- 12 Şubat 2018
- 81
- 79
- 3
- 28
- Konu Sahibi Sapsarikedi
-
Merhaba kk. Öncellikle anneme bunları hiç yakıştıramasamda sanırım artık kabul etmek zorundayım..
Üniversite öğrencisiyim. Lise ve öncesi dönemlerde çok sorunlu bir ergenlik geçirdim. Bir sürü tartışmalar mahkemeler vs vs.
Üniversiteye başladım her şey o kadar güzeldi ki.. Annem artık hergün arıyor soruyor akıllı kızım güzel kızım terbiyeli kızım ben seni daha beter olursun sanmıştım ama sen çok uslandın demeye başladı.
Bir-kaç ay böyle devam etti. Takii şuan ki erkek arkadaşımı öğrenene kadar. Bana sen kendi başına ne işler çeviriyorsun. Kendi kendine insanlara nasıl söz verirsin gibi şeyler söylemeye başladı. (Söz filan yok sadece ailesi ailemle tanışmak istediler)
Ve beni alelacele verdi. Inanamadım. Sen beni başıma bir iş açmadan evlen diyor sürekli. Yazın evlenmemi istiyor bense nişanlılık dönemini doya doya yaşamak istiyorum haklı olarak ve daha okulum var..
Afedersiniz ama zaman zaman da kötü yola düşmüşüm gibi muamele yapıyor. Ağzım açık bu olanlara karşı. Bir insan evladına nasıl bunları yakıştırabilir?
Bazen oturup konuşmak istiyorum ama beni sürekli tersliyor. Gururumu kıracak şeyler söylüyor. Konuşamadan kalkmak zorunda kalıyorum. Onun ve yakın akrabalarının bu davranışlardan sıkıldım. Hele ki gereksiz vizyonsuz yakın akrabalarının benim üzerimde hiçbir hakkı olmamasına rağmen annem neden karısmalarina izin veriyor anlamıyorum.
Bense onu herkesten korumaya çalışıyorum. Şuanda tek yaşıyor. Ona yanıma gel, bende yalnız kalmazsam evlenirim dedim. Tamamen onu düşündüğüm için söylemiştim. Hem ben o şehirde hemde annem yalnız kalmasın diye. Annem bunu tehdit olarak algıladı. Özgürlüğüne çok düşkünsün yalnız olmak istesende geleceğim dedi. Yani eğer sen beni yalnız bırakmazsan yanıma gelirsen evlenirim anlamış.
Şuan yanındayım. Sürekli hediyeler alıyorum iyi davranıyorum. Doğruyu anlatmaya çalışıyorum. Ama algıları kapalı sanki.
Artık bu durumdan çok sıkıldım ve bu kadar erken evlenmek istemesemde beni zorla evliliğe itiyor. Benim hayatımda ki insanı tanımak için hiç vaktim olmayacak mı..((
Çok teşekkür ederim artık o kadar bunaldım ki.. Zaten yanıma geldikten sonra büyük ihtimalle öyle yapacağım. Annem eski erkek arkadaşım profiline girip 2 3 yıl önce yazdığı şeyleri sana mı yazdı diyecek kadar düşünme yetisini kaybetti artık. Çevremdeki herkesin beni bu kadar severken, yaşı büyük herkesin ben senin ikinci annenim demesine karşı annemin sen hiç istediğim gibi bir evlat değilsin demesi.. Allah her şeyin hayırlısı versin..Koskoca kadınların aklı beş karış havadayken senin gibi aklı başında, gencecik insanların böyle şeylere sürüklenmeye çalışılmasına üzülüyorum. Nasıl güzel anlatmışsın derdini ve ne kadar haklısın.
İçinde bulunduğun durum kolay degil ama her şeyin de bir çaresi vardır, gardını düşürme.
Asla okulu bitirmeden evlenmeyeceğini söyleyip bu şekilde oyalamaya çalışsan anneni. "Tanımıyorum, evlenince beni okutmak istemeyebilir" desen. Keşke hiç yanına çağırmasaydın ya da "nasılsa yanımdasın artık, gözünün önündeyim işte, okulum bitmeden hemen evlenmeyeceğim" falan de. Okul bitince de gereken neyse yaparsın olmaz mı?
Hakkında hayırlısı olsun.
