memnun olmayan kv

caykolik_

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2015
68
62
gelininden memnun olan kayınvalide var mıdır çok merak ediyorum. hiç biri mi memnun kalmaz gelininden.

kız kardeşimin 2 yaşında bir kızı var. oğlu da bir aylık. geçen sağlık ocağına götürmüş 5.600 gr ve 59 cm gelmiş. bir ayda 1.400 gr almış boyu da 8 cm uzamış. sadece anne sütü veriyor, mama kullanmıyor. kayınvalidesi hala bu çocuk çok zayıf bakamıyorsun diye dert yanıyormuş. Allah aşkına bir aylık bebeğin boyu kilosu daha ne kadar olsun. doktorlar 2. doğumda bebek iri olduğu için sezeryanla almamız gerekiyor demişler. normal doğumda çok zorlanırsın demişler. kardeşim bir laf etmesinler diye 41. hafta sonunda suni sancıyla zor da olsa normal doğum yaptı.

benim kızlarım çok zayıf diye bu benim ilgisiz bir anne olduğumu göstermez. her çocuğun bünyesi, fiziki özellikleri başkadır. her çocuk hastalanır, her çocuk düşe kalka büyür. kardeşim bir kere kızını düşürdü diye söylemediklerini bırakmadılar. kızı düşecek, biri bir şey söyleyecek diye 18 aya kadar elinden tutup yürüttü, 2. çocuğuna 5 aylık hamileyken kızını kendi haline bıraktı öyle yürüdü.

şimdiye kadar çok şükür kızı ne hastalandı, ne bir sıkıntısı oldu. 14 kilo olmasına rağmen çok kötü bakıyorsun, yedirmiyorsun içirmiyorsun oluyo. hastalanacaklar diye çok korkuyo. hangi anne çocuğunun hasta olmasını ister ki, ya da hangi anne çocuğuyla ilgilenmez. hepsi kendi canından daha çok sever evladını. çocuğu için en iyisi neyse onu ister. kardeşim de tek gelin. kocasının kalbi kırılmasın diye ses de çıkarmıyo. valla ben de şaştım kaldım. ne diyeyim. :KK43: :KK43:

Kaynanalar genelde herseyin en iyisini kendilerinin bildiklerini düşünüyorlar malesef :KK43:

belli ki çok cahil bir kaynana.. bırakın kendi konuşsun kendi dinlesin, kardeşiniz de onu hiç duymasın..

Susup kalmasin gerektigi yerde gereken cevabi versin.

Kardesin cocuklarina nasil bakacagini daha iyi bilir.

O tıkış tıkış yedirilen çocuklar sonra obez oluyor bir daha zayıflayamıyor.
Ablanız çocuk doktoruna giderken beraber gitsinler, onun yanında doktora, çocuğumun kilosu iyi mi diye sorsun, aldığı cevaptan sonra kaynana rahatlasın.

Niye memnun etmeye çalışıyo ki hele doktor sezeryan demişken normal doğum yapması, 41.haftada bebek kakasını yiyebilirdi kordon dolanabilirdi kendine bişey olabilirdi kv kimdir yani memnun edilecek memnun olmayıversin sıkıntı şişkinlik olursa soda icsin

Yaranılamaz ki böyle insanlara, istediği gibi olsaydı da gelinim iyi baktı mı diyecekti? Mutlaka başka eksiklikler görecekti bence o yüzden en güzeli aldırış etmemek.. :KK14:

Benim oğlum 4 yaşında 15 kilo idi. Boyu ise 5 yaş ortalamasında; bildiğin çubuk kraker.

Kaynanam bir şey deyince artık diyorum" ben kendim yiyip senin oğluna yediriyorum; ama çocuğa yedirmiyorum."

Ben bilmiyorum aç kalıyor zavallı şeklinde o zaman çok bir şey diyemiyor; zira ortamdaki diğer kişiler verir cevabı biliyor.

