Eşinizin memleketi nedir bende karadenizliyim erkek arkadasım doğulu. Aile yapısı olarak ne gibi sıkıntılar yaşanıyor ne gibi farklılıklar oluyor bana biraz anlatırmısınız
Eşinizin memleketi nedir bende karadenizliyim erkek arkadasım doğulu. Aile yapısı olarak ne gibi sıkıntılar yaşanıyor ne gibi farklılıklar oluyor bana biraz anlatırmısınız
Bu konu çok geniş ve ucu açık bir konu. Yani şöyle benim eşimin ailesi oldukça kapalı, dışardan kız almayan, akraba evliliğini onaylayan bir aile. Elalemin lafları onlar için çok önemli ve sizin de kendileri gibi olmanızı isterler. Bir sürü çocuk yapın hatta birini doğurun o doğduğu gece diğerine hamile kalın isterler. Ancak o kadar çocuğa kendileri bakmak istemezler. Çocuklarını okutmak istemezler bunun yerine çalışıp para kazanmalarını ve o parayı olduğu gibi anne babalarına vermelerini isterler. Evlenmiş olsalar dahi oğullarından uzaklaşmak istemezler, evlenmiş olsalar dahi paranın gene de anne babaya verilmesini, gene de anne babanın sözünün dinlenmesini isterler. Düğünleri gariptir mesela; kına gecesi kına yakılan kızın eve dönünce bir de ayaklarına kına yakılır. Bu böyle uzayıp gidecek bir konu ancak şunu da unutmayın ki şehirden şehire bile adetler ve gelenekler değilebilir. Yani sizin eşiniz/sevgilinizin ailesi böyle olmayabilir.