Memleket değiştirmek

Kahramanmaraş'a taşınayım mı?

• evet

OY: 37 58,7%
  • hayır

OY: 20 31,7%
  • bende sen gibi kararsızım bacım.:))

OY: 6 9,5%

• Ankete Katılan
    63
  • Anket Kapalı .
Bana bunlarla gelin dermişim:))
Peki İzmir de tanıdığınız vs. var mıydı yoksa hadi kalk İzmir 'e gidelim mi dediniz?Merak ediyorum kusuruma bakmayın.
Benim hiç bir tanıdığım yoktu:) yavaş yavaş bir çevrem oluştu. Eşim çok sosyaldir hep arkadaşlarının eşleriyle tanıştırdı ama ben de seçiciyimdir herkesle görüşüp sohbet edemem öyle :)) şimdi de çok fazla bir çevrem yok sıkı fıkı olduğu iki üç kişi var ama tanıdıklar çoğaldı tabi ki :)
Çevreden korkmayın ben tek başıma ispanyaya,italyaya gitmiş insanım. Ne dil bilirdim ne teyzem dışında çevrem vardı. Bir süre sonra ister istemez oluşuyor :) benim biraz bu konuşarda gözüm karadır severim değişiklik yapmayı.

Bana bunlarla gelin dermişim:))
Peki İzmir de tanıdığınız vs. var mıydı yoksa hadi kalk İzmir 'e gidelim mi dediniz?Merak ediyorum kusuruma bakmayın.
İstediğinizi sorabilirsiniz bu arada. Sizin bir şansınız var çocuklarınız yanınızda. Benim ailem istanbulda kalmıştı eşim dışında kimsem yoktu. İlk aylar çok fazla zorlandım. Ama çalışacaksınız o avantajınız da var yani tereddütte kalmayın. Geleceğiniz söz konusu ev alabileceksiniz bunlar önemli şeyler. Üstelik çocuklar daha rahat olucak:)

Benim hiç bir tanıdığım yoktu:) yavaş yavaş bir çevrem oluştu. Eşim çok sosyaldir hep arkadaşlarının eşleriyle tanıştırdı ama ben de seçiciyimdir herkesle görüşüp sohbet edemem öyle :)) şimdi de çok fazla bir çevrem yok sıkı fıkı olduğu iki üç kişi var ama tanıdıklar çoğaldı tabi ki :)
Çevreden korkmayın ben tek başıma ispanyaya,italyaya gitmiş insanım. Ne dil bilirdim ne teyzem dışında çevrem vardı. Bir süre sonra ister istemez oluşuyor :) benim biraz bu konuşarda gözüm karadır severim değişiklik yapmayı.
Yaza kadar vaktim var gerçi.Uzun bir düşünme sürem olacak.
Burada arkadaşlarım vs var ama inanın çalışınca ve 2 çocuk olunca görüşmek felan çok zor oluyor.Hepsi anadolu yakasında zaten.
Allah hayırlı olanı gönlüme razı kılsın inşallah.

Yaza kadar vaktim var gerçi.Uzun bir düşünme sürem olacak.
Burada arkadaşlarım vs var ama inanın çalışınca ve 2 çocuk olunca görüşmek felan çok zor oluyor.Hepsi anadolu yakasında zaten.
Allah hayırlı olanı gönlüme razı kılsın inşallah.
Evet arkadaş her yerde olur zaten.. bunlara takılmayın bence iyice düşünün :)

İstediğinizi sorabilirsiniz bu arada. Sizin bir şansınız var çocuklarınız yanınızda. Benim ailem istanbulda kalmıştı eşim dışında kimsem yoktu. İlk aylar çok fazla zorlandım. Ama çalışacaksınız o avantajınız da var yani tereddütte kalmayın. Geleceğiniz söz konusu ev alabileceksiniz bunlar önemli şeyler. Üstelik çocuklar daha rahat olucak:)
Açıkçası çocuklar olmasa böyle birşeyi düşünmeyi aklımdan geçirmezdim.
Malum özelde çalışınca izin sıkıntı.Kaç kez bilirim kızıma serum takılıp gece 5 e kadar hastanede bekleyip sabah işe gittiğimi.