Kv cok yanlış yapiyor bu durumun duzekecegini sanmam kardesinuzin yapmasi gereken kv ye karsi umursamaz olmayi ogrenmek olacak yoksa başa cikamaz

Niye memnun etmeye çalışıyo ki hele doktor sezeryan demişken normal doğum yapması, 41.haftada bebek kakasını yiyebilirdi kordon dolanabilirdi kendine bişey olabilirdi kv kimdir yani memnun edilecek memnun olmayıversin sıkıntı şişkinlik olursa soda icsin
zaten kordon dolanmış, bebeğin vücut ısısı düşmüş bir süre küvezde kaldı. memnun etmeye çalışmıyor da kocasıyla sorun yaşamak istemiyo.

Daha ne kadar olacakmış ki? :KK57: Kuzenimin oturup ağlaması lazım o zaman bu kadar bile almadı bebişi ki dr. gayet iyi demiş.
Artık kadına neler söylüyorsa kadıncağız sezaryanla doğum yapmaktan bile korkmuş.

zaten kordon dolanmış, bebeğin vücut ısısı düşmüş bir süre küvezde kaldı. memnun etmeye çalışmıyor da kocasıyla sorun yaşamak istemiyo.

yaşasın yahu bebekten kendinden daha mı önemli ben ablana çok kızdım kusura bakma pasif durursa tepesine binerler

ben k.valideye falan değil de kardeşine hayret ettim hatta yuh dedim..bebeği iri,doktorlar sezaryen diyor o millet laf etmesin diye 41.haftaya kadar bekliyor normal doğum yapıyor..bebeği Allah korumuş.

belki ağır olacak çünkü çok sinirlendim o bu kafayla daha çok kişiyi memnun etmek için kendini de çocuklarını da tehlikeye atar.

Kardesin anne olsun once kaynanasi hakli cekingen cekingen davraniyosa kendinden emin degilse ki oyle gorunuyo kaynana da oyle yapar iste ipleri vermis nereye cekilse gidiyo ya o bebek olseydi ne olycakti krndisune gelsin dik dursun saygisizlik yaomasin ama bildigini yapsin

Şu hayatta sanane ve banane kelimelerini ne kadar sık kullanırsanız o kadar mutlu ve gamsız olursunuz ben bu ara banane üzerinde çalışıyorum sanane konusunda hiç sıkıntım olmadı şükür

çocukluğum,,annemlere sürekli bu çocuk çok zayıf hiç bakmıyor musunuz dıyen çok bılmışlerın etrafında gectı, hem kendımden hem o lafları soyleyenlerden nefret ettım. halbukı çok saglıklı bır çocuktum ,aman aman hastalanmazdım hıç.. ama o ınsanlar sayesınde hep eksık hıssettım. yıllarca kolumun bacagımın kalınlıgını ölçtüm,psikolojim bozuldu sokaga çıkamadım,etek hala gıyemıyorum 30 yasımdayım. bacakların cırpı dıyecekler gıbıme gelıyor.. eğer sessız kalırsa ebeveynler çocuk bu konuda olumsuz etkılenıyo kendımden bılıyorum.. ilerde de devam ederse sessız kalmayın bu duruma.. sahsen ben lafımı sokıcam itinayla kım olursa olsun...

Daha ne kadar olacakmış ki? :KK57: Kuzenimin oturup ağlaması lazım o zaman bu kadar bile almadı bebişi ki dr. gayet iyi demiş.
Artık kadına neler söylüyorsa kadıncağız sezaryanla doğum yapmaktan bile korkmuş.
Nw soylerse soylesin bebegi tehlikeye atmamaliydi o bebek anneye emanet

Kardesin anne olsun once kaynanasi hakli cekingen cekingen davraniyosa kendinden emin degilse ki oyle gorunuyo kaynana da oyle yapar iste ipleri vermis nereye cekilse gidiyo ya o bebek olseydi ne olycakti krndisune gelsin dik dursun saygisizlik yaomasin ama bildigini yapsin

bir şey söyleyince en ufak bir şeyde küsüyolar, bu sefer de eşiyle problem yaşıyor. ben de o zaman duymazlıktan gel, kendi bildiğini yap dedim. artık yavaş yavaş mesafe koymaya başladı.

X