Anlatması çok zor zaten dinlemiyor.. Ben çok sevsemde zaten evlenmek istemiyorum şuan bunun sorumluluğunu alabilecek yaşta değilim.. Kendi annemi idare edemezken kv derdi nasıl çekebilirim illaki küçük de olsa sorunlar olur.. Her şey birbirine karıştı okul ilişki hayatım ailem. Birinden birinde patlıcam artık..Sizinle benzer durumda birini tanimistim unv 3. Sinifta olmasina ragmen annesi kuzenimle flort ediyor diye ya evleneceksin ya okulu birakacaksin diye aylarca baski yapti,sizin anneniz gibi zaman zaman kotu kadin muamelesi bile yapti. kizda o kadar cici o kadar tatli bir kiz, sonra baskiya dayanamiyip evlendiler ikisi de ogrenci oldugu icin evliligin sorumlulugunu alamadilar bir seneye kalmadi bosandilar, tabi yikilan hayaller, biten sevgi depresif bir hayat yanina eklendi.
kizla hala arada gorusuyorum kariyerine odaklanmis annesinin yaninda yasamiyor.
Insallah siz dogru bir secim yaparsiniz annenize direnmeniz lazim
Sevgilinizi cok seviyor olabilirsiniz ama simdi evlenirseniz yanlis bir evlilik olacak bunu annenize izah etmeniz lazim
Evet ben ondan sana güveniyorum demesini beklerken onun beni çeşitli şeylerle suçlaması çok üzüyor..Annen kepenkleri (algı kepenklerini) indirmiş sen hala boşuna ona anlatmaya çalışıyorsun. Onu olduğu gibi kabul edeceksin başka çare yok. Anneden onay görmek, kabul görmek her kız çocuk için önemli. Çoğumuzun kalbinde yaradır. “Ne güzel evlat yetiştirmişim” “Aferin benim kızıma” “Sonuna kadar arkandayım”
Kazık kadar kadın olsak da annemizin ağzının içine bakarız bu laflar için. Ama senin annenden bunları duyma ihtimalin düşük görünüyor, anlattıklarına bakacak olursak.
O yüzden kendine güven. Kendi kararlarını kendin var. Hata yapmaya da hakkın var elbet. Yolun açık olsun.
Kalabiliyor ama yinede benim vicdanım el vermiyor hep çalıştı 2 kızım benim gibi olmasın onlara ev alayım okutayım derken hiç kendi için yaşayamadı daha hala bir ev daha alayım senide özel unide başka güzel bir bölüme göndereyim derdinde. Bende açıkçası onu biraz gezdirmek istedim biraz kendine yaşasın hayatını yaşasın istedim ama hata yaptım..niye yanlız kalamıyormu benim ananem 85 yasında kendine yetiyor ..
evlenecek olan sensin bukadar müdahale ettirme iyice tanı nişanlını gözlemle,
annene karsıda b,iraz beklentisiz ol .kültürü algıısı böyle.basına bir iş gelmedinden dedikodunda korkuyordur
canım annen tek daha zor durumu ama benimde annm babam cok ugrastı .verirsin gezidirirdin ama biryere kadar esinde var sınır bilmek lazım.heleki annnenin tavrı farklıysaKalabiliyor ama yinede benim vicdanım el vermiyor hep çalıştı 2 kızım benim gibi olmasın onlara ev alayım okutayım derken hiç kendi için yaşayamadı daha hala bir ev daha alayım senide özel unide başka güzel bir bölüme göndereyim derdinde. Bende açıkçası onu biraz gezdirmek istedim biraz kendine yaşasın hayatını yaşasın istedim ama hata yaptım..
Kalabiliyor ama yinede benim vicdanım el vermiyor hep çalıştı 2 kızım benim gibi olmasın onlara ev alayım okutayım derken hiç kendi için yaşayamadı daha hala bir ev daha alayım senide özel unide başka güzel bir bölüme göndereyim derdinde. Bende açıkçası onu biraz gezdirmek istedim biraz kendine yaşasın hayatını yaşasın istedim ama hata yaptım..
Bir dönem sorunluydu fakat daha sonra bu duruma alıştı. Annemin işi hayattaki her şeyi oldu ve gerçekten iyi bir yerde iyi bir işi var. Onun sayesinde çok şeyin üstesinden geldi. Ama evde bir erkek olmamasının sıkıntısını çok yaşadık. Hatta bir kiracımız aylarca kira vermedi ve daha sonra eve gelip ben bir çocuk öldürdüm bununda üzerini kapattım tarzı şeyler söyledi. Dönem dönem sorunlar yaşadık elbette. Yalnız annem çok küçük şeyleri çok abarttı. Ben kulağımı delirdim diye kafama bir odunla vurdu ve odunun parçaları saç derimde kaldı.. Çok fazla dayak yedim. Bazen sen dayak mı yedin ki seni dövmediğim için dizimi dövüyorum desede.. Ama sorunun ben annemin aslında çağdaş biri olmasına rağmen ailesinden gelen gerikafalılığın etkisinde kalmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bunu nasıl aşarız bilmiyorum..Hayatini sizlere adamis olabilir ama hareketleri ve sözleri cok kirici. Annenizin hayati sizce mutlu mu gecti? Yoksa cok sorunlar mi vardi hep?