bu sozler bana bi yerden tanidik geldi.bende sizin gibi dusundum.esim sehirde zor oluyo is yerim uzak diyip beni ailesinin oldugu yere getirdi.bende nasilsa ailesiyle aramizda mesafe var sorun olmaz dedim.buraya geleli bir yil oldu.sonuc ne mi oldu.soyle anlatayim.burda hic tanidigim kimse yok surekli evdeyim en buyuk aktivitem markete gitmek.o kadar skiliyorum ki.esimi ikna ettim onceki yerimizden ev aldirdim.seneye gidiyoruz burdan.siz yapabilir misiniz bilmiyorum ama cok cok zor yasayan bilir

bu sozler bana bi yerden tanidik geldi.bende sizin gibi dusundum.esim sehirde zor oluyo is yerim uzak diyip beni ailesinin oldugu yere getirdi.bende nasilsa ailesiyle aramizda mesafe var sorun olmaz dedim.buraya geleli bir yil oldu.sonuc ne mi oldu.soyle anlatayim.burda hic tanidigim kimse yok surekli evdeyim en buyuk aktivitem markete gitmek.o kadar skiliyorum ki.esimi ikna ettim onceki yerimizden ev aldirdim.seneye gidiyoruz burdan.siz yapabilir misiniz bilmiyorum ama cok cok zor yasayan bilir
Sadece sizi mi getirdi kendi de geldi mi eşinizin?

Çok yakın zamanda bir akrabam yurt dışından dönüş yaptı çocukları için. Hem de şehire bile değil ilçeye yerleşti ve halinden gayet memnun. Ben olsam tasinirdim. Sonuçta gideceğiniz yer köy kasaba değil. Tek sorun doğup büyüdüğünüz yerden ailenizden ayrılmak olacaktır.

Çok yakın zamanda bir akrabam yurt dışından dönüş yaptı çocukları için. Hem de şehire bile değil ilçeye yerleşti ve halinden gayet memnun. Ben olsam tasinirdim. Sonuçta gideceğiniz yer köy kasaba değil. Tek sorun doğup büyüdüğünüz yerden ailenizden ayrılmak olacaktır.
Tam olarak İstanbul da doğdum sayılmaz.Küçükken göç etmişiz buraya.Evet ailemden ayrılmak çok zorlayabilir lakin yakın zamanda annemlerde memlekete geri dönecekler.Çocuğuma bakmak için ertelediler süreci.

Bu konuda çok kararsız kaldım... Kit kanaat geçinip yaşamaya çalışmak dan sa daha küçük bir il de huzurlu yaşamak daha güzel olabilir sanki... Mesela İstanbul da kira da verildiği için iki kişinin mecbur çalışmasi gerek belki orda gerek kalmaz çocuklarıniza kendiniz bakarsiniz...

Rabbim sizin için en hayırlısı neyse o yolu seçmeniz de yardımcı olsun inşallah

Tam olarak İstanbul da doğdum sayılmaz.Küçükken göç etmişiz buraya.Evet ailemden ayrılmak çok zorlayabilir lakin yakın zamanda annemlerde memlekete geri dönecekler.Çocuğuma bakmak için ertelediler süreci.
açılın ben geldim :)

4-5 ay önce 1 haftalık düşünme sürecinden sonra evimizi satıp memlekete taşındık.
evimizi merkeze yakın aldığımız için sıkıntı yaşamıyorum.
aksine çocuklarımla yazın hergün sokaktayız, geziyoruz.
İstanbul'da 3 çocukla bir yerlere gitmek imkansızdı benim için.
şimdi çok rahatım. eve kapanıp kalmıştım orada, şimdi neredeyse eve girmiyorum.

