Memlekete tayin kararsizligi

Bence sakıııınn yapmayın bir yıl önce aynı hatayı yaptık ve hiç olmadığınız kadar mutsuzuz Lütfen böyle bi hataya düşmeyin inanın öyle bunaldığınız anlar oluyor ki kendi ailenizden bile soğuyorsunuz
Ne gibi sorunlar yasadiniz.. Ben benim ve esimin degismesinden korkuyorum.

Karar elbet sizin eger siz uc kisilik ailenizle mutluysaniz kimildamayin yerinizden, ama sizin yerinizde olmayi isterdim , istanbulda yasiyorum 3 kisilik aile olacagiz bakici sorun kira sorun trafik sorun anneden babadan ayri kalmak sorun sen hasta olsan sorun onlar hastalansa gidememek sorun.. benim elimde imkan olsa ailemin oldugu sehre tasinirim. Yanliz olmayi seven biri olmadigimdan buyuk bi ailede buyudugumden belki benimkisi tabi bu firsat ele gecmeyebilir bir daha.. Karar sizin hakkinizda hayirlisi olsun onemli olan sizin nerde huzurlu olacaginiz :)
Biz de zor zamanimizda yalniziz ama elhamdulillah her zorlugun ustesinden geldik. Onceden ben de istiyordum ailemin yakininda olmayi ama yakinlik her zaman huzur vermiyor insan iste.

Biz de zor zamanimizda yalniziz ama elhamdulillah her zorlugun ustesinden geldik. Onceden ben de istiyordum ailemin yakininda olmayi ama yakinlik her zaman huzur vermiyor insan iste.

Evet cogu insan sikayetci benim abim annemlerin ust katinda oturuyor memlekette, tasinsak keske baska memlkete diyorlar mesela ama.. benim icin cok cazip geliyor memlekette yasamak simdi bakiyorum kalabalik sehirde 4 duvar arasinda buyuyecek cocugum.. hayirlisi herkesin gonlune gore verir ins Rabbim :)

Evet cogu insan sikayetci benim abim annemlerin ust katinda oturuyor memlekette, tasinsak keske baska memlkete diyorlar mesela ama.. benim icin cok cazip geliyor memlekette yasamak simdi bakiyorum kalabalik sehirde 4 duvar arasinda buyuyecek cocugum.. hayirlisi herkesin gonlune gore verir ins Rabbim :)
uzaktan bakinca cazip geliyor ama abiniz gibi icinde olunca dengeleri kurmak cok zor oluyor. Biz surekli yer degistiriyoruz ve ben artik cok yoruldum. Yeni okuluma daha 6 ay once tayin oldum. Tam buraya alistim derken sonra tekrar bir tasinma tayin belirsizlik gercekten cok can sikici. Bir de bunun aileniz icin dogru olup olmadigini bilmeniz cok zor oluyor.

Bence uzakta olan değerli oluyor.Yakınımızdaki akrabalarımızla hic anlasamazken uzaktakilerle aramızdan su sizmiyor mesela..
Yakınken ailelerin akrabalarınızın sizden beklentisi çok olucak.Esiniz kendi ailesine vakit ayiramazken bide ailelere vakit ayirmak zorunda kalacak falan falan..Uzaktasınız zaten alışmışsınız bu düzene ben bozmayın derim..

Arkadaşların söyledikleri mantıklı ama düşündüğünüzde Ankara büyük bir şehir. Küçük bir ilçede beraber olmak gibi olmayacak, her saniye dipdibe olmak zorunda kalmazsınız. İstanbul'un keşmekeşindense Ankara'yı on kez tercih ederim.

Ben memleketime gitmek icin nelrr vermezdim ki bizim cok zor malesef..Cok yakin oturmayin imkan varsa..cok yakin oturursaniz sorun olacaktir emin olun.Kv ile cok yakin oturmamak lazım tecrubeyle sabit.

Ben memleketime gitmek icin nelrr vermezdim ki bizim cok zor malesef..Cok yakin oturmayin imkan varsa..cok yakin oturursaniz sorun olacaktir emin olun.Kv ile cok yakin oturmamak lazım tecrubeyle sabit.
onceden ben de cok istiyordum hamileyken ozellikle ama o zaman ugrastik olmadi. Simdi ise tam herseyi yerine oturtmusken duzen kurmusken tekrar bir karmasanin icine girmek istemiyorum. Oraya gitsek bile yine bakici bulmak zorunda kalicam durumlar onu gosteriyor. Anneanne ve babaannenin bakma durumu cok dusuk bir ihtimal.

