Memnuniyetsizligimi belirtmeye utaniyorum

nerminis

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2023
713
769
23
Merhaba kizlar,
Benim burnum ciddi sorunlu bir burundu. Yillarca o burunla da yasadim. Hic bir lafa vs maruz kalmadim ama kendimdeki tek ozguvensiz oldugum seydi. Burnuma ragmen fena da degildim ve sadece beni kiskanan bazi kadinlar burnumdan vurmaya calisirdi. Ama ben kendi icimde hep sorun ederdim. Oyle bir burun iste. Yamuk, az kemerli, dusuk. Tek rahatsizligim aslinda yamukluktu. Onu da herkes duzeltemiyor malum. Benimki duzeldi. Kemerim de gitti, ucum da yukseldi. Dogal bi burnum oldu. Yalniz beni rahatsiz eden bi sey var burnumda. Ve ben bunu soylemeye cekiniyorum. Doktorum normalde cok iyi bir insan, hastasini rahatlatiyor falan, cok tatli dilli. Ama bir defasinda kendisine bi sey soylemeye kalktim ve dedi ki "sen eski burnunu hatirlamiyorsun galiba". Soke oldum, ondan beklemezdim bu lafi. Alttan aldim, ilk zamanlarimdi daha. Neyse o dedigim sey duzeldi.
Ama bi sey duzelmedi iste.
Bazi isiklarda, aynalarda burun govdesinde ufak bir kemik beliriyor. Bu da beni rahatsiz ediyor. Hata kabul etmeyen bi mizaci var doktorun onu anladim.
Ama o ilk zaman duydugum seyle birlikte ben de oyle bir psikolojiye girdim ki nerden nereye geldi, abartma sen de o da kalsin bosver diyorum icimden. Yani oyle soylemem gerek gibi hissiediyorum.
Ama bu yanlis di mi? Hakkim var di mi bu nolacak, buna bi cozum var mi, bu beni rahatsiz ediyor demeye?
Daha ne istiyosun, yillarca bunun 10 kati kotusuyle yasadin diyip duruyorum icimden. Ya yine sen eski halini hatirlamiyosun galiba gibi bi sey derse tepkim ne olsun? Bu laf beni hep sasirtti, hem uzdu hem de utandirdi.

Bence alttan al iyi bir doktor diyorsun tatli dilli, senin isteklerini de karsilamis. Ben de revizyon icin muayene ye bir doktora gitmistim o da bu tarz konusuyordu. Genel olarak hastalara sinir ciziyorlar bence ustesinden gelemeyeceklerini dusunuyorlar ve tam olarak sana bunu hissettirmek icin :) cunku bazi insanlar gercekten cok takintili oluyor. Burnu istedigi gibi mukemmel ama o bekledigi degisimi yasayamayinca doktora surasi mi olmamis burasi vs takinti gelistirmesin diye. Sonuc olarak isteklerini karsilamis elbette kusur olur... ben kendimi artik haric tutuyorum kimse benimle kiyaslamasin da kendisini, konustugum tanistigim insanlar icin soyluyorum, bir arkadasiminda vardi sag da kucuk bir cikinti sanirim odemmis kalici olmus gecmemis ama rahatsiz olmuyorum demisti bu tarz bir sey mi falan diye sorabilirsin, iletisiminiz varmis belli ki bilgi almak istiyorum de mesela ama onun icinde ameliyat kesinlikle olma tekrardan.. sadece sor ameliyat dusunmedigini de soyle eger dusunmuyorsan, merak ettim neden boyle oldu iltihap vs mi diye sor allah korusun, endiselenmis gibi yapmalisin bence..

Burun doktoru bile burun konusunda bel altı vuruyor resmen. Açıkçası üslupta sorun var.. yardımcı olmak zorunda olayı dalgaya alır gibi umursamaz gibi davranan doktorlara sinir oluyorum. Özelde de konuştuk anca bu kadar oldu demek ben doktor olsam utanabilirdim düzeltmeye çalışırdım vs. Hata kabul etmiyo belli ki ama eğer ki ağır bir laf söylerse içinde kalmasın anladığı dilden cevap vermeye çalış. Kimse kimseyi böyle bile isteye kirmamali

Back
X