14 yıldır komşu edinememiştim. burada komşuluk çok güzel. çocuklarımın yaşıt arkadaşları oldu, oyun oynatan ablaları var.
her yer yürüme mesafesinde ve çocuklarımla beraber gidiyorum her yere.

arabalar yayaya yol veriyor mesela. en çok ona şaşırmıştım :)

Arkadaslik baglariniz kuvvetliyse sorun olmaz benim tüm cevrem türkiyede skypeden kamera acip kahve iciyoruz kizlarla :)
Istanbulda 3 kurusla yasamaktansa marasda 5 kurusla sefa sürerdim
Aslında derdim tam olarak para da değil.Sadece çocuklarımın buradaki hengameyle istedikleri gibi bir çocukluk geçirememesi.

Evet istanbul yasamak icin cok zor bir sehir. Ev almak imkansiza yakin. Maddi acidan cok elverissiz. Ama buyuk sehre alışınca sonra daha küçük bir sehirde yasamak bence cok zor oluyor. Bana izmir bile küçük ve yetersiz gelmişti mesela. Isin icinde cocuklar olunca ama maddi imkanlar cok onemli hale geliyor. Atiyorum istanbulda devlet okuluna gidecek ama marasta ozel okula gidebilir gibi firsat farkları yaratacaksa taşının. Ama sadece ev almak icin tasinmak mantikli degil. Cocuklarin egitimi ve dunyaya bakis acisi icin büyük sehrin cok avantajli olacagini düşünüyorum.

Ben de gebzede yaşadım 3 yıl kadar ve şuan küçük yerde yaşamaktan çok memnunum. Çocuklarım doyasıya cocukluklarini yaşıyorlar. Madem aileniz de donecekmis çok sebep kalmıyor geriye.

açılın ben geldim :)

4-5 ay önce 1 haftalık düşünme sürecinden sonra evimizi satıp memlekete taşındık.
evimizi merkeze yakın aldığımız için sıkıntı yaşamıyorum.
aksine çocuklarımla yazın hergün sokaktayız, geziyoruz.
İstanbul'da 3 çocukla bir yerlere gitmek imkansızdı benim için.
şimdi çok rahatım. eve kapanıp kalmıştım orada, şimdi neredeyse eve girmiyorum.

14 yıldır komşu edinememiştim. burada komşuluk çok güzel. çocuklarımın yaşıt arkadaşları oldu, oyun oynatan ablaları var.
her yer yürüme mesafesinde ve çocuklarımla beraber gidiyorum her yere.

arabalar yayaya yol veriyor mesela. en çok ona şaşırmıştım :)
Gel bacım gel.Yer çok :))
Benim düşünme sürecim baya var.Yaza kadar.
Kızım seneye ilkokula başlayacak inşallah.Oğlum 2 yaşında olacak o zaman.
Özel değilse nerden nereye taşındınız?

Maraş uzaktan sanılanın aksine gayet modern yaşanılan bir şehirdir.
Hele ki keyfinden harcamasından asla kısmazlar, genelde herkes çarşı pazarda süslenip püslenip gezerler.
Ama iki yönü var olumsuz sayılabilecek,
1- daha geçen hafta bile 45 dereceydi hava aşırı sıcak olur. Geçen sene 51 i görmüştüm ve bildiğin yüzüne alev vuruyordu sanki ( ağustosta )
2- nezih kısmından evinizi almazsanız çadırkenti olduğundan dolayı mahallesinde ve okullarında çok Suriyeli olacaktır.

Çıkışa doğru olan kısımda tutarsanız evi, Bahçeli elit ve özellikle buralara göre kocaman evler bulursunuz. En lüks 180 mt gibi evi 1000 tl ye kirayalabilirainiz. Zaten ısınma çok bedel çıkarmıcak geçen kış yıllaaar yıllar üstüne kar topu oynadılar :D

Back
X