Öyle yapmaya çalışıyorum. Ama peygamber sabrına sahip olmadığım için büyük tartışmalar çıkabiliyor ortaya.Annen yasadigi zorluk ve sikintilardan bu hale gelmia olabilir canim.Anneni takma uzulme verdigi emekler hatrina idare et.
Seni anliyorum canim ben de tartisiyorum.Farkli nedenlerden ve insani uzuyor Allah yardimcin olsun ben de cok sikintiliyim bu durumdan.Öyle yapmaya çalışıyorum. Ama peygamber sabrına sahip olmadığım için büyük tartışmalar çıkabiliyor ortaya.
Teşekkür ederim Allah hepimizin yardımcısı olsun. Yuvamıza huzur mutluluk refah getirsin..Seni anliyorum canim ben de tartisiyorum.Farkli nedenlerden ve insani uzuyor Allah yardimcin olsun ben de cok sikintiliyim bu durumdan.
Annen açısından bakıyorum kadın haklı , sosyete aile olsan bunlar çok normal olurdu ama annenin yetiştirilmesi göre tehlikeli senin sokakta sevgili ile elele gezmen , çıkmaya gitmen konsere gidip akşam saat 23 eve dönmen ve bunları yaşarken belki ayrılacak olmanız belki ileri gidip senin hamile kalman o zaman bunun hesabını baban ona sorar kız annesi olmak çok zorMerhaba kk. Öncellikle anneme bunları hiç yakıştıramasamda sanırım artık kabul etmek zorundayım..
Üniversite öğrencisiyim. Lise ve öncesi dönemlerde çok sorunlu bir ergenlik geçirdim. Bir sürü tartışmalar mahkemeler vs vs.
Üniversiteye başladım her şey o kadar güzeldi ki.. Annem artık hergün arıyor soruyor akıllı kızım güzel kızım terbiyeli kızım ben seni daha beter olursun sanmıştım ama sen çok uslandın demeye başladı.
Bir-kaç ay böyle devam etti. Takii şuan ki erkek arkadaşımı öğrenene kadar. Bana sen kendi başına ne işler çeviriyorsun. Kendi kendine insanlara nasıl söz verirsin gibi şeyler söylemeye başladı. (Söz filan yok sadece ailesi ailemle tanışmak istediler)
Ve beni alelacele verdi. Inanamadım. Sen beni başıma bir iş açmadan evlen diyor sürekli. Yazın evlenmemi istiyor bense nişanlılık dönemini doya doya yaşamak istiyorum haklı olarak ve daha okulum var..
Afedersiniz ama zaman zaman da kötü yola düşmüşüm gibi muamele yapıyor. Ağzım açık bu olanlara karşı. Bir insan evladına nasıl bunları yakıştırabilir?
Bazen oturup konuşmak istiyorum ama beni sürekli tersliyor. Gururumu kıracak şeyler söylüyor. Konuşamadan kalkmak zorunda kalıyorum. Onun ve yakın akrabalarının bu davranışlardan sıkıldım. Hele ki gereksiz vizyonsuz yakın akrabalarının benim üzerimde hiçbir hakkı olmamasına rağmen annem neden karısmalarina izin veriyor anlamıyorum.
Bense onu herkesten korumaya çalışıyorum. Şuanda tek yaşıyor. Ona yanıma gel, bende yalnız kalmazsam evlenirim dedim. Tamamen onu düşündüğüm için söylemiştim. Hem ben o şehirde hemde annem yalnız kalmasın diye. Annem bunu tehdit olarak algıladı. Özgürlüğüne çok düşkünsün yalnız olmak istesende geleceğim dedi. Yani eğer sen beni yalnız bırakmazsan yanıma gelirsen evlenirim anlamış.
Şuan yanındayım. Sürekli hediyeler alıyorum iyi davranıyorum. Doğruyu anlatmaya çalışıyorum. Ama algıları kapalı sanki.
Artık bu durumdan çok sıkıldım ve bu kadar erken evlenmek istemesemde beni zorla evliliğe itiyor. Benim hayatımda ki insanı tanımak için hiç vaktim olmayacak mı..((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?