Ne kadar uzak o kadar iyi..ben ablamlarla ayni sehirdeydim . kocam 1 saat mesafede baska bir sehirde calisiyor ve gunluk gidis gelis yapiyordu.2 sene boyle gitti. Sonra esimin calistigi sehre eş durumu istedim yazin geldim buraya. Pisman degilim. Ablamlar durumu abartmışti. Bi rahat vermiyorlardı. Kahvaltiya gelin aksam yemegine gelin cay icmeye gelin kahvaltiya gidelim piknige gidelim carsiya gidelim. Kocamla basbasa carsiya çıktığımızı soyleyemiyordum. Surat bin parca oluyor, biz giderken seni cagiriyoruz amaaa yapılıyordu. Telef olmus 2 seneden sonra akillilik edip burdaki arkadaslarin da tavsiyesiyle es. Durumu istedim. Esimle belki bosanma karari alabilirim farkli nedenden dolayi ama gene de bu sehirde onlardan uzak yasamaya devam ederim. Luzumu yok.

Ne kadar uzak o kadar iyi..ben ablamlarla ayni sehirdeydim . kocam 1 saat mesafede baska bir sehirde calisiyor ve gunluk gidis gelis yapiyordu.2 sene boyle gitti. Sonra esimin calistigi sehre eş durumu istedim yazin geldim buraya. Pisman degilim. Ablamlar durumu abartmışti. Bi rahat vermiyorlardı. Kahvaltiya gelin aksam yemegine gelin cay icmeye gelin kahvaltiya gidelim piknige gidelim carsiya gidelim. Kocamla basbasa carsiya çıktığımızı soyleyemiyordum. Surat bin parca oluyor, biz giderken seni cagiriyoruz amaaa yapılıyordu. Telef olmus 2 seneden sonra akillilik edip burdaki arkadaslarin da tavsiyesiyle es. Durumu istedim. Esimle belki bosanma karari alabilirim farkli nedenden dolayi ama gene de bu sehirde onlardan uzak yasamaya devam ederim. Luzumu yok.
İste ben de bunlardan korkuyorum. Daha rahat yasayalim derken esimle uzaklasmaktan huzursuz olmaktan. Sadece sehir degistirmeyecegiz sonucta benim okulum esimin hastanesi kizimin bakicisi o kadar cok sey degisecek ki ve bunlar daha mi iyi daha mi kotu olucak bilmiyoruz.

Ailenizi en iyi siz tanirsiniz. Ben ailemle ayni sehirdeyim evleneli 4 yil olacak. 5 buyugum de var benden bu arada.
Herhangi bir sıkıntı yasamadim.
Mayis ayinda tayinler aciklanacak cikarsa bu defa da esimin memleketinde yasayacagiz.
Bakalim umuyorum ki esim de ailesinin yaninda sapitmayacaktir. Ben sapittim mi?

herkese göre değişir bu durum. siz en iyisini bilirsiniz ve tartarsınız.
he bana deseler ailenin yanına tayin çıkartıcaz arkama bakmadan bırakırım burayı.
hiç de pişman olucağımı sanmıyorum. ben ailemle huzurluyum çünkü.
şu an yaşadığım şehre alışamadım, düzen oturtamadım. ama aksi durumda düzenimi bırakır mıydım.
Ailem için yine de bırakırdım sanırım

İste ben de bunlardan korkuyorum. Daha rahat yasayalim derken esimle uzaklasmaktan huzursuz olmaktan. Sadece sehir degistirmeyecegiz sonucta benim okulum esimin hastanesi kizimin bakicisi o kadar cok sey degisecek ki ve bunlar daha mi iyi daha mi kotu olucak bilmiyoruz.
Bizim memlekette bir laf var. Dür ol nur ol..yanii uzak ol nur gibi kıymetli ol. Baş tacı ol..net..

