, ünivden elektronik teknikeri)
Evet iş bulabiliriz tutmazsa.Tabiki o kadar para yok elimizde:))
Ama İstanbuldan bağlantı yapacağımız çok ahbabımız mevcut.
Belli bir hayat standartı derken herkes gibi ucu ucuna yetiyor kazancımız burda.Kreş+servis+kira+aidat vs.vs..

Sana öyle gelir tabii

İstanbul ve Maraş ne olacak dersin

Hadi yurt dışına diye yola çıkıp iki bebesi ile Okyanus kıyılarına göç eden hatun

Aslında çevrem beni çok garanticisin diye eleştirir biliyor musun.
Optimist garanticiyim ben.
Mesela bu durumda muhtemelen işlerin aksi gitmesi ihtimaline karşı bankada dokunulmayacak şartı koyacağım bir miktar para bırakırım. İşler ters giderse o para bizi bir 6 ay geçindirsin en azından. E borca harca batmadıysan 6 ay da geri dönmek için yeter, yetmez mi?

Eşim bir kez bile ailemden ayrı kaldım vs. diyerek üzmedi beni.
Zaten onun derdi çocuklar daha naif ortamda olsunlar koşsunlar ne bileyim bisiklete binsinler.(Şuanki yerim buna hiç uygun değil)
Kafam çok karışık.Sebzeli çorba kıvamındayım:))

peki siz?
mutsuz anne mutsuz çocuklar demek.
burda iş hayatınız sosyalleşebildiğiniz bir ortam var nihayetinde..
şişli zor çocuk büyütmek için evet. daha sakin bir semte taşının bence.

Ben İstanbulda yaşıyorum. Bir ay önce ilçe değiştirdim buna rağmen alışamadım çok zordu. Eski evimizin yakınında avmler mağazalar çeşitti.
Yeni ilçede yok yakında. Zorlandık.
Çocuğunuzun eğitimini de değişecek, düzenleri değişecek.
Bide ha ortada işyeri yok ki. Daha yeni açılacak. Belki batacak belli olmaz. Hiçbir şeyi garantiye almadan gitmeyin.

Hem eşinizin ailesine hem kendi ailenize yakın olmayacaksınız bunu öğrendim.. bence düzeninizi değiştirmeyin.. uzak olun tatlı olun..

Aslında çevrem beni çok garanticisin diye eleştirir biliyor musun.
Optimist garanticiyim ben.
Mesela bu durumda muhtemelen işlerin aksi gitmesi ihtimaline karşı bankada dokunulmayacak şartı koyacağım bir miktar para bırakırım. İşler ters giderse o para bizi bir 6 ay geçindirsin en azından. E borca harca batmadıysan 6 ay da geri dönmek için yeter, yetmez mi?

sen nasıl gidebildin ben hala şaşırıyorum..
adamın beynini yemiyorsan ben bir şey bilmiyorum:KK70:

peki siz?
mutsuz anne mutsuz çocuklar demek.
burda iş hayatınız sosyalleşebildiğiniz bir ortam var nihayetinde..
şişli zor çocuk büyütmek için evet. daha sakin bir semte taşının bence.
Daha sakin semt var mı ki İstanbul da.Ayrıca ev iş arası uzak olursa (seneye bir çocuk ilkokulda diğeri kreşte olacak mecburen) nasıl yapacağım?Çalışan insan ne kadar sosyalleşebilirse o kadar sosyalim.Sadece haftasonu dışarı gezmeye çıkabiliyoruz.Haftaiçi anca çocuklar ev işi vs.kimseyi gördüğüm yok.İşyerinde de tekim:))

Hem eşinizin ailesine hem kendi ailenize yakın olmayacaksınız bunu öğrendim.. bence düzeninizi değiştirmeyin.. uzak olun tatlı olun..
Bu da var aklımda tabiki.
Ama bazen şartlar dediğimiz zemini oluşturmayabiliyor.
Misal şimdi oğluma annem bakıyor Allah razı olsun.Kavacıktan gelip gitmesi zor olduğu için P.tesi gelip Cuma dönüyor babamla birlikte.
Gelde uzak dur:))

Back
X