Arkadaslar direk konuya gireyim. 4 yillik evliyim ve 1.5 yasinda bir kizimiz var. Biz ailelerimizden farkli bir sehirde memuruz. Burada bir duzen kurduk kendimize kizimin bakicisi var onunla da iyiyiz cok sukur. Tek dezavantaj aileden uzak olmak ve kirada oturmak. Simdi bugun esime muduru ikimizin de memleketi olan sehirde esimin pozisyonunda bosluk oldugunu eger isterse yerini degistirebilecegini soyledi. Ve suan karar vermekte cok gucluk cekiyoruz. Gitsek bir yonden iyi aileler yakinda olcak kendi evimizde oturucaz ama biz 3 kisilik kucuk ailemizle gayet huzurlu ve mutluyuz. Memlekete gidince ister istemez bu aile buyuyecek sorumluluklar artacak. Kizima anneanne ve babaanne donusumlu bakacak. Esimde normalde istemiyordu yakin bi sehir olsun ama memleket olmasin diyordu o da benzer seyleri dusunuyor yani. Sizde fikir almak istiyorum. Daha once bu duru.lari tecrube etmis arkadaslar varsa onlardan ozellikle sonucu ne oldu yazmalarini istiyorum.

Ikinizde cok oyle ailelerle ic ice yasamak istemiyorsaniz dusunmeyin kimseye soylemeyin sormayin da gitmeyinde. Madem rahatsiniz kalin orda.
Tek sorum memlekette kendi eviniz mi var ? kirada oturmayi dezavantaj olarak yazmissiniz cunku.

Ikinizde cok oyle ailelerle ic ice yasamak istemiyorsaniz dusunmeyin kimseye soylemeyin sormayin da gitmeyinde. Madem rahatsiniz kalin orda.
Tek sorum memlekette kendi eviniz mi var ? kirada oturmayi dezavantaj olarak yazmissiniz cunku.
birikimimiz var cok sukur ordan bir ev alabiliriz. Burdan o paraya ev alamiyoruz ne yazikki. Ailelerin de evi var bize aldiklari ama biz kendimiz ev almak istedik kendi cabamizla. Normalde ben esime gore daha aileceyim. Ama ben esim kadar istemiyorum gitmeyi. Esim de burda mutlu oldugunu soyluyor. Ama anne ve babalar yaslandigindan onlara yakin olalim istiyor. Gitme nedenimiz daha cok bu.

birikimimiz var cok sukur ordan bir ev alabiliriz. Burdan o paraya ev alamiyoruz ne yazikki. Ailelerin de evi var bize aldiklari ama biz kendimiz ev almak istedik kendi cabamizla. Normalde ben esime gore daha aileceyim. Ama ben esim kadar istemiyorum gitmeyi. Esim de burda mutlu oldugunu soyluyor. Ama anne ve babalar yaslandigindan onlara yakin olalim istiyor. Gitme nedenimiz daha cok bu.

O zaman madem aileler size ev aldi ordaki evi verin kiraya , simdiki kiraniza yardim olsun bos duracagina..
Ben sahsen gitmezdim ama herkesin hissi ve beklentisi farkli herkesin aileside farkli o yuzden genelleme yapamiyorum ama ben oldum olasi sevmemisimdir cok icli disli olmayi.

O zaman madem aileler size ev aldi ordaki evi verin kiraya , simdiki kiraniza yardim olsun bos duracagina..
Ben sahsen gitmezdim ama herkesin hissi ve beklentisi farkli herkesin aileside farkli o yuzden genelleme yapamiyorum ama ben oldum olasi sevmemisimdir cok icli disli olmayi.
yok zaten o evler kirada bos durmuyor kirasini da onlar aliyor. Boyle bir talepte bulunamayiz esim de ben de. Ailelerimiz birbiriyle iyi anlasiyorlar. Bizim icin de cok sorun olmuyor. Ama bu saygi ve sevgi mesafeden dolayi ise yakinlasinca dengeler bozulabilir. Ve duzenimiz bayagi degisecek.

yok zaten o evler kirada bos durmuyor kirasini da onlar aliyor. Boyle bir talepte bulunamayiz esim de ben de. Ailelerimiz birbiriyle iyi anlasiyorlar. Bizim icin de cok sorun olmuyor. Ama bu saygi ve sevgi mesafeden dolayi ise yakinlasinca dengeler bozulabilir. Ve duzenimiz bayagi degisecek.

en basitinden haftasonu kimin annesini gormeye gideceginiz problem olacak haberiniz olsun..

en basitinden haftasonu kimin annesini gormeye gideceginiz problem olacak haberiniz olsun..
Ya da bir gun birinin bir gun de birinin ailesine gitmekten kendilerinin de bir aile olduklarını unutacaklar. Veya benim eşim gibi ucunda ölüm olsada kendi ailesini birakip benim aileme gelmeyecek bir yaratıksa her hafta uzuntuden kahrolacak . uzak ol sadece bunu bilir bunu söylerim.

Back
X